ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Σαντιάγκο Μπερναμπέου: Ο «θρύλος»

Ο Σαντιάγο Μπερναμπέου, άφησε ανεξίτηλο στο στίγμα του στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους Θρύλους της «Βασίλισσας». Για αυτό και εκείνη έδωσε το όνομά του στο «στολίδι» της.

Σαντιάγκο Μπερναμπέου: Ο «θρύλος»

Ο Σαντιάγο Μπερναμπέου δεν υπήρξε απλώς ένας παίκτης που έγινε πρόεδρος για την Ρεάλ. Ήταν ένας άνθρωπος που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, έκανε την Ρεάλ «Βασίλισσα» και δικαίως το όνομά του δόθηκε στο στάδιο της ομάδας.

Ο Μπερναμπέου, γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1895 στην Αλμάνσα, μια πόλη στη νοτιοανατολική Ισπανία, κοντά στο Αλμπαθέτε. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ αργότερα υπηρέτησε τον τεράστιο σύλλογο της Μαδρίτης από κάθε θέση στη οργάνωσή του, όντας το πιο Σημαντικό Πρόσωπο στην ιστορία του. Γενικά, θεωρείται εκείνος στον οποίο πιστώνεται ένα μεγάλο μέρος της μετατροπής της Ρεάλ Μαδρίτης σε μια από τις πιο Επιτυχημένες Ποδοσφαιρικές Ομάδες στην Ισπανία και στην Ευρώπη. Διετέλεσε Πρόεδρος του συλλόγου για 35 χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 1943 έως τον Ιούνιο του 1977. Το γήπεδο του συλλόγου, φέρει τ’ όνομά του προς τιμήν του. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία από τις Σημαντικότερες Προσωπικότητες στην ιστορία του αθλητισμού και την ηγετική μορφή της Ρεάλ, στον οποίο ο σύλλογος χρωστά κατά ένα μεγάλο ποσοστό το παρατσούκλι «Βασίλισσα», αλλά πέραν αυτού, του χρωστάει ίσως τα πάντα!

ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΑΛ

Η οικογένεια του Σαντιάγο Μπερναμπέου, μετακόμισε στην Μαδρίτη όταν εκείνος ήταν μόλις 5 ετών. Στην ηλικία των 17 χρόνων, έχει την πρώτη του επαφή με την Ρεάλ ως ποδοσφαιριστής. Από το 1912 μέχρι το 1926 αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος» των «μερένχες» σκοράροντας μάλιστα πάρα πολλές φορές ενώ πήρε και το περιβραχόνιο του αρχηγού.

Την εποχή εκείνη το ποδόσφαιρο δεν εξασφάλιζε κανέναν και έτσι μετά την απόσυρσή του έπρεπε να βρει ένα επάγγελμα για να μπορεί να ζει. Έτσι, έγινε δικηγόρος όμως ποτέ δεν άφησε την Ρεάλ καθώς είτε υπηρετούσε από διοικητικά πόστα είτε από προπονητικά.

ΤΟ «ΚΟΥΜΠΙ» ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στις 15 Σεμπτεμβρίου του 1943, συμβαίνει κάτι που μπορεί να πει κανείς έκανε την Ρεάλ αυτό που είναι σήμερα. Την κορυφαία ομάδα του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, ο Αντόνιο Σάντος Περάλμπα (Antonio Santos Peralba) παραδίδει την προεδρία του συλλόγου στα χέρια του παλιού ποδοσφαιριστή της, Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ο νέος ηγέτης, δεν κατάφερε απλώς να βγάλει τη Ρεάλ από τη σκιά των πιο επιτυχημένων αντιπάλων της, της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Αθλέτικ του Μπιλμπάο, αλλά έφερε την επανάσταση στον τρόπο της οργάνωσης των ποδοσφαιρικών συλλόγων. Ένα από τα πρώτα πράγματα που φρόντισε ο Μπερναμπέου, ήταν η ανακατασκευή του Νουέβο Εστάδιο Τσαμαρτίν, ποδοσφαιρικής έδρας της Ρεάλ, το οποίο είχε ανεγερθεί το 1923. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1944 και ολοκληρώθηκαν τρία χρόνια αργότερα, το 1947 αυξάνοντας θεαματικά τη χωρητικότητά του σε πάνω από 75.000 θέσεις, ενώ λέγεται ότι ήταν τόσο εντυπωσιακό ώστε έλεγαν ότι «είναι ένα πολύ μεγάλο γήπεδο για μια μικρή ομάδα» που τότε πάσχιζε να ανακτήσει τις δυνάμεις της!  Το γήπεδο φιλοξένησε 75.145 θεατές στον πρώτο αγώνα, στο πλαίσιο των εγκαινίων του, αυτόν της Ρεάλ με την πορτογαλική Μπελενένσες (3-1) και αναμενόταν να φιλοξενήσει αργότερα όλες τις επιτυχίες αυτής της ομάδας! Το νέο σπίτι της Ρεάλ μετονομάστηκε τελικά το 1955, προς τιμήν του προέδρου της, σε «Εστάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου»! Στο γήπεδο Σαντιάγο Μπερναμπέου, έχει διεξαχθεί ο τελικός του Μουντιάλ του 1982 και πολλοί τελικοί ευρωπαϊκών κυπέλλων. Σήμερα η χωρητικότητα του ανέρχεται στις 81.044 θέσεις.

Πέρα όμως από το γήπεδο, ο Μπερναμπέου έφερε στην Ρεάλ ό,τι καλύτερο υπήρχε τότε στην Ευρώπη. Στις 6 Μαρτίου του 1952, η Ρεάλ γιόρταζε τα 50 της χρόνια και κάλεσε την Μιλιονάριος από την Κολομβία, στην οποία αγωνιζόταν ο τότε νεαρός Αλφρέντο Ντι Σέφανο…

Διαβάστε περισσότερα στο Debut.gr

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ