Γκουαρδιόλα: «Αυτός είναι ο καλύτερος τεχνικός στον κόσμο»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ονόμασε τον προπονητή τον οποίο θεωρεί κορυφαίο στον κόσμο.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο λόγω της επιρροής που άσκησε στο άθλημα την περίοδο 2008-2012 όταν και αποτέλεσε τον προπονητή της παντοδύναμης Μπαρτσελόνα.

Έκτοτε έχει κατηγορηθεί για τις προσωπικές του εμμονές όσον αφορά την κατοχή της μπάλας από τις ομάδες του αλλά σε κάθε περίπτωση η συνεισφορά του στο άθλημα δεν μπορεί να παραγνωριστεί. bielsa

Σε ερώτηση, πάντως, που του έγινε σχετικά με τον κορυφαίο προπονητή στον κόσμο ο Ισπανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι ονόμασε τον Μαρσέλο Μπιέλσα και εξήγησε τους λόγους: «Για μένα είναι ο καλύτερος τεχνικός στην Ευρώπη, επειδή έχει βελτιώσει όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του. Δεν έχω ακούσει κάποιον να μιλάει με αρνητικά λόγια γι’ αυτόν κι ο θαυμασμός μου είναι τεράστιος. Επίσης, είναι άνθρωπος που με έχει βοηθήσει, ενώ μου έδινε συμβουλές κάθε φορά που είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε. Όταν κάποιος αναφέρεται στους προπονητές εστιάζει συχνά στο παλμαρέ τους, αλλά αυτό που μετράει πραγματικά είναι η επιρροή που έχουν στις ομάδες. Είμαι χαρούμενος που απ’ τη νέα σεζόν θα είναι και πάλι στους πάγκους».

Να σημειωθεί ότι από την επόμενη σεζόν ο Μαρσέλο Μπιέλσα θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λιλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ