ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η μπάλα στην εξέδρα

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Με ταβάνι τον… ουρανό!

Οι Βεστφαλοί "τρελαίνουν" κόσμο με το ονειρεμένο τους ξεκίνημα στη σεζόν και εύλογα μας κάνουν να αναρωτιόμαστε, εάν μπορούν να φτάσουν στα επίπεδα της "χρυσής εποχής Κλοπ".

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Με ταβάνι τον… ουρανό!

Αναμφίβολα πρόκειται για την πιο “ροκ” ομάδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σκοράρει με τρομακτική ευκολία, είναι ομάδα κατοχής και παράλληλα αντεπιθέσεων και στημένων φάσεων, ομάδα με ταχύτητα αλλά και την απαραίτητη “σκληράδα” και ένταση στο παιχνίδι της, ενώ την ίδια στιγμή στο “στρατόπεδο” των “κιτρινόμαυρων”, δεν διστάζουν να δώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε νέα παιδιά. Με λίγα λόγια, τα… πάντα όλα. Η ομαδάρα του Τόμας Τούχελ στο… πιάτο σας.

Ευχέρεια στο σκοράρισμα

Τα γκολ πέφτουν βροχή. Στα τελευταία της πέντε παιχνίδια σε Μπουντεσλίγκα και Τσάμπιονς Λιγκ, έχει βρει δίχτυα 22 (!) φορές μέσα σε 15 μέρες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η Ντόρτμουντ κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της, να σκοράρει τρία και άνω τέρματα, σε τρεις σερί αγώνες στην Μπουντεσλίγκα. Κι όλα αυτά δίχως τη σταθερή παρουσία του χιλιοταλαιπωρημένου από τραυματισμούς ηγέτη της, Μάρκο Ρόις, αλλά και τον Γκέτσε να μην… έχει πατήσει ακόμα γκάζι στην επιστροφή του στην Κοιλάδα του Ρουρ. Αποτέλεσμα εικόνας για dortmund champions league

Πιτσιρίκια από “χρυσάφι”

Ο Τόμας Τούχελ ευτυχεί να έχει στα δυο άκρα της επιθετικής του γραμμής, δυο από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο αυτήν τη στιγμή: Ο λόγος για τους Κρίστιαν Πούλισιτς και Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο πρώτος βρίσκεται από τα 16 του στα “σπλάχνα” των Βεστφαλών και ήδη, από πέρυσι, είχε δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής του πλούσιου ταλέντου του, που “φώναζε” από μακριά. Γρήγορος, εκρηκτικός, με ποδοσφαιρικό θράσος και απίστευτη ωριμότητα για την ηλικία του, είχε κάνει τον Γιούργκεν Κλοπ να τον θέλει σαν… τρελός το καλοκαίρι για λογαριασμό της Λίβερπουλ (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό) και τον Τούχελ να τον έχει καθιερώσει στο αρχικό σχήμα.

Στο άλλο άκρο βρίσκεται ο 19χρονος Ουσμάν Ντεμπελέ, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Ρεν. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ταλέντα που φαινόταν εδώ και χρόνια να… έρχεται. Με το “καλημέρα”, άλλωστε, στα πρώτα καλοκαιρινά φιλικά με τη φανέλα με τα κιτρινόμαυρα, έδειξε τα προσόντα του και καπάρωσε από νωρίς τη θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης, απ΄όπου δεν βγαίνει με… τίποτα. Αποτέλεσμα εικόνας για pulisic-dembele

Μπορεί (;) να αμφισβητήσει τη Μπάγερν

Σίγουρα το να πάρεις τα – εντός των συνόρων – πρωτεία από τους Βαυαρούς, δεν είναι και το… πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Τα μέχρι στιγμής δείγματα είναι θετικά για τη Μπορούσια, όντας βέβαια ήδη στο -3 από την ομάδα του Αντσελότι, “πληρώνοντας” την ήττα-σοκ στις αρχές από τη νεοφώτιστη Λειψία. Οι βασικές, λοιπόν, προϋποθέσεις για να διεκδικήσει τη “σαλατιέρα” η ομάδα του Τούχελ, είναι οι εξής δυο:

1) Θα πρέπει να έχει την απαιτούμενη διάρκεια μέσα στη σεζόν, στην τρομερή της απόδοση-αποτελεσματικότητα και το “εύκολο” γκολ που της δίνει πολλές και εύκολες νίκες. 2) Αυτό – δυστυχώς για τους Βεστφαλούς – δεν εξαρτάται από τους ίδιους. Η Μπάγερν, εδώ και χρόνια, δεν αφήνει κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία της. Πολλές νίκες και “γκέλες” με το… σταγονόμετρο, κάτι που αυτομάτως ανεβάζει πολύ ψηλά τον απαιτούμενο βαθμολογικό πήχη. Αποτέλεσμα εικόνας για bayern dortmund supercup 2016

Της ταιριάζει το Τσάμπιονς Λιγκ

Μπορεί στον εντός των συνόρων μαραθώνιο να έχει απέναντι της τον “μπελά” που αναφέραμε πιο πάνω, όμως, ο θεσμός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι πολύ διαφορετικός. Στα μάτια μας, φαντάζει και πιο “συμβατός” για το σύνολο του Τούχελ. Στα νοκ-αουτ που μόνο με… θαύμα δεν θα βρεθεί, η Μπορούσια μπορεί να κάνει “κηδείες” και γιατί όχι, να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Και εξηγούμεθα: Μπορεί να είναι μια “ροκ” ομάδα και για κάποιους να θεωρείται άναρχη και επιπόλαια για νοκ-αουτ παιχνίδια, κόντρα στα μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κι όμως, δεν είναι.

Η Ντόρτμουντ δείχνει να διαθέτει το εξής σημαντικό “όπλο”: Μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε είδους αντίπαλο και μορφή παιχνιδιού. Μπορεί να υπηρετήσει το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας της Μπαρτσελόνα, της Μπάγερν αλλά και της Σίτυ του Πεπ, ενώ παράλληλα έχει την ικανότητα και ευχέρεια να αγωνιστεί ακόμα καλύτερα στην κόντρα και με κάθετο παιχνίδι, όπως συνηθίζουν να πράττουν κατά κύριο λόγο Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο και κατά δεύτερο η Γιουβέντους. Αποτέλεσμα εικόνας για westfalenstadion champions league

Η χρονιά είναι μακρά και είναι στο χέρι του Τούχελ και των ποδοσφαιριστών του, να φτάσουν τον… ουρανό που φαίνεται να είναι το ταβάνι του συλλόγου για φέτος. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι το πρότζεκτ της Μπορούσια, είναι αρκετά ενδιαφέρον-ελκυστικό για κάθε ποδοσφαιρόφιλο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ