ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
Έσταξε… φαρμάκι για τη Μίλαν ο Τσαλχάνογλου: «Καλά να πάθουν!»
Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ και Ντεμπελέ «καθάρισαν» σε τρία λεπτά την Λοριάν! (vids)
Τσάβι και Μπαρτσελόνα συμφωνούν ότι… διαφωνούν!
Σοβάρεψαν τα πράγματα στη Λίβερπουλ: Έτοιμος για… τζίφρες ο Σλοτ!
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

Έχασε τη μάχη, κέρδισε το χειροκρότημα (vid)

H διαβασμένη και τακτικά πειθαρχημένη εθνική Ελλάδος κατέθεσε και τη ψυχή της στο "Γ. Καραϊσκάκης" αλλά ηττήθηκε με ψηλά το κεφάλι από την εθνική Βελγίου με 2-1.

Έχασε τη μάχη, κέρδισε το χειροκρότημα (vid)

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας η εθνικής Ελλάδος υποδέχθηκε στο στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης” την εθνική Βελγίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε την πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση του στα φετινά προκριματικά αλλά δεν κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς, καθώς ηττήθηκε από τους “κόκκινους διαβόλους” με 2-1, ένα σκορ που κολακεύει την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και αδικεί κατάφωρα αυτή του Μίχαελ Σκίμπε.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με το Βέλγιο, το οποίος όπως αναμενόταν ανέλαβε την κατοχή της μπάλας.

Η εθνικής μας ομάδα έμοιαζε άριστα διαβασμένη και επιχείρησε με άμεσο ποδόσφαιρο μετά την ανάκτηση της μπάλας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Δώνη. Ετσι, η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Δώνη να κλέβει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και να φτάνει μέχρι την αντίπαλη περιοχή αλλά να σουτάρει πάνω στον Κουρτουά στο 12ο λεπτό

Με κλέψιμο και άμεσο γέμισμα του Σάμαρη προς τον Σταφυλίδη εκδηλώθηκε και η δεύτερη τεράστια ευκαιρία της γαλανόλευκης να ανοίξει το σκορ, με τον άσο της Άουγκσμπουργκ να σημαδεύει με μακρινό σουτ το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουρτουά. Δύο λεπτά αργότερα η αφηνιασμένη εθνική Ελλάδος απείλησε ξανά με τον Μανιάτη να πραγματοποιεί το γύρισμα από την δεξιά πτέρυγα και τον Βερτόχεν να παρεμβαίνει και να στέλνει τη μπάλα δίπλα από την εστία των “κόκκινων διαβόλων”.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ έμοιαζε να μην έχει όρεξη σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έβγαιναν κερδισμένοι στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες τους. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους Βέλγους βραχυκυκλωμένους λόγω της συντονισμένης αμυντικής λειτουργίας μας, με τα εύσημα να πάνε στον Σκίμπε και στους Σταφυλίδη και Ζέκα, οι οποίοι πρόσφεραν πολύτιμες βοήθειες στους οπισθοφύλακές μας.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Ελλάδα μπήκε το ίδιο ενεργητικά με το πρώτο με τους “κόκκινους διαβόλους” να αναλώνονται σε μία φλύαρη κυκλοφορία της μπάλας. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, στο 70ο λεπτό με ένα μακρινό σουτ ο Βερτόχεν “πάγωσε” το “Γ. Καραϊσκάκης” γράφοντας το 1-0.

Η απάντηση της γαλανόλευκης ομάδας, όμως, ήταν άμεση, καθώς μόλις 3 λεπτά αργότερα ο Ζέκα μετά από σέντρα ακριβείας του Τζαβέλα από την αριστερή πτέρυγα, έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ιδανικό τελείωμα.

Παρ΄όλα αυτά, το σκωτσέζικο ντουζ για τους φίλους της εθνικής Ελλάδος συνεχίστηκε, καθώς στο 74ο λεπτό ο Μενιέ σέντραρε από τη δεξιά πλευρά και στη μοναδική φάση που έμεινε αφύλαχτος ο Λουκάκου, κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης το σύνολο του Σκίμπε έμοιαζε να έχει αδειάσει ψυχολογικά και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κούραση ευνόησε την εκδήλωση κόντρα επιθέσεων του Βελγίου, το οποίο, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καρνέζη στις δύο ευκαιρίες που είχε στο τέλος της αναμέτρησης.

Tα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου: 

Εστονία – Κύπρος: 1-0

Γιβραλτάρ – Βοσνία Ερζεβοβίνη: 0-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 8 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Βέλγιο 22 (35-3) +32

2. Βοσνία 14 (19-8) +11

3. Ελλάδα 13 (11-5) +6

4. Κύπρος 10 (8-11) -3

5. Εσθονία 5 (5-17) -12

6. Γιβραλτάρ 0 (3-37) -34

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ