ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Πόλεμος μεταξύ Γκουαρντιόλα και Σελούκ και στη μέση ο Τουρέ

Ο Ντιμίτρι Σελούκ άνοιξε μέτωπο με τον Πεπ Γκουαρντιόλα με αποτέλεσμα ο Γιάγια Τουρε να αποτελεί τον άμαχο πληθυσμό. Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα;

Πόλεμος μεταξύ Γκουαρντιόλα και Σελούκ και στη μέση ο Τουρέ

Ο ερχομός του Πεπ Γκουαρντιόλα στο Μάντσεστερ για λογαριασμό των “πολιτών” ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα επιφέρει ανακατατάξεις στο ρόστερ της Σίτι, οι οποίες ήταν πολύ πιθανό  να προκαλέσουν και εσωτερικές τριβές.

Ένας από τους παίκτες, λοιπόν, που δεν υπολογιζόταν στα άμεσα σχέδια του πρώην τεχνικού της Μπαρτσελόνα ήταν ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος εδώ και χρόνια αποτελούσε τον στυλοβάτη στο χώρο της μεσαίας γραμμής του συλλόγου αλλά την περσινή σεζόν έχασε μεγάλο μέρος της ταχύτητάς του λόγω των παραπανίσιων κιλών του αλλά και της ηλικίας του.

Έτσι, ο Ισπανός προπονητής επέλεξε να μην το συμπεριλάβει στην λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτο πυροδότησε την οργή του ατζέντη του Ιβοριανού, Ντιμίτρι Σελούκ, ο οποίος θεώρησε ότ ο Γκουαρντιόλα δε σεβάστηκε τον πελάτη του. seluk

“Είναι απόφαση του Πεπ και οφείλουν όλοι να τη σεβαστούν. Αν πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ, θα είμαι ο πρώτος που θα βγω δημόσια και θα τον συγχαρώ γι’ αυτό που πέτυχε. Αν όμως δεν πάρει το τρόπαιο, τότε θα απαιτήσω ν’ απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη για τον εξευτελισμό του Γιάγια που προκάλεσε. Εάν ο Γκουαρδιόλα θέλει πόλεμο, θα τον έχει. Τι περιμένει να πω όταν συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο στον Γιαγιά; Έναν παίκτη που έχει γράψει την ιστορία της Σίτι, που έχει κατακτήσει δύο φορές την Premier League, το FA Cup, το League Cup.Έναν παίκτη που βοήθησε την Σίτι να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Champions League.Ο Γκουαρδιόλα δεν θέλει τους παίκτες με προσωπικότητα. Θέλει μόνο εκείνους που τον φοβούνται και που κάνουν ό,τι θέλουν”

Όπως ήταν αναμενόμενο οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Γκουαρντιόλα με αποτέλεσμα τη νύφη να πληρώσει ο Γιάγια Τουρέ. toure

“Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να τον αφήσω εκτός Champions League, πολύ δύσκολο. Τον γνωρίζω και ξέρω ότι είναι καλός τύπος. Την επόμενη μέρα ο μάνατζερ μίλησε όπως μίλησε και από εκείνη τη στιγμή ο Τουρέ είναι εκτός. Εκτός κι αν ο κύριος Σέλουκ επιστρέψει στη συνέντευξη Τύπου ή στους φίλους του τους δημοσιογράφους, αφού δεν έχει το θάρρος να απευθυνθεί απ’ ευθείας σε μένα και ζητήσει συγγνώμη πρώτα απ’ όλα από τη Μάντσεστερ Σίτι, μετά στους συμπαίκτες του και μετά στον προπονητή. Δεν αποδέχομαι ως προπονητής κάθε ατζέντη ποδοσφαιριστή που δεν παίζει, να πηγαίνει στους δημοσιογράφους και να μιλάει. Ξέρω πόσο πολύ ο Σέλουκ αγαπά τον Γιάγια Τουρέ. Αν λοιπόν τον αγαπά, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για αυτά που είπε στις εφημερίδες. Στη δική μου εποχή δεν φαντάζομαι τον ατζέντη κάποιου ποδοσφαιριστή να μιλά εναντίον του Γιόχαν Κρόιφ. Σήμερα οι ατζέντηδες πιστεύουν ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτό που πραγματικά είναι. Αν έχεις ένα πρόβλημα, μπορούμε να το λύσουμε. Μέχρι να μιλήσει, ο Γιάγια δεν πρόκειται να παίξει”.

Ωστόσο, από ότι φαίνεται ο Σελούκ δε συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την προειδοποίηση του 45χρονου τεχνικού και έστειλε το δικό του μήνυμα στον Πεπ, καταδικάζοντας ουσιαστικά τον Γιάγια Τουρε να μην αγωνιστεί για το υπόλοιπο της σεζόν: “Ο Γκουαρντιόλα κέρδισε μερικά παιχνίδια και τώρα νομίζει ότι είναι βασιλιάς. Ζω στην Ευρώπη έτσι μπορώ να πω ό,τι θέλω και ο Γκουαρντιόλα δεν μπορεί να με σταματήσει. Θα του ζητήσω συγγνώμη, μόνο αν εκείνος απολογηθεί στον Μανουέλ Πελεγκρίνι για ό,τι του έκανε”. guardiola

Προφανώς, ο ατζέντης του 33χρονου αμυντικού μέσου θεωρεί υπεύθυνο τον 45χρονο τεχνικό για την πρόωρη ανακοίνωση της Μάντσεστερ Σίτι της πρόσληψης του Ισπανού στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, σε μία περίοδο που η σεζόν δεν είχε καν πλησιάσει στο τέλος της και οι “πολίτες” διέθεταν έναν αξιόλογο προπονητή, τον Μάνουελ Πελεγκρίνι, ο οποίος δεν άξιζε τέτοια μεταχείρηση από τη διοίκηση του συλλόγου.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί η σιωπή του άμεσα εμπλεκομένου της συγκεκριμένη υπόθεσης, Γιάγια Τουρέ, ο οποίος φαίνεται να μην ενοχλείται από τις εξελίξεις και δείχνει να συμβιβάζεται με το γεγονός ότι θα λάβει τα χρήματα του συμβολαίου του μέχρι το τέλος της σεζόν, χωρίς καν να φορέσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε επίσημο αγώνα της ομάδας του.

Συμπερασματικά, η απόφαση του πρώην τεχνικού της Μπάγερν Μονάχου να αφήσει εκτός ομάδας τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα κρίνεται ακριβοδίκαιη, διότι ο σεβασμός μεταξύ προπονητή και παίκτη είναι κάτι μη διαπραγματεύσιμο σε μία ομάδα. Δεν παύει, λοιπόν, να είναι ο Τουρέ αυτός που δε σέβεται τον Γκουαρντιόλα περισσότερο και από τον ατζέντη του, διότι δεν είναι δυνατόν να αφήνει το μάνατζερ του να προβαίνει σε τέτοια σχόλια για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξάλλου, αν ο Ιβοριανός επιθυμούσε διακαώς να αγωνιστεί με τους “πολίτες” θα ανάγκαζε τον Σελούκ να ζητήσει δημόσια συγνώμη και δε θα διατηρούσε σιγή ιχθύος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ