Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
“Βασίλισσα” της Ευρώπης
Σεβίλλη

“Βασίλισσα” της Ευρώπης

H Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ επικρατώντας με 3-2 της Σεβίλλης μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα με πολλαπλές ανατροπές.

10.08.2016 | 00:27

Στην πρώτη επίσημη διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση της χρονιάς η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, κονταροχτυπήθηκε με την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Μετά την πάροδο 120 λεπτών παιχνδιού η “βασίλισσα” κατέκτησε το τρόπαιο χάρη και στον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος την κράτησε στο παιχνίδι στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας. Με αυτόν τον τρόπο έγινε η βασίλισσα της Ευρώπης για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια (2014, 2016)

Η Ρεάλ Μαδρίτης στο ξεκίνημα του παιχνιδιού διέθετε την κατοχή αλλά δυσκολευόταν να βρει ρήγματα. Όλα αυτά μέχρι το 23ο λεπτό. Ο Μάρκο Ασένσιο εξαπέλυσε ένα κεραυνό αρκετά μέτρα έξω από τη περιοχή, ο οποίος κατέληξε στο “παράθυρο” του Μικέλ Ρίκο που δεν μπορούσε να αποτρέψει το 1-0.

Η Σεβίλλη επιχείρησε να απαντήσει τρία λεπτά αργότερα με τον Φράνκο Βάσκεζ να μην πέφτει παρά τη πίεση αλλά τον Μαριάνο να μην μπορεί να σκοράρει στη κίνηση μετά τη σέντρα του Ιταλού.

Οι Ανδαλουσιανοί είχαν ανακτήσει την κατοχή και απείλησαν ξανά με το δυνατό σκαστό σουτ του Καρίσο να απομακρύνει στα πλάγια ο Κασίγια. Η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ βρήκε τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 40ο λεπτό μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια που είχε ως τελικό αποδέκτη τον Φράνκο Βάσκεζ, ο οποίος με ένα σκαστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ισοφάρισε σε 1-1.

Η “βασίλισσα” λίγο έλειψε να ανακτήσει το προβάδισμα το 43΄ με τον Βάσκεζ να περνάει τον προσωπικό του αντίπαλο και να σεντράρει από την δεξιά πτέρυγα αλλά η αδύναμη κεφαλιά του Ίσκο κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ.

Oι “μερένχες” μπήκαν πιο αποφασισμένοι στην επανάληψη και δημιούργησαν μία ακόμη ευκαιρία στο 54 με τον Ασένσιο να φεύγει στην αντεπίθεση και να γυρίζει για τον Ίσκο που βρισκόταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά καθυστέρησε με αποτέλεσμα το σουτ του να καταλήξει κόρνερ. Στο 63΄ο νεοεισελθόντας Μπενζεμά δεν κατάφερε να νικήσει με το κεφάλι τον Μικέλ Ρίκο ύστερα από την ωραία σέντρα του Λούκας Βάσκεζ.

Ωστόσο, παρά τις αλλαγές των Μόντριτς και Μπενζεμά η Ρεάλ Μαδρίτης οπισθοχώρησε με αποτέλεσμα στο 70ο λεπτό να κερδίσει αμφισβητούμενο πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο ψύχραιμος Κονοπλιάνκα με συρτή εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Κασίγια.

Η “βασίλισσα” απείλησε στο 81΄με τον Καρβαχάλ μετά από ατομική ενέργεια από τα αριστερά να σουτάρει από δύσκολη γωνία και ο Ρίκο να διώχνει με γροθιές σε κόρνερ.

Η εφτάψυχη πρωταθλήτρια Ευρώπης κατόρθωσε τελικά να στείλει το παιχνίδι στην παράταση χάρη στον άνθρωπο των τελικών για τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Σέρχιο Ράμος. Ο Ισπανός στόπερ στα “χασομέρια” μετά από την ασίστ σέντρα του Λούκας Βάσκεζ ισοφάρισε σε 2-2 σκοράροντας ανενόχλητος με κεφαλιά προ κενής εστίας.

Με την έναρξη της παράτασης ο κορυφαίος των Μαδριλένων, Λούκας Βάσκεζ, κέρδισε μετά από ντρίμπλα την κόκκινη κάρτα του Κολοτζέτζακ με αποτέλεσμα η Σεβίλλη να αγωνιστεί για το υπόλοιπο της αναμέτρησης με αριθμητικό μειονέκτημα. Η πίεση της Ρεάλ ήταν ασφυκτική με τα σουτ του Ροντρίγκεζ και Μόντριτς να καταλήγουν στην αγκαλιά του τερματοφύλακα και απογοητευτικά άουτ αντίστοιχα.

Στο 101 της αναμέτρησης για μία ακόμη φορά ο Σέρχιο Ράμος σκόραρε με κεφαλιά αλλά ο Μάζιτς ακύρωσε λανθασμένα το τέρμα θεωρώντας κακώς ότι είχε προηγηθεί φάουλ του Ισπανού στόπερ πάνω στον Ραμί.

Η πολιορκία στα καρέ του Μικέλ Ρίκο συνεχίστηκε με τον Μπενζεμά με γλυκιά πάσα να βρίσκει κάθετα τον Χάμες Ροντρίγκεζ το πλάσε του οποίου απέκρουσε από κοντινή απόσταση ο Ισπανός πορτιέρο με τον ώμο. Σε μία ακόμη ευκαιρία που προήλθε μετά την εξαιρετική πάσα του Ροντρίγκεζ ο Λούκας Βάσκεζ αστόχησε απέναντι από τον Μικέλ Ρίκο, ο οποίος κράτησε ξανά ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας του για τον τίτλο.

Τελικά η ανατροπή ολοκληρώθηκε με την Ρεάλ Μαδρίτης να ανακτάει το προβάδισμα στο 118ο λεπτό. Μετά από μία ασύλληπτη ατομική ενέργεια που ξεκίνησε από κλέψιμο του Ντάνι Καρβαχάλ ο ίδιος παίκτης τέλειωσε τη φάση σκοράροντας για το τελικό 3-2.

Με αυτόν τον τρόπο, το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν κατέκτησε το τρίτο σούπερ Καπ στην ιστορία του συλλόγου ισοφαρίζοντας τις κατακτήσεις της Λίβερπουλ.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους Καρβαχάλ και Βάσκεζ, οι οποίοι με τα συνεχόμενα τρεξίματά τους όργωσαν τη δεξιά πτέρυγα της Σεβίλλης δημιουργόντας συνεχώς ευκαιρίες από εκείνη τη πλευρά.

Το σύνολο του Σαμπάολι, έχασε έτσι για τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελικό ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ αν και βρέθηκε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου με τους Φράνκο Βάσκεζ και Μικέλ Ρίκο να αποτελούν τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version