ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη (pics)

Σας παρουσιάζουμε τους παίκτες που έβγαλαν... μάτια την αγωνιστική που πέρασε στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, με τον Γκουαρδιόλα να βρίσκεται στον πάγκο.

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη (pics)

Η αγωνιστική τελείωσε σχεδόν σε όλα τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, κάποιοι έβγαλαν μάτια και οδήγησαν τις ομάδες τους σε νίκες και φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην έχουν θέση στη δική μας ενδεκάδα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε μεγάλα ντέρμπι, τρελές ανατροπές, ήρωες της τελευταίας στιγμής και μεγάλους πρωταγωνιστές. Η κορυφαία ενδεκάδα έχει τα πάντα από τον Ρονάλντο που επέστρεψε στα γνωστά του επίπεδα σκοράροντας κατά ριπάς, μέχρι τον Πέτερσεν που ντύθηκε ηγέτης της Φράιμπουργκ και την οδήγησε σε μία ανατροπή-έπος.

Ας δούμε αναλυτικά όμως την κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης:

Προπονητής: Πεπ Γκουαρδιόλα (Σίτι)

Ο τεχνικός της Σίτι έπαιξε σχεδόν μόνος του για αυτή τη θέση. Ο Ισπανός προπονητής έχει κάνει τον Μουρίνιο… πελάτη του, τον κέρδισε για ακόμη μία φορά, χωρίς ο Πορτογάλος τεχνικός να καταφέρει να του βάλει μπελάδες. Μάλιστα, τον είδαμε να μην διστάζει να παίξει για το αποτέλεσμα βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μανγκαλά αντί του Γκάμπριελ Ζεσούς, προκειμένου να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ, κάτι που σπάνια κάνει ο Γκουαρδιόλα. Η ουσία είναι ότι η ομάδα του, υπό τις οδηγίες του και την τακτική του, πήρε το “διπλό” στο Όλντ Τράφορντ και ουσιαστικά έκανε ένα τεράστιο άλμα τίτλου.

Τερματοφύλακας: Έντερσον Μοράες (Σίτι)

Η αλήθεια είναι ότι αδικούμε γκολκίπερ όπως ο Σορεντίνο που ήταν εξαιρετικός, αλλά πραγματικά δεν θα μπορούσε να μπει άλλος σε αυτή τη θέση μετά το πέρας της αγωνιστικής. Η διπλή απόκρουση που κάνει λίγο πριν το φινάλε του ματς είναι όλα τα λεφτά. Ο πορτιέρο των “Πολιτών” αρχικά βγάζει εξ’ επαφής το σουτ του Λουκάκου, δείχνοντας τα απίστευτα αντανακλαστικά του και έπειτα σταματάει και τον Μάτα που πήρε το ριμπάουντ. Με αυτόν τον τρόπο κράτησε το 2-1 υπέρ της Σίτι και ουσιαστικά της… χάρισε το πρωτάθλημα.

Αριστερό μπακ: Μασουακού (Γουέστ Χαμ)

Φυσικά βγήκε MVP του ματς για το παιχνίδι που έκανε κόντρα στην Τσέλσι, υποχρεώνοντας την σε ήττα. Ο 24χρονος μπακ ήταν παντού και έκανε όλες τις δουλειές για την ομάδα του. Μάρκαρε, έτρεχε και ήταν και μπελάς για την αντίπαλη άμυνα.

Κεντρικός αμυντικός: Οταμέντι (Σίτι)

Μπορεί να μην ήταν αλάνθαστος αλλά έκανε αμυντικά ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, το κυριότερο όμως ότι σκόραρε. Το θέμα είναι όμως τι γκολ σκόραρε. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της Μάντσεστερ Γιουνάτεντ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας ένα γκολ-χρυσάφι. Με αυτό το τέρμα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του που ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από μισό πρωτάθλημα.

Κεντρικός αμυντικός: Μιράντα (Ίντερ)

Η Γιουβέντους “σφυροκόπησε” την Ίντερ αλλά εκείνη πέρασε αλώβητη κρατώντας το 0-0. Η άμυνα των “Νερατζούρι” κρατούσε καλά στην ασφυκτική πίεση της “Βέκια Σινιόρα” και ο Μιράντα έκανε ένα φοβερό παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έκανε σωτήριες επεμβάσεις κόβοντας αρκετά σουτ (3) και είχε ποσοστό ευστοχίας στις πάσες 88%. Πραγματικός… ογκόλιθος στη άμυνα της Ίντερ και μεγάλος υπεύθυνος για την ισοπαλία της ομάδας του κόντρα στους πρωταθλητές Ιταλίας.

Δεξί μπακ: Χακίμι (Ρεάλ)

Μας εντυπωσίασε ο 18χρονος άσος των Μαδριλένων καθώς φάνηκε να παίζει καιρό με τη λευκή φανέλα και να έχει δεθεί πολύ καλά με τους συμπαίκτες του. Ονειρικό ματς για τον Χακίμι που ήταν πολύ κινητικός, σωστός στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ κατάφερε να σκοράρει με όμορφο σουτ και να αφήσει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Μεσαία γραμμή

Βιδάλ (Μπάγερν)

Οι Βαυαροί τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην Άιντραχτ και χρειάστηκε ο Αρτούρο Βιδάλ να ξεκλειδώσει την άμυνα της ομάδας από την Φρανκφούρτη. Ο Χιλιανός άσος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, η οποία αυξάνει τη διαφορά της στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Βιδάλ ήταν άριστος, δεν άφηνε τους αντιπάλους του να πάρουν ανάσα ενώ είχε 95% ευστοχία στις μεταβιβάσεις.

Αουάρ (Λυών)

Ο 19χρονος λυτρωτής της Λυών της χάρισε μία σημαντική νίκη. Η ομάδα του έχανε από νωρίς στο παιχνίδι, όλα έδειχναν ότι οδεύει προς την ήττα αλλά εμφανίστηκε εκείνος ως από μηχανής θεός. Με δύο δικά του τέρματα ένα στο 79′ και ένα στο 90+4′ έδωσε τους τρεις βαθμούς στη Λυών πραγματοποιώντας μία μεγάλη ανατροπή.

Σίλβα (Σίτι)

Είναι αναγεννημένος με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο, πιο δημιουργικός, με περισσότερη φαντασία, απλά απολαυστικός. Κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουναίτεντ σημείωσε το πρώτο από τα δύο γκολ της ομάδας του, ενώ η εμφάνισή του ήταν καταπληκτική. Ήταν παντού και από τους μεγαλύτερους μπελάδες των “Κόκκινων Διαβόλων”. Μάλιστα, δεν δίστασε να παίξει και σκληρά όταν χρειαζόταν για να σταματήσει τις επιθέσεις των αντιπάλων του και πραγματικά ήταν η ψυχή της Σίτι.

Επιθετική γραμμή

Ρονάλντο (Ρεάλ)

Έδιωξε την κατάρα από πάνω του ο Πορτογάλος σούπερ σταρ. Σκόραρε δις κόντρα στη Σεβίλλη και έφτασε τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα. Ήταν εξαιρετικός και έπειτα από καιρό οι προσπάθειές του καταλήγουν στα δίχτυα, έτσι οδήγησε την ομάδα του στο εμφατικό 5-0 ενάντια στους Ανδαλουσιάνους.

Καρίγιο (Μονακό)

Η Τρουά ήταν έτοιμη να σοκάρει την Μονακό, καθώς κέρδιζε μέχρι το 85′. Εκεί ανέλαβε ο Καρίγιο, με δύο δικά του τέρματα έκανε την ανατροπή και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 3-2. Μάλιστα είχε περάσει ως αλλαγή και λύτρωσε τους Μονεγάσκους και φυσικά αναδείχθηκε ο MVP του ματς και για εμάς αξίζει να μπει στην κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής.

Πέτερσεν (Φράιμπουργκ)

Τι να πρωτοπεί κανείς για το ματς της Φράιμπουργκ με την Κολωνία και τι να πρωτοπεί κανείς για τον Πέτερσεν. Χαμός! Η Κολωνία κέρδιζε με 3-0 μέχρι το 39′ και εκεί ανέλαβε ο Πέτερσεν. Πέτυχε τρία γκολ, τα δύο στο 90′ και 90+4′ και ήταν ο ηγέτης της ομάδας του στην ανατροπή της χρονιάς. Η Φράιμπουργκ κέρδισε 4-3, βύθισε ακόμη περισσότερο την Κολωνία και έκανε άλμα σωτηρίας.

[team1]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ