Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Season finale (Premier League edition)
Team Of the Week

Season finale (Premier League edition)

H σεζόν τελείωσε κι εμείς, όπως κάθε χρόνο, αναλύουμε τους πρωταγωνιστές της. Ξεκινάμε με τους έντεκα καλύτερους της Πρέμιερ Λιγκ.

24.05.2017 | 15:51

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, θα δώσουμε τα βραβεία στους καλύτερους 11 κάθε πρωταθλήματος, ξεκινόντας κλασικά από το αγγλικό. Το ίδιο κλασικά, θα υπάρχουν αντιρρίσεις όμως εδώ είμαστε για να της ακούσουμε/διαβάσουμε. Υπάρχουν κάποιες ξεκάθαρες επιλογές όπως η ύπαρξη του Καντέ και του Κέιν και υπάρχουν και κάποιες που τραβάνε δίωρη συζήτηση. Το άξιο αναφοράς για αυτή τη σεζόν είναι πως δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πράγμα που θα αναλύσουμε και στο κείμενο, σε κάθε θέση. Η ενδεκάδα μας είναι παραταγμένη με 4-4-2, ώστε να χωρέσουν όσοι περισσότεροι το άξιζαν, ενώ υπάρχουν και μερικές αλλαγές θέσεων για να γίνει ακόμα πιο εύκολος ο στόχος μας. Τέλος, φοβερό στατιστικό στην ενδεκάδα μας είναι πως βρίσκονται τέσσερις Βέλγοι κι ίσως μπορούσαν να είναι και πέντε.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την πιο ξεκάθαρη επιλογή. Αυτή του προπονητή. Φυσικά και είναι ο Αντόνιο Κόντε. Χωρίς πολλές αναλύσεις και στατιστικά, ο Ιταλός πήρε μία ομάδα που τερμάτισε στη μέση της περσινής βαθμολογίας, πρόσθεσε δυο-τρεις ποδοσφαιριστές, έβαλε την πινελιά του με τους τρεις στην άμυνα και κατέκτησε το πρωτάθλημα όσο εύκολα δείχνει η βαθμολογία. Όλοι περιμένουν πλέον να δουν τι μπορεί να πετύχει και στην Ευρώπη από τη νέα σεζόν, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι η φετινή του αξίζει.

Πάμε και στους έντεκα καλύτερους της σεζόν

Τερματοφύλακας: Γιορίς(Τότεναμ): Ντε Χέα και Κουρτουά είναι καλύτεροι σε προσόντα και κατά γενική ομολογία συγκαταλέγονται στους καλύτερους πέντε όλων των πρωταθλημάτων, ωστόσο φέτος ο Ισπανός δεν έκανε τις περσινές εμφανίσεις και ευθύνεται για τρία-τέσσερα τέρματα που δέχτηκε η ομάδα του, ενώ ο Βέλγος είχε λιγότερες επεμβάσεις αλλά και λιγότερη απειλή σε σχέση με τον Γάλλο.

Ο Γιορίς έκανε ένα φανταστικό πρωτάθλημα, ανεβάζοντας κι άλλο τις μετοχές του παρά τα 30 του χρόνια. Έδινε την απαραίτητη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και είχε μερικές φοβερές επεμβάσεις, βοηθώντας την ομάδα του.

Αριστερό μπακ: Mίλνερ(Λίβερπουλ): Υπόκλιση! Όσο πιο βαθιά γίνεται! Ο Μάρκος Αλόνσο έκανε μαγική χρονιά έχοντας σε 31 παιχνίδια, έξι τέρματα και τρεις ασίστ, ωστόσο ο Μίλνερ κερδίζει τη θέση λόγω σεβασμού. Έγινε αριστερός μπακ για το χατίρι της ομάδας του και κυρίως του Κλοπ, αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια, πετυχαίνοντας εφτά τέρματα(όλα από το σημείο του πέναλτι) και έδωσε τρεις ασίστ. Για να μην παρεξηγούμαστε, ο Αλόνσο ίσως αξίζει περισσότερο τη θέση εδώ, όμως δεν μπορούμε να μην τη χαρίσουμε στον υπερβολικά τίμιο Μίλνερ.

Κεντρικοί αμυντικοί:

Αλντερβάιρελντ(Τότεναμ): Άλλη μία φανταστική σεζόν για τον Βέλγο. Μαζί με τους Φερτόνχεν και Ντάιερ, σύνθεσαν μια πολύ δυνατή τριάδα που εκτός από μαρκάρισμα ξέρουν να παίζουν και με τη μπάλα στα πόδια.

Λουίζ(Τσέλσι): Ήρθε τέλη Αυγούστου, μπήκε αμέσως στη τριάδα και έστρωσε τα πράγματα. Έχοντας σταματήσει τα…τρελά του, ο Λουίζ παρουσιάστηκε πιο έμπειρος από ποτέ, δίνοντας τα πάντα για τη νίκη. Πιο “καθαρός” από άλλες χρονιές και με αρκετή πείρα, έγινε ο Μπονούτσι του Κόντε στη Τσέλσι.

Πολύ κοντά στους δύο, ο Φαν Ντάικ της Σαουθάμπτον που απασχολεί όλη την Αγγλία με τις εμφανίσεις του, ενώ Οταμέντι και Mπαϊγί ήταν καθοριστικοί για τις ομάδες τους.

Δεξί μπακ: Αθπιλικουέτα(Τσέλσι): Δεν αγωνιζόταν ως δεξιός μπακ, όμως δεν μπορεί, δε γίνεται να μην βρίσκεται στην κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς. Άλλωστε η φυσική του θέση είναι εκεί, άλλο που έχει να αγωνιστεί από τότε που ήταν στη γενέτειρά του. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ως βασικός σε όλες τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, πέτυχε ένα γκολ κι έδωσε τέσσερις ασίστ, όντας δεξιός κεντρικός αμυντικός στους τρεις του Κόντε. Κοντά ο Γουόκερ, που έκανε άλλη μία πολύ καλή σεζόν, έχοντας πέντε ασίστ σε 35 παιχνίδια. Φιλότιμοι και αξιοθαύμαστοι και οι Βαλέντσια-Κλάιν, όχι τόσο εντυπωσιακός ο Μπεγιερίν.

Αριστερό χαφ: Αζάρ(Τσέλσι): Σε 36 αγωνιστικές πέτυχε 16 τέρματα, έδωσε πέντε ασίστ και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης σε 13 αγώνες. Ξεκάθαρος νικητής στη θέση του, με τους Φιρμίνο-Σανέ να θέλουν ακόμα το κάτι παραπάνω για να τον φτάσουν.

Κεντρικοί μέσοι:

Καντέ(Τσέλσι): Χωρίς πολλά-πολλά, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Αγγλία. Για την ακρίβεια, ο πολυτιμότερος! Κατάπιε χιλιόμετρα και αντιπάλους και ήταν καθοριστικός στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και το δικό του back to back με διαφορετικές ομάδες.

Άλι(Τότεναμ): Εντυπωσιακός. Ξεκαθάρισε με τις εμφανίσεις του πως δεν πρόκειται για…πυροτέχνημα και πως μπορεί να κρατήσει στις πλάτες του τη Τότεναμ. Σε 37 αγωνιστικές μέτρησε 18 τέρματα και εφτά ασίστ, κάνοντας την καλύτερη σεζόν του μέχρι την επόμενη.

Εδώ είχαμε ξεκάθαρες επιλογές. Ο Πογκμπά, αν εξαιρέσεις τα λεφτά που δαπανήθηκαν για να αποκτηθεί, ήταν κοντά τους, όντας ο πλέον άτυχος με εννιά δοκάρια σε 30 αγωνιστικές αλλά και πέντε τέρματα και τέσσερις ασίστ. Ο Οζίλ απογοήτευσε, ο Ερέρα ήταν η έκπληξη αλλά μακριά από τα στατιστικά των νικητών, ενώ Φάμπρεγκας και Μάτιτς μοιράστηκαν το χρόνο συμμετοχής. Τσαν και Λαλλάνα άφησαν υποσχέσεις για την επόμενη σεζόν, με τον Άγγλο να είναι απίθανος στο πρώτο μισό της σεζόν και το Γερμανό στο υπόλοιπο. Σταθεροί και πολύ καλοί οι Γουαϊνάλντουμ-Σίλβα.

Δεξί χαφ: Ντε Μπρούιν(Μαν.Σίτι): Αγωνιζόταν ως δεκάρι, όμως εμείς τον τοποθετούμε στα δεξιά καθώς δε γίνεται να λείπει από την ενδεκάδα μας ο μαέστρος της φετινής σεζόν. Μοίρασε 18(!) ασίστ σε 36 αγώνες, πέτυχε έξι τέρματα και ήταν, μαζί με τους Σίλβα και Οταμέντι, οι λόγοι που βρέθηκε η Σίτι απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μανέ άξιζε επίσης τη θέση, όμως έπαιξε λιγότερο από οποιονδήποτε βρίσκεται στη συγκεκριμένη ενδεκάδα(27 συμμετοχές), ενώ ο Στέρλινγκ ανέβηκε επίπεδο με την έλευση του Γκουαρντιόλα. Γουίλιαν και Πέδρο μοιράστηκαν το χρόνο, ενώ ο Ζαχα της Πάλας εντυπωσίασε στο δεύτερο μισό.

Επιθετικοί:

Κέιν(Τότεναμ): Κάθε χρόνο ανεβαίνει σκαλί και φέτος έφτασε σε αριθμούς Φαν νίστελροι, μετρώντας 29 τέρματα σε 30 συμμετοχές. Έδωσε και εφτά ασίστ κάνοντας ξεκάθαρο πως είναι ο καλύτερος επιθετικός στην Αγγλία, αλλά και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο.

Λουκάκου(Έβερτον): Τέρας, θηρίο, οδοστρωτήρας. Όλα αυτά κι άλλα τόσα προσωνύμια ακούστηκαν για τον Βέλγο τη φετινή σεζόν. Με 25 γκολ σε 37 αγωνιστικές, είναι βέβαιο πως θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα και το φετινό καλοκαίρι για το μέλλον του.

Κοντά φυσικά ο πρωταθλητής Ντιέγκο Κόστα που εμφανίστηκε πιο ώριμος και ήρεμος από κάθε άλλη σεζόν, μετρώντας 20 γκολ και εφτά ασίστ. Αυτός και ο Ιμπραΐμοβιτς θα μπορούσαν άνετα να συνθέτουν το δίδυμο της επίθεσής μας, ωστόσο οι αριθμοί και οι εμφανίσεις των Κέιν-Λουκάκου, έβαλαν δύσκολα.

Υ.Γ: Ειλικρινά συγγνώμη Ζλάταν! Ξέρεις ότι είσαι πάνω από κάθε βραβείο και επιλογή σε ενδεκάδα, από τυχάρπαστους δημοσιογράφους και σάιτ όπως το δικό μας. Είσαι ο “Βασιλιάς” μας!

Η ενδεκάδα της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ

[team1]

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Team Of the Week
Exit mobile version