ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Κλοπ διέλυσετο πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Σάλκε

Tor και θέαμα

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι μας χάρισαν Γκλάντμπαχ και Σάλκε με τους "Βασιλικούς μπλε" να παίρνουν την πρόκριση μετά την ισοπαλία με 2-2. Νίκη - πρόκριση για Άντερλεχτ με 1-0 τον ΑΠΟΕΛ.

Tor και θέαμα

Μπορεί η Γκλάντμπαχ να είχε το απόλυτο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις κόντρα σε άλλες Γερμανικές ομάδες αλλά σήμερα η ιστορία έγραψε κάτι διαφορετικό. Τι κι αν τα “πουλάρια” είχαν προβάδισμα από το πρώτο ματς και πήγαν στο ημίχρονο με σκορ 2-0 υπέρ τους; Η τρομερή Σάλκε το β μέρους έφερε το ματς στα ίσα και με τα εκτός έδρας τέρματα πέρασε στους “8” του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ματς 

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με την Γκλάντμπαχ να ξεκινάει με επιθετική διάθεση χωρίς να φτάσει ωστόσο με αξιώσεις στην εστία του Φέρμαν. Στη συνέχεια η Σάλκε πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία με το μακρινό σουτ του Γκάις που σταμάτησε πάνω στον Ζόμερ.

Στο 17ο  λεπτά οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Ράφαελ με ωραίο τρόπο απέφυγε δυο αντιπάλους, έκανε και τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Ντίρμιτς πέρασε λίγο άουτ. Λίγο αργότερα ο Βραζιλιάνος έγινε εκτελεστής αλλά ο φαλτσαριστό σουτ του έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε τελικά στο 26ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφτασε στον Κρίστενσεν που έκανε το σουτ και με την κόντρα του Χέβεντες την έστειλε στα δίχτυα.

Οι “βασιλικοί μπλε” ισορρόπησαν το παιχνίδι και τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου έχασαν τη μεγαλύτερη της ευκαιρία. Μετά από σέντρα που έγινε από την αριστερή πλευρά η μπάλα έφτασε στον Γκορέτσκα που από το ύψος του πέναλτι την έστειλε απελπιστικά άουτ. Εκεί που όλα έδειχναν ότι δεν θα υπήρχε άλλο τέρμα μέχρι την ανάπαυλα ήρθε ο Νταχούντ να φέρει τα πάνω κάτω.

Τα “πουλάρια” βγήκα πολύ όμορφα στην αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον νεαρό Γερμανό που με “κεραυνό” έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φέρμαν που δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να σώσει την ομάδα του.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μαξ Μάιερ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας νέα πνοή στην επίθεση της Σάλκε. Πέντε λεπτά πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι με το τυχερό τέρμα του Γκορέτσκα. Ο Γερμανός δεν έπιασε καλά το σουτ αλλά η μπάλα έσκασε στο έδαφος ξεγελώντας τον Ζόμερ.

Με την ψυχολογία υπέρ τους οι παίκτες της Σάλκε πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα που τους έδινε σκορ πρόκρισης. Η πίεση έφερε καρπούς όταν ο διαιτητής είδε πέναλτι στο χέρι του Νταχούντ και ο Μπενταλέμπ το εκτέλεσε εύστοχα, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Η Γκλάντμπαχ έδειχνε να έχει μείνει από δυνάμεις καθώς παρά την προσπάθεια να βγει μπροστά έλειπε το καθαρό μυαλό σε κάποιες στιγμές. Τα καθιερωμένα γεμίσματα των τελευταίων λεπτών δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα και έτσι η Μπορούσια είδε τη Σάλκε να παίρνει την πρόκριση μέσα στην έδρα της.

Άντερλεχτ – ΑΠΟΕΛ 1-0

Ήταν γνωστό και πριν την έναρξη του αγώνα πως ο ΑΠΟΕΛ θα είχε πολύ δύσκολο έργο στην έδρα της Άντερλεχτ. Οι γηπεδούχοι είχα αρκετές καλές στιγμές από το πρώτο ημίχρονο και ήταν καθαρά θέμα τύχης για την Κυπριακή ομάδα που κράτησε το μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι “γαλαζοκίτρινοι” ανέβασαν κάπως την απόδοση τους αλλά κάθε ελπίδα χάθηκε στο 65ο λεπτό όταν ο Ατσεαμπόνγκ έκανε το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Με δυο νίκες σε ισάριθμα ματς οι Βέλγοι πήραν την πρόκριση για τους “8” του Γιουρόπα Λιγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ