ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
Έσταξε… φαρμάκι για τη Μίλαν ο Τσαλχάνογλου: «Καλά να πάθουν!»
Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ και Ντεμπελέ «καθάρισαν» σε τρία λεπτά την Λοριάν! (vids)
Τσάβι και Μπαρτσελόνα συμφωνούν ότι… διαφωνούν!
Σοβάρεψαν τα πράγματα στη Λίβερπουλ: Έτοιμος για… τζίφρες ο Σλοτ!
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερν Μονάχου

Σαούλ και… ξερός!

Η Ατλέτικο πέρασε από την Ολλανδία και την Αϊντχόφεν (1-0), την ίδια ώρα που η Μπάγερν διέλυε την Ροστόφ (5-0).

Σαούλ και… ξερός!

Σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες ήθελαν να πετύχουν τη νίκη προκειμένου να ξεκινήσουν με το δεξί τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο φετινό Champions League, η Αϊντχόφεν υποδέχθηκε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ολλανδία σε μία επανάληψη του περσινού μεταξύ τους αγώνα όταν και οι «ροχιμπλάνκος» είχαν πάρει την πρόκριση στα πέναλτι. Αυτή τη φορά η Ατλέτικο «καθάρισε» στο 90λεπτο αφού χάρη σε γκολ του Σαούλ στο 43′ πήρε τη νίκη και το πολύτιμο τρίποντο.

Στον αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυναμικά, βρήκαν τα πατήματά τους στο χορτάρι και έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε από νωρίς μπροστά στο σκορ.

Αυτό το τέρμα ήρθε μόλις στο 6ο λεπτό με δράστη τον Ντε Γιονγκ, γκολ όμως το οποίο ακυρώθηκε αφού ο επόπτης υπέδειξε τον Ολλανδό σε θέση οφσάιντ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης «ξύπνησε» μετά το ακυρωθέν γκολ της PSV και προσπάθησε να ανεβάσει στροφές και να κάνει αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Ζόετ.

Έτσι στο 14′ ο Χιμένεθ ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο, πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού αποκρούστηκε από τον πορτιέρο της Αϊντχόφεν.

Οι «ροχιμπλάνκος» συνέχισαν να πιέζουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει καλά τους όποιους διαδρόμους κατέληγαν στην περιοχή τους.

Ωστόσο, δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα η Ατλέτικο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα όταν και ο Νιγκέζ έγινε αποδέκτης της μπάλας, βρήκε λίγο χώρο στα όρια της περιοχής και με όμορφο σουτ νίκησε τον Ζόετ για το 1-0.

Η Αϊντχόφεν προσπάθησε να απαντήσει και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Χιμένεθ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Γκουαδράδο, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Όμπλακ και το σκορ διατηρήθηκε.

Στο δεύτερο μέρος η Ατλέτικο μπήκε με όρεξη να πετύχει ακόμα ένα γκολ, που θα της έδινε απόσταση ασφαλείας και στην ουσία θα της εξασφάλιζε το τρίποντο της νίκης.

Έτσι στο 53′ ο Γκαμεϊρό προσπάθησε να χριστεί σκόρερ αλλά το σουτ που επιχείρησε μετά από ωραία μεταβίβαση κατέληξε πολύ ψηλά άουτ.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έγινε αποδέκτης της μπάλας, εξασφάλισε λίγο χώρο μέσα στην περιοχή αλλά και πάλι το σουτ που δοκίμασε δεν ανησύχησε τον Ζόετ.

Στο 71ο λεπτό, το γκολ που έψαχνε η Ατλέτικο ήρθε από τα πόδια του Αντουάν Γκριεζμάν αλλά ακυρώθηκε δευτερόλεπτα αργότερα αφού ο Γάλλος επιθετικός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 81′ ο αστέρας των «ροχιμπλάνκος» έχασε ακόμα μία ευκαιρία να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ αλλά η κεφαλιά που πήρε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα η Αϊντχόφεν απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά το σουτ που πήρε ο Μπέργκιν έφυγε απελπιστικά άουτ.

Οι Ολλανδοί συνέχισαν να ανεβάζουν στροφές προκειμένου να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια αλλά κανένας εκ των Ντε Γιονγκ (86′), Μπρένετ (88′) και Περέιρο (88′) δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Στον χρόνο που απέμενε μέχρι την συμπλήρωση των 90′ δεν άλλαξε κάτι ριζικά και έτσι η Ατλέτικο δραπέτευσε με το ισχνό αλλά αρκετό 1-0 από την Ολλανδία, παίρνοντας παράλληλα και το χρυσό τρίποντο στην πρεμιέρα των ομίλων.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΡΟΣΤΟΦ

Εύκολο ήταν το έργο της Μπάγερν Μονάχου απέναντι στην -θεωρητικά πάντα- αδύναμη Ροστόφ.

Οι Βαυαροί υποδέχθηκαν στην «Αλιάνζ Αρίνα» την ρωσική ομάδα, με μόνο στόχο τη νίκη που θα τους έδινε ξεκούραστα το τρίποντο στην πρεμιέρα του Champions League.

Έτσι, προσέχοντας τα δυνατά σημεία της Ροστόφ, η Μπάγερν κατάφερε να προηγηθεί όταν στο 28′ ο Γκατκάν υπέπεσε σε πέναλτι και ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, την οποία φυσικά και μετέτρεψε σε γκολ για το 1-0.

Η πίεση των γηπεδούχων ήταν συνεχής και παρά τις χαμένες ευκαιρίες των Λεβαντόφσκι και Χούμελς, κατάφεραν να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους με τον Τόμας Μίλερ να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την εκπληκτική σέντρα του Αλάμπα και να κάνει από κοντά το 2-0.

Η Μπάγερν όμως δεν έριξε ρυθμούς και στο 53′ ο Ντούγκλας Κόστα βρήκε τον Κίμιζ και ο τελευταίος έκανε το 3-0 ενώ στο 56′ ο Βραζιλιάνος βρήκε ο ίδιος απέναντι του τον Ντζανάεφ που του στέρησε το γκολ.

Στο 57′ ο Λεβαντόφσκι προειδοποίησε φτάνοντας μία ανάσα από το 4-0, το οποίο εν τέλει πέτυχε στο 60′ και πάλι ο Κίμιζ με ωραία κεφαλιά σε σέντρα του Μπερνάτ.

Οι Βαυαροί όμως δεν σταμάτησαν ούτε στα… ντόρτια και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους όταν στο 90′ ο Μπερνάτ από κοντινή απόσταση έκανε το 5-0 εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την όμορφη μεταβίβαση του Φρανκ Ριμπερί.

Στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα και έτσι η Μπάγερν Μονάχου πήρε… περπατώντας το πρώτο της τρίποντο στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ