ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Την πήγε (Μορ)άτα στ’ αστέρια!

Η Ρεάλ σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη σε γκολ του Μοράτα, που της έδωσε τη νίκη με την Σπόρτινγκ (2-1), την ώρα που η Ντόρτμουντ περνούσε για πλάκα από την Βαρσοβία (6-0 την Λέγκια)

Την πήγε (Μορ)άτα στ’ αστέρια!

Σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες ήθελαν να πετύχουν τη νίκη προκειμένου να ξεκινήσουν με το δεξί τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο φετινό Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και τα βρήκε σκούρα αφού χρειάστηκε να ξυπνήσει στα τελευταία λεπτά και να γλυτώσει μία οδυνηρή ήττα χάρη σε τέρματα που σημείωσαν οι Ρονάλντο (89′) και Μοράτα (95′).

Στον αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά ισορροπημένα με τα πρώτα λεπτά να κυλούν εντελώς αναγνωριστικά από τις δύο πλευρές.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα ήρθε στο 9ο λεπτό από τους φιλοξενούμενους όταν ο Μάρτινς βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ αλλά ο Κασίγια ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε το μηδέν.

Η «Βασίλισσα» ανέβασε στροφές και έλεγξε την κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διασπάσει την καλή αμυντική οργάνωση των Πορτογάλων που είχαν κλείσει τους όποιους διαδρόμους προς την εστία του Ρουί Πατρίτσιο.

Στο 27′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, εξασφάλισε λίγο χώρο, έκανε και το σουτ αλλά ο πορτιέρο της Σπόρτινγκ δήλωσε «παρών» κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες μπήκαν ψάχνοντας από νωρίς το γκολ που θα τις έβαζε σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση.

Το τέρμα αυτό κατάφερε να το πετύχει η Σπόρτινγκ όταν στο 48ο λεπτό ο Ρουίζ βρήκε όμορφα τον Μπρούνο Σέζαρ και εκείνος με την σειρά του «πυροβόλησε» τον Κασίγια ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Η Ρεάλ προσπάθησε να αυξήσει την πίεσή της, πήρε στα χέρια της τα ηνία του αγώνα αλλά οι όποιες επιχειρήσεις της προς την εστία του Πατρίτσιο ανακόπτονταν από την καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων.

Ο χρόνος κυλούσε προς την συμπλήρωση των 90′ και πίεζε τους «μερέγχες» ασφυκτικά αλλά το σουτ που δοκίμασε ο Ντάνι Καρβαχάλ στο 77′ πέρασε λίγο έξω από την εστία του Πατρίτσιο.

Ακολούθησε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τους γηπεδούχους με το σουτ του Ρονάλντο να τραντάζει το δοκάρι (83′), το γκολ του Μοράτα να ακυρώνεται ως οφσάιντ (83′) και το βολέ του Καρβαχάλ να περνά λίγο άουτ (84′).

Το γκολ που εναγωνίως έψαχνε η Ρεάλ πέτυχε ο συνήθης ύποπτος, Κριστιάνο Ρονάλντο με πανέμορφο σουτ στο 89′ που άφησε αβοήθητο τον Ρουί Πατρίτσιο.

Οι Μαδριλένοι όμως δεν έμειναν εκεί και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έκαναν την ολική ανατροπή με τον Αλβάρο Μοράτα να χρίζεται σκόρερ και να χαρίζει στην ομάδα του τη νίκη.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι της αναμέτρησης δεν άλλαξαν πολλά και έτσι η Ρεάλ ξέφυγε από την οδυνηρή ήττα παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λέγκια υποδέχθηκε στην Πολωνία την Ντόρτμουντ με τους Βεστφαλούς να μην αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και να φεύγουν με το διπλό από την Βαρσοβία με σκορ 6-0

Η Ντόρτμουντ καθάρισε στο πρώτο εικοσάλεπτο την υπόθεση της νίκης με τον Μάριο Γκέτσε να ανοίγει τον χορό των γκολ στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης με ωραία κοντινή κεφαλιά.

Μόλις οκτώ λεπτά αργότερα και ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ είχε σπαταλήσει μία σπουδαία ευκαιρία να χριστεί σκόρερ (11′) οι Βεστφαλοί διπλασίασαν τα τέρματά τους χάρη σε γκολ του Παπασταθόπουλου που σηκώθηκε ψηλότερα από τους αντιπάλους του και νίκησε τον Μάλαρτζ.

Στο 17′ ο Μπάρτρα εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια στην άμυνα της Λέγκια και από κοντά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Οι ρυθμοί έπεσαν στη συνέχεια με τους φιλοξενούμενους να έχουν «κλειδώσει» τη νίκη και τους γηπεδούχους φυσικά να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν.

Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί έριξαν στροφές και στο 51′ ο Γκερέιρο έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο διπλό της Ντόρτμουντ.

Φυσικά η Ντόρτμουντ δεν σταμάτησε εκεί και στο 77ο λεπτό ο Πούλισιτς τροφοδότησε όμορφα τον Κάστρο και ο τελευταίος με όμορφο σουτ έκανε το 5-0.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Κάστρο από εκτελεστής έγινε δημιουργός όταν στο 86′ «έφτιαξε» ωραία τον Ομπαμεγιάνγκ και ο τελευταίος με όμορφο τελείωμα έκανε το 6-0 για την Μπορούσια.

Στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι ιδαίτερα και έτσι η Ντόρτμουντ πέρασε με το διπλό από την Λέγκια παίρνοντας το σπουδαίο τρίποντο της νίκης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ