ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπιλμπάο

Πείσμωσε και προκρίθηκε η Μπιλμπάο!

Μπιλμπάο και Γκενκ «καθάρισαν» εντός έδρας και πήραν τα εισιτήρια για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Πείσμωσε και προκρίθηκε η Μπιλμπάο!

Σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες καίγονταν για το τρίποντο της νίκης, η Αθλέτικ Μπιλμπάο υποδέχθηκε στο «Σαν Μαμές» την Σασουόλο για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Στον αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά, βρήκαν τα πατήματά τους στο χορτάρι και κυνήγησαν το γκολ που θα τις έβαζε σε θέση οδηγού στο παιχνίδι.

Πρώτη απείλησε η Σασουόλο με το σουτ του Ραγκούσα όμως να μην ανησυχεί τον Ερερίν.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπαλενσιάγκα έκανε ένα τραγικό λάθος στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους Ιταλούς.

Η αντίδραση της Μπιλμπάο ήταν άμεση αφού στο 10′ ο Ραούλ Γκαρσία εκμεταλλεύθηκε την καλοζυγισμένη σέντρα που έγινε προς την περιοχή της Σασουόλο και με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-1.

Το παιχνίδι στη συνέχεια πήρε άγρια τροπή, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και την Σασουόλο να απειλεί στο 14′ με ωραίο σουτ του Ραγκούσα που πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά μετά ο Ινιάκι Ουίλιαμς έγινε κάτοχος της μπάλας, δοκίμασε το πόδι του αλλά ο Κονσίγκλι σταμάτησε την προσπάθειά του κρατώντας το 1-1.

Στο 33ο λεπτό, η Μπιλμπάο έγινε εκ νέου επικίνδυνη όταν ο Μουνιαΐν εξασφάλισε λίγο χώρο κοντά στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο κίπερ της ιταλικής ομάδας με ωραία επέμβαση κράτησε την εστία του ασφαλή.

Οι ισορροπίες διατηρήθηκαν και στην μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, με την Μπιλμπάο να ευτυχεί να πετύχει και δεύτερο τέρμα όταν ο Αντούριθ εκμεταλλευόμενος την κεφαλιά-πάσα του Αλβάρες, πέτυχε από κοντά το 2-1.

Η Σασουόλο προσπάθησε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα αλλά ο Ερερίν ήταν εκεί στις προσπάθειες των Ρίτσι και Ντεφρέλ στο 51′ και το 65′.

Το κερασάκι στην τούρτα για την Μπιλμπάο έβαλε ο Λέκουε στο 79′, ο οποίος τελείωσε ιδανικά την φάση που του «έφτιαξε» ο Αντούριθ κάνοντας το 3-1.

Η Σασουόλο δεν το έβαλε κάτω και στο 83′ μείωσε σε 3-2 χάρη σε γκολ του Ραγκούσα, που εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και έτσι η Μπιλμπάο πήρε το τρίποντο της νίκης και μαζί το εισιτήριο της πρόκρισης στους «32».

ΓΚΕΝΚ-ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Γκενκ υποδέχθηκε την Ραπίντ Βιέννης στην «Κρίσταλ Αρίνα» και επικράτησε με παίρνοντας το σπουδαίο τρίποντο και παράλληλα έθεσε τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι είχαν το έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Καρέλη στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, ο οποίος έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Η Γκενκ διατήρησε τα ηνία του αγώνα και απειλούσε αρκετά συχνά τους φιλοξενούμενους χωρίς όμως να μπορεί να μετατρέψει σε γκολ τις φάσεις που δημιουργούσε.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο δεύτερο μέρος αλλά οι προσπάθειες των Καρέλη (49′), Μπουφέλ (51′) και Σούσιτς (69′) δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια χάρη σε τέρμα του Σομπ, το οποίο όμως ακυρώθηκε, καθώς ο παίκτης της Ραπίντ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Μέχρι την συμπλήρωση των 90′ δεν άλλαξε κάτι και έτσι η Γκενκ πήρε τη νίκη και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ