ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Σεβίλλη

Ένα διπλό με δόση κορυφής για την Γιουβέντους!

Η Γιουβέντους έφυγε με το διπλό από την Σεβίλλη (1-3) την ώρα που η Λυών νικούσε την Ντινάμο στο Ζάγκρεμπ (0-1).

Ένα διπλό με δόση κορυφής για την Γιουβέντους!

Σε ένα ενδιαφέρον από βαθμολογικής και αγωνιστικής άποψης παιχνίδι, η Σεβίλλη υποδέχθηκε στο «Σάντσες Πιθχουάν» τη Γιουβέντους για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους, η Σεβίλλη για να «κλειδώσει» την πρωτιά και η Γιουβέντους αφενός για να εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης και αφετέρου να μεγαλώσει τις πιθανότητές της για την πρώτη θέση του ομίλου.

Στον αγωνιστικό χώρο επικράτησαν ισορροπημένοι ρυθμοί για τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, στα οποία οι δύο ομάδες κινήθηκαν «αναγνωριστικά» προσπαθώντας να βρουν τα πατήματά τους στο χορτάρι.

Γρήγορα οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και μόλις στο 9ο λεπτό του αγώνα απέκτησαν το προβάδισμα χάρη σε γκολ του Νίκολας Παρέχα, που νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ με ωραίο σουτ.

Η Σεβίλλη θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ καθώς στο 17′ και το 26′ οι Εσκουδέρο και Βιέτο επιχείρησαν να παραβιάσουν την εστία του Μπουφόν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 27′ ήρθε η πρώτη αξιόλογη φάση για την Γιουβέντους, με τον Μάριο Μάντζουκιτς να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον κίπερ των γηπεδούχων με ένα σουτ, που όμως πέρασε άουτ.

Στο 35′ και ενώ η «Βέκια Σινιόρα» έψαχνε λύσεις επιθετικά, ο Κουαδράδο βρήκε όμορφα τον Κεντίρα αλλά το σουτ του τελευταίου απέκρουσε εύκολα ο Σέρχιο Ρίκο.

Δευτερόλεπτα μετά και ενώ η Γιουβέντους έδειχνε ότι παίρνει μέτρα στο γήπεδο, ο Φράνκο Βάσκεζ υπέπεσε σε ένα άτσαλο φάουλ, για το οποίο χρεώθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Σαν να μην έφταναν αυτά για την Σεβίλλη, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μερκάδο έκανε φάουλ μέσα στην περιοχή με τον ρέφερι του αγώνα να υποδεικνύει το πέναλτι υπέρ της Γιουβέντους.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Κλαούντιο Μαρκίζιο που δεν αστόχησε και έκανε το 1-1 για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος, οι ρυθμοί έπεσαν με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν εξ ολοκλήρου τον έλεγχο της κυκλοφορίας της μπάλας και να προσπαθούν αλλά μάταια να φτάσουν στο γκολ της ανατροπής.

Η πιο αξιόλογη φάση ήρθε με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού όταν ο Μίραλεμ Πιάνιτς δοκίμασε το πόδι του από μακριά αλλά ο πορτιέρο των Ανδαλουσιάνων δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η «Μεγάλη Κυρία» δεν το έβαλε κάτω και αυξάνοντας συνεχώς την πίεσή της κατάφερε να πετύχει αυτό που ήθελε στο 85ο λεπτό χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Μπονούτσι.

Μέχρι την συμπλήρωση των 90′ δεν άλλαξε κάτι και έτσι η Γιουβέντους έφυγε νικήτρια από την Ανδαλουσία έχοντας στις βαλίτσες της και την πρώτη θέση του ομίλου.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΛΥΩΝ

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ υποδέχθηκε στην Κροατία την Λυών με τις δύο ομάδες να μονομαχούν για το θετικό αποτέλεσμα που θα «λύτρωνε» τους… άποντους γηπεδούχους και θα διατηρούσε τους «Λιονέ» σε τροχιά πρόκρισης.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, με την Λυών να έχει τον πρώτο λόγο αλλά να μην καταφέρνει να μετατρέψει σε γκολ τις φάσεις που δημιούργησε με τους Λακαζέτ (12′), Φέρι (29′) και Βαλμπουενά (42′) με το δοκάρι και τον Λιβάκοβιτς να στερούν από τους δύο τελευταίους τα γκολ.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη έφτασαν κοντά στο γκολ στο 16′ αλλά ο Σίτουμ δεν κατάφερε να νικήσει τον Άντονι Λόπες και να ανοίξει το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, οι Γάλλοι εδραίωσαν την υπεροχή τους στο χορτάρι και στο 50′ παραλίγο να πάρουν το προβάδισμα αλλά ο κίπερ της Ντινάμο απέκρουσε σταθερά το σουτ του Φέρι.

Στο 72′ λύθηκε ο γόρδιος δεσμός για τους φιλοξενούμενους με τον Λακαζέτ να εκμεταλλεύεται την μπαλιά του Ράφαελ και να κάνει το 1-0 από κοντά.

Μέχρι το 90′ δεν άλλαξε κάτι και έτσι η Λυών πήρε το πολύτιμο τρίποντο που την κρατά ζωντανή μαθηματικά για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ