ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Τα 5+1 πλεονεκτήματα της “βασίλισσας” ενόψει του “Ελ Κλάσικο”

Λίγες μέρες έχουν απομείνει πια για τη διεξαγωγή του "Eλ Κλάσικο" και ο "βασιλιάς" χρίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης έστω και πρόωρα ως φαβορί για την επικράτηση.

Τα 5+1 πλεονεκτήματα της “βασίλισσας” ενόψει του “Ελ Κλάσικο”

Η μητέρα όλων των ποδοσφαιρικών μαχών πλησιάζει, καθώς σε λιγότερο από μία εβδομάδα (Σάββατο 3/11)  η Μπαρτσελόνα θα υποδεχτεί στο “Καμπ Νου” την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι αυτό που αποκαλούμε “do or die” για τους Καταλανούς, οι οποίοι μετά και τη νέα γκέλα (1-1) στο “Ανοέτα” με αντίπαλο τη Ρεάλ Σοσιεδάδ βρίσκονται στο -6 από την πρωτοπόρο “βασίλισσα” και κινδυνεύουν να βρεθούν πρόωρα εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Οι “μερένχες”, πάντως, πάνε στην συγκεκριμένη αναμέτρηση με ανεβασμένη τη ψυχολογία και είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που αποτελούν φαβορί για την επικράτηση μέσα στο “Καμπ Νου” για μία σειρά από λόγους, οι οποίοι καταγράφονται παρακάτω:

1. Αήττητο 31 αγώνων: 

Το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν μετράει 31 αγώνες χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις μετά και τη νίκη με 2-1 με αντίπαλο τη Σπόρτινγκ Χιχόν, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ του Κάρλο Αντσελότι της σεζόν 2013-2014. Ειδικότερα, η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε τελευταία φορά εκτός έδρας κόντρα στη Βόλφσμπουργκ με 2-0 στο πλαίσιο του πρώτου σκέλους των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Έκτοτε, η αρμάδα του Γάλλου τεχνικού έχει καταγράψει 23 νίκες και 8 ισοπαλίες ενώ έχει σκοράρει 86 γκολ και έχει δεχτεί 28. Το ρεκόρ αγώνων χωρίς ήττα για τους πρωταθλητές Ευρώπης είναι 34 αναμετρήσεις και σημειώθηκε τη σεζόν 1988-89 με προπονητή τον Ολλανδό Λέο Μπενχάκερ. cristiano

2. Ο Κριστιάνο είναι “καυτός” ξανά:

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν λόγω και του τραυματισμού που είχε αποκομίσει στο πρόσφατο EURO και καθυστέρησε την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους αλλά τον τελευταίο μήνα έχει σκοράρει τα 8 από τα συνολικά 12 γκολ του τη φετινή σεζόν αποδεικνύοντας ότι όταν τον έχει ανάγκη η ομάδα του είναι έτοιμος να συνεισφέρει. Το ‘Καμπ Νου”, μάλιστα είναι μία από τις αγαπημένες έδρες του Κριστιάνο, καθώς σε αυτό το γήπεδο έχει σημειώσει 10 γκολ εκ των οποίων κάποια συνέβαλαν στην κατάκτηση του τίτλου τη σεζόν 2011-12. Εξάλλου, το πρόσφατο χατ-τρικ που σημείωσε ο 31χρονος ποδοσφαιριστής κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης σκόρπισε την σιωπή στους επικριτές του που έκαναν λόγο για αδυναμία του Πορτογάλου να συνεισφέρει έμπρακτα απέναντι σε μεγάλες ομάδες.

3. Βάθος στο ρόστερ:

Το βάθος στο ρόστερ ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μέρα με τη νύχτα, όπως έχουν αποδείξει άλλωστε και τα πρόσφατα αποτελέσματα των δύο ομάδων όταν απουσίαζαν τα μεγάλα αστέρια τους. Ειδικότερα, εν τη απουσία των Κρος, Βαράν, Μπέιλ, Μοράτα, Μόντριτς και Κασεμίρο (οι δύο τελευταίοι επέστρεψαν πρόσφατα από τους τραυματισμούς τους) η “βασίλισσα” αν και δεν παρουσιάζει καλή εικόνα μέσα στο γήπεδο παίρνει το ζητούμενο, δηλαδή το αποτέλεσμα. Αντίθετα, οι Καταλανοί όταν απουσιάζει έστω και ένας εκ των Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρεζ και Πικέ αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο στην επίτευξη τερμάτων όσο και στη διατήρηση ανέπαφης εστίας. Εξάλλου ο Ζινεντίν Ζιντάν αντικρίζει τον πάγκο του και βλέπει τους Μπενζεμά, Βάσκεζ, Κόβασιτς και Νάτσο (ειδικά οι δύο τελευταίοι έχουν αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά) ενώ ο Λουίς Ενρίκε αντικρίζει τους πολλά υποσχόμενους αλλά όχι ακόμα έτοιμους Αντρέ Γκόμεζ, Ντένις Σουάρεθ, Πάκο Αλκάθερ και Ντιν. kovasic

4. Επιστροφή των ηγετών της άμυνας:

Πέπε και Σέρτζιο Ράμος θα τεθούν στη διάθεση του Ζινεντίν Ζιντάν ενόψει του “Ελ Κλάσικο”, καθώς αμφότεροι έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους και είναι έτοιμοι να προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά στα μετόπισθεν. Εξάλλου, είναι βέβαιο ότι η εμπειρία τους από τέτοια παιχνίδια αλλά και η αδιαμφισβήτητη ικανότητα τους θα χρειαστούν στην αντιμετώπιση της κορυφαίας επιθετικής τριάδας του κόσμου, αποτελούμενη από τους Λιονέλ Μέσι, Λουίς Σουάρεζ και Νεϊμάρ.

5. Η νίκη περνάει από τη μεσαία γραμμή:

Η επιστροφή των Κασεμίρο και Μόντριτς στη μεσαία γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει μία διαφορετική δυναμική στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, η οποία με τη συμμετοχή του επιθετικογενούς Κόβασιτς δίνει μία all around διάσταση στο χώρο του κέντρου των “μερένχες”. Έτσι, με τον Βραζιλιάνο anchorman, η Ρεάλ διασφαλίζει τα νώτα της και δίνει την ευκαιρία στους δύο Κροάτες εσωτερικούς μέσους να αφοσιωθούν στη δημιουργία φάσεων προς την επιθετική τριάδα. Αντίθετα, η τριάδα του κέντρου της Μπαρτσελόνα (Μπουσκέτς, Αντρέ Γκόμεζ, Ράκιτιτς- Ντένις Σουάρεθ) βρίσκεται σε πολύ κακό φεγγάρι, καθώς επιτρέπει στους αντιπάλους να απειλήσουν την εστία του Τερ Στέγκεν ενώ δεν προσφέρει τις απαραίτητες βοήθειες στο MSN. ronaldo

5+1. Το μομέντουμ γέρνει προς της “βασίλισσα”:

Συνεπώς, είναι πρόδηλο ότι οι “μερένχες” οδεύουν προς το συγκεκριμένο ντέρμπι με τη ψυχολογία ανεβασμένη σε αντίθεση με τους “μπλαουγκράνα” που έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν από ότι να κερδίσουν. Ειδικότερα, σε περίπτωση που ηττηθούν οι Καταλανοί θα βρεθούν στο -9 και αυτομάτως η “βασίλισσα” θα μετατραπεί στο μεγάλο φαβορί για τον τίτλο 4 χρόνια μετά την τελευταία κατάκτησή του με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο. Συν τοις άλλοις είναι γεγονός ότι ο Λουίς Ενρίκε σε αυτά τα 2,5 χρόνια ποτέ δεν έχει βρεθεί σε τόσο δυσχερή θέση κάτι το οποίο μας κάνει να αναρωτιόμαστε πως θα αντιδράσει αγωνιστικά η ομάδα του.

Όπως και να έχει το βέβαιο είναι ότι στις 3 Δεκεμβρίου (17:15 μ.μ) άπαντες θα παρακολουθήσουν το κορυφαίο ευρωπαϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που μοιράζονται 16 Τσάμπιονς Λιγκ και διαθέτουν στα ρόστερ τους 5 κορυφαίους ποδοσφαιριστές αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ