ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Γιουνάιτεντ στέλνει τον Γκρίνγουντ… σούμπιτο στην Ιταλία
Ρώσος δημοσιογράφος «έλιωσε» στα γέλια στην εκτέλεση πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (vid)
Έγραψε ιστορία ο Νόιερ – Περισσότερα clean sheets από κάθε άλλον στο Champions League (stats)
«Η Μπαρτσελόνα κινείται μυστικά για την απόκτηση του Ντιμπάλα»
Αντσελότι: «Μας πίεσε πολύ η Σίτι, δεν θα πεθάνει ποτέ η Ρεάλ Μαδρίτης»
H UEFA… ζει και αναπνέει για το σενάριο Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαπέ
Λίβερπουλ: Στο Λονδίνο ο παιχταράς που θα διαδεχθεί τον Σαλάχ
Τα δύο παιδικά λάθη του Σάκα στο φινάλε του Μπάγερν – Άρσεναλ (vid)
Ρόντρι: «Είδα μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, έπρεπε να περάσει η Σίτι»
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Ρονάλντο vs Μέσι: Όταν ο ποδοσφαιρικός Θεός έχει δύο πρόσωπα (vids)

Μετράμε αντίστροφά για το Ελ Κλάσικο και εμείς συγκρίνουμε τους δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και σας αφήνουμε να βγάλετε τα συμπεράσματα.

Ρονάλντο vs Μέσι: Όταν ο ποδοσφαιρικός Θεός έχει δύο πρόσωπα (vids)

Τικ-τακ, τικ-τακ, ο χρόνος κυλάει και θα μας φέρει ακόμη ένα Ελ Κλάσικο, ακόμη μία ποδοσφαιρική πανδαισία. Οι “μαέστροι” των Μαδριλένων και των “Μπλαουγκράνα” ετοιμάζονται να μας προσφέρουν το κορυφαίο παιχνίδι στον πλανήτη στο πιάτο μας και εμείς δεν έχουμε παρά να κάτσουμε αναπαυτικά και να το απολαύσουμε.

Τα βλέμματα δεν μπορούν να μην είναι στραμμένα στους δύο μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη. Ο λόγος φυσικά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι. Κακά τα ψέμματα δεν μας φτάνει να τους απολαμβάνουμε θέλουμε να βρούμε ποιος είναι καλύτερος. Παρά το ότι έχουν τόσες διαφορές, από την αγωνιστική τους ταυτότητα, μέχρι την συμπεριφορά τους, εμείς θέλουμε να τους συγκρίνουμε διαρκώς στην προσπάθειά μας να καταλήξουμε στον κορυφαίο.

Φυσικά, τα κριτήρια για να διαλέξει κανείς είναι και υποκειμενικά, ωστόσο εμείς ενόψει του Κλάσικο, έχουμε καθήκον να τους… βάλουμε κάτω και να αναλύσουμε τα πάντα. Από τον τρόπο που παίζουν μέχρι και τους τίτλους και τα ρεκόρ που έχει πετύχει ο καθένας τους.

“Προσδεθείτε” λοιπόν και πάμε για το απόλυτο “crash test” Ρονάλντο vs Mέσι

Κεφάλαιο 1: Αγωνιστική ταυτότητα

Αναφέραμε και πριν ότι οι δυο τους παρότι συγκρίνονται μανιωδώς απ’ όλο τον κόσμο ή θέση τους και η προσφορά τους στην ομάδα είναι διαφορετικές. Ο ρόλος που έχει ο καθένας μέσα στο γήπεδο είναι δεν είναι ίδιος. Το μόνο κοινό είναι ότι και οι δύο είναι ηγέτες με όλα τα χαρακτηριστικά της λέξης και το έχουν αποδείξει πάμπολες φορές.

Ρονάλντο

Ο Πορτογάλος αρέσκεται να αγωνίζεται στην αριστερή πτέρυγα στα… χαρτιά. Στην ουσία όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Βρίσκεται σε θέση σέντερ φορ περισσότερες φορές και από τον ίδιο τον κεντρικό επιθετικό. Είναι πραγματικός εκτελεστής, ένα “φονικό όπλο” που έχει διαλύσει σχεδόν μία φορά στην καριέρα του όποια άμυνα έχει βρεθεί στο διάβα του. Μεγάλο του ατού ότι μπορεί να εκτελέσει και με τα δύο πόδια το ίδιο καλά. Κάτι που αποπροσανατολίζει τους αντιπάλους του και τους δυσκολεύει πολύ στο μαρκάρισμα.

Ακόμη ένα μεγάλο του προσόν ακούει στη λέξη “αθλητής”. Εύλογα θα πει κάποιος, γιατί οι άλλοι ποδοσφαιριστές τι είναι; Για τον Ρονάλντο όμως είναι αλλιώς. Είναι ο κορυφαίος σε αυτόν τον τομέα, γυμνασμένος όσο δεν πάει, με απίστευτες αντοχές που σε κάνουν να μένεις με ανοιχτό το στόμα. Έχει δουλέψει τόσο πολύ το σώμα του, έχει καταβάλλει τόση προσπάθεια, έχει ξοδέψει τόσες ώρες που δεν μπορεί ακόμη και ο πιο φανατικός εχθρός του να μην το αναγνωρίσει. Όλα αυτά φυσικά τον βοηθούν στο παιχνίδι του και του δίνουν το κάτι παραπάνω σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

Στο δια ταύτα όμως, πώς του αρέσει να παίζει; Έχει αρκετούς τρόπους, ένας εξ αυτών είναι όταν εκμεταλλεύεται την απίθανη ταχύτητά του. Ο Ρονάλντο είναι από τους γρηγορότερους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη και ξέρει πολύ καλά πως να αξιοποιήσει αυτή του την δυνατότητα. Όποια ομάδα κάνει το λάθος να δώσει χώρους στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο θα την τιμωρήσει παραδειγματικά.

https://www.youtube.com/watch?v=T-WBZ6W0pVI

Ένας άλλος τρόπος είναι όταν δημιουργεί ο ίδιος χώρους στον εαυτό του για να εκτελέσει. Μπορεί πολύ σπάνια να κάνει τα σόλο του Μέσι αλλά σε χρόνο-ρεκόρ ξεμαρκάρεται, βρίσκει πεδίο και εκμεταλλεύεται το άλλο του προσόν που είναι να εκτελεί. Όπως προαναφέρθηκε μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά χρησιμοποιώντας και το αριστερό αλλά και το δεξί του πόδι. Έτσι, όταν με τις μαγικές του ντρίπλες και ενέργειες ανοίγει χώρους για τον εαυτό του, μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα χωρίς κανείς να το περιμένει. Παρότι δεν θεωρείται σέντερ φορ, διαθέτει ένστικo καλύτερο απ’ όλων των επιθετικών μέσα στην περιοχή και εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη, τις αδυναμίες και μία καλή μπαλιά μέσα στην περιοχή.

Τρίτος τρόπος είναι το κεφάλι του. Εδώ είναι απλά τα πράγματα. Το γεγονός ότι είναι τόσο, μα τόσο καλός αθλητής, του δίνει το κάτι παραπάνω σε αυτόν τον τομέα. Η αλτικότητα του είναι απίθανη, πηδάει στον… Θεό που λέμε. Μπορεί να νικήσει κατά κράτος σχεδόν οποιονδήποτε αμυντικό εκμεταλλευόμενος τη συγκεκριμένη δυνατότητά του. Είτε σε στημένη φάση, είτε μετά από σέντρα. Σε αυτό μάλιστα, έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι διαθέτει πολύ δυνατό κορμί κάτι που τον βοηθάει στις μονομαχίες με τους αντίπαλους αμυντικούς και στο σκληρό παιχνίδι.

Τέταρτος τρόπος είναι οι εκτελέσεις φάουλ. Ο Ρονάλντο, σε αντίθεση με τον Μέσι, μπορεί να απειλήσει από τεράστιες αποστάσεις. Τα πόδια του είναι πολύ δυνατά και τα σουτ του πραγματικές βολίδες, που μπορούν να κάνουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα ακόμη και να χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Ο άσος της Ρεάλ έχει προσθέσει στο στοιχείο δύναμη, την τεχνική. Έτσι τα σουτ του όχι μόνο κατευθύνονται με τεράστια ταχύτητα αλλά έχουν και τα απαιτούμενα φάλτσα για να στείλουν την μπάλα εκεί που πρέπει. Κάθε φορά που στήνει την μπάλα για να εκτελέσει, κάνοντας τα χαρακτηριστικά του βήματα, είναι “κίνδυνος-θάνατος”.

https://www.youtube.com/watch?v=hAiUsgy_nkA

Μέσι

Για τον Αργεντινό είναι ακόμη πιο δύσκολο να πούμε με ακρίβεια για την θέση που του αρέσει να αγωνίζεται. Τον έχουμε δει κατά καιρούς να παίζει στη δεξιά πτέρυγα, ψευτοεννιάρι και σε πιο ελεύθερο ρόλο στο κέντρο. Ωστόσο, τη μαγεία του την απελευθερώνει όταν έχει την απόλυτη ελευθερία των κινήσεων. Οι προπονητές που έχουν περάσει από την Μπαρτσελόνα, καταλαβαίνουν ότι για να λειτουργήσει στο μέγιστο βαθμό ο Μέσι πρέπει να πάρει την μπάλα και να έχει τη δυνατότητα να κάνει ότι θέλει, χωρίς να έχει περιορισμούς.

Τα “όπλα” με τα οποία μπορεί να… σκοτώσει τους αντιπάλους του είναι πάρα πολλά και διαφορετικά με εκείνα του Ρονάλντο. Στο μόνο που μοιάζουν είναι στην ικανότητά τους να εκτελούν να και σκοράρουν, ένα στοιχείο που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα.

Ένα βασικό στοιχείο του Μέσι, που δεν διαθέτει ο Κριστιάνο, είναι η δημιουργία. Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα φτιάχνει διαρκώς το παιχνίδι για την ομάδα του, είτε με τις απίστευτες μπαλιές του, είτε με τους χώρους που δημιουργεί με τις ενέργειές του και τα απίθανα σόλο που κάνει. Ο τομέας πάσα είναι εκείνος που έχει να υπερηφανεύεται ότι υπερτερεί του Πορτογάλου. Διαβάζει με εκπληκτικό τρόπο τις κινήσεις των συμπαικτών του και μπορεί να δώσει μπαλιές, είτε μακρινές, είτε κάθετες, είτε διαγώνιες με τέτοιο τρόπο που είναι μισό γκολ. Η χαρακτηριστική του κίνηση, να ξεμαρκάρεται, ενώ συγκλίνει προς την περιοχή και ψάχνει τον παίκτη που κάνει κίνηση στην πλάτη της άμυνας (συνήθως ο Άλμπα) είναι κάτι που κανένας δεν έχει καταφέρει να σταματήσει. Παράλληλα, φροντίζει οι ατομικές του ενέργειες να μην έχουν στόχο να εκτελέσει πάντα ο ίδιος αλλά, να δώσει την πάσα-κλειδί που θα οδηγήσει στο γκολ. Η συγκεκριμένη αρετή του Λέο, του δίνει ακόμη περισσότερο το στοιχείο του απρόβλεπτου, κάτι που είναι το παν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Είναι αδύνατον να μιλάμε για τον Μέσι και να μην κάνουμε λόγο για τα σόλο του; Πρόκειται για το πιο εντυπωσιακό πράγμα πάνω του, ένας λόγος που πολλοί τον κατατάσσουν ως τον κορυφαίο ever. Είναι αμέτρητες οι φορές που έχει περάσει ΌΛΗ την αντίπαλη άμυνα και έχει μπει με την μπάλα στα δίχτυα. Είτε με δυνατούς αντιπάλους, είτε με αδύναμους, είτε σε μεγάλης σημασίας παιχνίδια, είτε σε μικρά. Η συγκεκριμένη του δυνατότητα πραγματικά “τρελαίνει” κόσμο και αφήνει άπαντες με το στόμα ανοικτό. Η ικανότητα που έχει να ντριπλάρει σε τόσο μικρό χώρο και χρόνο, τόσους παίκτες, την ώρα που η μπάλα είναι “κολλημένη” στο πόδι του και ταυτόχρονα να επιταχύνει είναι πέρα από κάθε φαντασία και λογική.

Εδώ φτάνουμε στο άλλο ατού του, το οποίο θα ονομάσουμε “ξεπέταγμα”. Όπως αναφέρθηκε πριν, στην περίπτωση του Ρονάλντο, η ταχύτητά του είναι ένα τεράστιο προσόν του. Ο Μέσι, δεν έχει την ίδια ταχύτητα με τον Πορτογάλο αλλά έχει καλύτερο “ξεπέταγμα”. Δηλαδή, τα πρώτα μέτρα που διανύει, τα κάνει πιο γρήγορα από τον αστέρα της Ρεάλ, έπειτα όμως ο Κριστιάνο ανεβάζει μεγαλύτερη ταχύτητα και τον ξεπερνάει. Η συγκεκριμένη ικανότητα τον βοηθάει περισσότερο στα σόλο που κάνει και στον τρόπο που ξεμαρκάρεται αλλά και στις γρήγορες και κοφτές κινήσεις του για να βρει χώρο να εκτελέσει.

https://www.youtube.com/watch?v=cb9xN8cNwyM

Ο Μέσι όπως και ο Ρονάλντο, είναι τρομερά ικανοί στο κεφάλαιο εκτέλεση, ο Αργεντινός δεν διαθέτει “δύο καλά πόδια” όπως ο Κριστιάνο, αλλά το αριστερό του είναι ένα “φονικό όπλο”, κάτι που έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο άσος της “Βασίλισσας”. Εδώ λοιπόν, φτάνουμε στο τομέα εκτελέσεις φάουλ. Ο 30 χρονος άσος της Μπάρτσα, είναι τελείως διαφορετικός από τον αντίπαλό του σε αυτόν τον τομέα. Επιχειρεί πολύ πιο τεχνικά σουτ και λιγότερο δυνατά. Σημαδεύει συνήθως το παραθυράκι και πολύ σπάνια επιχειρεί να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα με συρτή εκτέλεση.

Συνεισφορά στο παιχνίδι

Το συγκεκριμένο κομμάτι πρέπει να αναλυθεί από κοινού. Όπως διαπιστώσατε οι δυο τους προσφέρουν διαφορετικά πράγματα στην ομάδα τους με κοινό τους χαρακτηριστικό το σκοράρισμα. Ποια είναι όμως η συμβολή τους μέσα στο παιχνίδι; Ακόμη και εδώ δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς είναι τελείως διαφορετική, ωστόσο, άκρως αποτελεσματική και για τους δύο και εντυπωσιακή. Ο ένας (Μέσι), κρατάει περισσότερο την μπάλα, δημιουργεί περισσότερο, επιχειρεί περισσότερες ατομικές ενέργειες και προσπαθεί να είναι πιο ομαδικός. Την ώρα που ο άλλος (Ρονάλντο) είναι μία μηχανή παραγωγής γκολ, ένας υπεραθλητής. Στο πόσο κομβικός είναι ο καθένας και καθοριστικός, αυτό το κρίνουν άλλα πράγματα, όπως τα στατιστικά και οι τίτλοι τους και φυσικά και η υπόλοιπη ομάδα. Πάντως οι συμπαίκτες τους βασίζονται πάνω τους, καθώς είναι οι ηγέτες των ομάδων τους, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Κεφάλαιο 2: Στατιστικά

Γκολ

  Ρονάλντο  Μέσι 
La Liga  289 γκολ/276 αγώνες  363 γκολ/ 398 αγώνες 
Copa Del Rey  22 γκολ/30 αγώνες  44 γκολ/ 62 αγώνες 
Champions League  114 γκολ/ 146 αγώνες  97 γκολ/ 121 αγώνες 
Εθνική ομάδα  79 γκολ/ 147 αγώνες  61 γκολ/ 121 αγώνες 

 -Για τον Πορτογάλο στα γκολ που έχει σημειώσει στο Champions League, μετράνε και όσα έχει πετύχει με την Μ. Γιουνάιτεντ. Παράλληλα όμως έχει σημειώσει άλλα 102 τέρματα με τους “Κόκκινους Διαβόλους” εντός Αγγλίας, ενώ έχει και 5 γκολ με την Σπόρτινγκ.

Σύνολο γκολ:

Ρονάλντο=619
Μέσι=586

Ασίστ

  Ρονάλντο  Μέσι 
La Liga  92 ασίστ/276 αγώνες  166 ασίστ/ 398 αγώνες 
Copa Del Rey  3 ασίστ/ 30 αγώνες  29 ασίστ/ 62 αγώνες 
Champions League  39 ασίστ/ 136 αγώνες  33 ασίστ/ 121 αγώνες 
Εθνική ομάδα  35 ασίστ/ 137 αγώνες  42 ασίστ/ 121 αγώνες 

-Για τον Πορτογάλο στις ασίστ που έχει σημειώσει στο Champions League μετράνε και όσες έχει δώσει με την Μ.Γιουνάιτεντ. Παράλληλα όμως, έχει μοιράσει και 52 ασίστ με τους “Κόκκινους Διαβόλους” εντός Αγγλίας, ενώ έχει και 6 ασίστ με την Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία.

Σύνολο ασίστ:

Ρονάλντο=224
Μέσι=278

Κεφάλαιο 3: Τίτλοι

Ρονάλντο:

1 Euro (2016)
4 Champions League (3 με τη Ρεάλ 2013/14, 2015/16, 2016/17, 1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2007/08)
3 Πρωταθλήματα Αγγλίας (2007,2008,2009)
1 FA Cup (2004)
2 League Cup (2006, 2009)
2 Πρωταθλήματα Ισπανίας (2011/12, 2016/17)
2 Super Cup Ισπανίας (2012/13, 2017/18)
2 Κύπελλα Ισπανίας (2010/11, 2013/14)
3 Ευρωπαϊκά Super Cup (2014/15, 2016/17, 2017/18)
2 Super Cup Αγγλίας (2007, 2008)
1 Super Cup Πορτογαλίας (2002)
4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων (2008, 2014, 2016, 2017)

Σύνολο: 27 τίτλοι

Μέσι:

4 Champions League (2005/06, 2008/09, 2010/11, 2014/15)
8 Πρωταθλήματα Ισπανίας (2004/05, 2005/06, 2008/09, 2009/10, 2010/11, 2012/13, 2014/15, 2015/16)
5 Κύπελλα Ισπανίας (2008/09, 2011/12, 2014/15, 2015/16, 2016/17)
7 Super Cup Ισπανίας (2005/06, 2006/07, 2009/10, 2010/11, 2011/12, 2013/14, 2016/17)
3 Παγκόσμιο Κύπελλα Συλλόγων (2009, 2011, 2015)
1 Παγκόσμιο Κύπελλο U-21 με την Αργεντινή (2005)
1 Ολυμπιακό Μετάλλιο (2008/09)
3 Ευρωπαϊκά Super Cup (2009/10, 2011/12, 2015/16)

Σύνολο: 32 τίτλοι

Κεφάλαιο 4: Ρεκόρ

Όρεξη να έχουμε να μετράμε ρεκόρ. Έχουν καταρρίψει σχεδόν τα πάντα, έγραψαν, γράφουν και θα συνεχίζουν να γράφουν ιστορία και εμείς να τους απολαμβάνουμε. Οι διακρίσεις πάρα πολλές, τα ρεκόρ πέρα από κάθε φαντασία. Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά.

Ρονάλντο

  • Έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (7 τέρματα)
  • Μαζί με τον Μέσι έχουν σκοράρει τα περισσότερα γκολ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (4 τέρματα)
  • Μαζί με τον Κρόος έχει κατακτήσει τις περισσότερες φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (4)
  • Μαζί με τον Μέσι, είναι οι μόνοι που έχουν σκοράρει σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων
  • Έχει 5 Χρυσές Μπάλες, όσες και ο Μέσι, επίδοση ρεκόρ
  • Έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στη διαδικασία της ψηφοφορίας για τη Χρυσή Μπάλα
  • Ο μοναδικός παίκτης που σκόραρε χατ-τρικ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (2016)
  • Είναι ο πρώτος παίκτης που έφτασε τα 40 γκολ για δύο διαδοχικές σεζόν
  • Ο πρώτος παίκτης που έχει καταφέρει να σκοράρει σε όλα τα λεπτά ενός παιχνιδιού
  • Ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που έχει σκοράρει πάνω από 60 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος τέσσερις φορές
  • Ο μοναδικός παίκτης που σκόραρε πάνω από 50 γκολ για έξι συνεχόμενες σεζόν
  • Ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει σε όλα τα ματς των ομίλων του Champions League
  • Έχει πάρει τα περισσότερα βραβεία από την UEFA για τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς (3).
  • 6 φορές πρώτος σκόρερ στο Champions League
  • Ο μοναδικός που έχει σκοράρει πάνω από 10 γκολ για 6 σεζόν στο Champions League.
  • Ο μοναδικός που έχει σκοράρει δύο συνεχόμενα χατ-τρικ σε νοκ-άουτ αγώνες στο Champions League (το 2017 ενάντια σε Μπάγερν και Ατλέτικο)
  • Ο μοναδικός που έχει 100 γκολ στο Champions League
  • Τα περισσότερα γκολ στα προημιτελικά του Champions League
  • Μαζί με τον Μέσι έχει τα περισσότερα χατ-τρικ στο Champions League (7)
  • Έχει τα περισσότερα γκολ με εκτελέσεις φάουλ στο Champions League (12)
  • Έφτασε τα 350 γκολ με τη φανέλα μίας ομάδας γρηγορότερα από οποιονδήποτε άλλο στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (335 παιχνίδια)
  • Έχει τις περισσότερες συμμετοχές στην καλύτερη ενδεκάδα της UEFA (11)
  • Έχει τα περισσότερα γκολ στους ομίλους του Champions League (11 τέρματα)
  • Τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του Champions League (114 τέρματα)
  • Έχει 13 γκολ από πέναλτι στο Champions League, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.
  • Έχει σκοράρει σε 8 συνεχόμενα ματς Champions League, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο.
  • Έχει το μεγαλύτερο σερί νικών σε Champions League (14)
  • Έχει το μεγαλύτερο σερί σκοραρίσματος σε εκτός έδρας αναμετρήσεις (12)
  • Έχει τα περισσότερα γκολ σε ημιτελικά Champions League (13)
  • Έχει τα περισσότερα γκολ από το σημείο του πέναλτι στη La Liga (59)
  • Ο πρώτος παίκτης που έχει σκοράρει πάνω από 30 γκολ για 6 συνεχόμενες σεζόν στη La Liga
  • Έχει τα περισσότερα χατ-τρικ στο ισπανικό ποδόσφαιρο (35)
  • Ο πρώτος που έχει σκοράρει σε 6 διαδοχικά Ελ Κλάσικο
  • Έχει σκοράρει 20 εκτός έδρας γκολ σε μία σεζόν στη La Liga
  • Τα περισσότερα γκολ μετά από 8 παιχνίδια (15)
  •  Τα περισσότερα γκολ στη La Liga μετά από τα πρώτα 15 ματς (25)
  • Ο μοναδικός παίκτης που έχει κερδίσει και τα τρία βραβεία LFP σε μία σεζόν, ως του καλύτερου παίκτη, του καλύτερου επιθετικού και του καλύτερου γκολ
  • Τα περισσότερα γκολ στο Μαδριλένικο ντέρμπι (21)
  • Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ
  • Ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ που έχει σκοράρει σε όλες τις μέρες τις εβδομάδας

Μέσι

  • Ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που έχει σκοράρει πάνω από 40 γκολ για 8 συνεχόμενες σεζόν
  • Έχει τις περισσότερες Χρυσές Μπάλες μαζί με τον Ρονάλντο
  • Έχει τις περισσότερες συμμετοχές στην καλύτερη ενδεκάδα της Fifa μαζί με τον Ρονάλντο (11)
  • Ο μοναδικός που έχει πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ σε 6 διοργανώσεις σε μία σεζόν για την ομάδα του
  • Τα περισσότερα γκολ σε τελικούς Παγκοσμίων Κυπέλλων μαζί με τον Ρονάλντο (4)
  • Μπήκε στο βιβλίο Γκίνες πετυχαίνοντας τα περισσότερα γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος (91)
  • Έχει σκοράρει στα περισσότερα σερί παιχνίδια (21 ματς – 33 γκολ)
  • Ο πρώτος παίκτης ever που έχει σκοράρει συνεχόμενα απέναντι σε όλες τις ομάδες σε επαγγελματικό επίπεδο
  • Ο μικρότερος σε ηλικία που έχει κατακτήσει 2/3/4/5 Χρυσές Μπάλες
  • Ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει πάνω από 60 γκολ για δύο διαδοχικές σεζόν
  • Έχει τα περισσότερα Χρυσά Παπούτσια μαζί με τον Ρονάλντο (4)
  • Ο μικρότερος σε ηλικία που έφτασε 100 συμμετοχές στο Champions League
  • Έφτασε τα 300 γκολ γρηγορότερα απ’ όλους στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα (334 ματς)
  • Ο νεαρότερος που έφτασε τα 400 γκολ με μία ομάδα (27 χρονών 300 ημερών)
  • Έχει τα περισσότερα γκολ που έχουν μπει σε μία σεζόν στο πρωτάθλημα (50)
  • Έχει τα περισσότερα χατ τρικ στο  Champions League μαζί με τον Ρονάλντο (7)
  • Έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ σε Champions League παιχνίδι (5), μαζί με τον Λουίζ Αντριάνο
  • Ο μοναδικός που έχει σκοράρει σε 23 διαφορετικές πόλεις σε Ευρωπαϊκό Κύπελλο
  • Τα περισσότερα γκολ σε UEFA Super Cup από εκτελέσεις φάουλ (2)
  • Έχει τα περισσότερα γκολ σε Ελ Κλάσικο (16) στη La Liga
  • Έχει τα περισσότερα γκολ σε Ελ Κλάσικο γενικά (24)
  • Ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της La Liga που έχει πάνω από 20 γκολ για 9 συνεχόμενες σεζόν
  • Έχει σκοράρει πάνω από 25 γκολ για 8 συνεχόμενες σεζόν στη La Liga μαζί με τον Ρονάλντο
  • Ο μοναδικός που έχει σκοράρει πάνω από 2 χατ -τρικ για 7 συνεχόμενες σεζόν στη La Liga
  • Έχει τα περισσότερα τρόπαια στο ισπανικό ποδόσφαιρο μαζί με τον Ινιέστα (30)
  • Έχει τα περισσότερα γκολ σε παιχνίδια Super Cup στην Ισπανία (17)
  • Τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ στην ιστορία της La Liga
  • Τα περισσότερα γκολ στο δεύτερο μισό της σεζόν στο πρωτάθλημα (28)
  • Τα περισσότερα εντός έδρας γκολ σε μία σεζόν (35)
  • Ο μοναδικός που έχει σκοράρει σε 4 συνεχόμενα Super Cup Ισπανίας
  • Έχει σκοράρει σε 19 διαφορετικούς αντιπάλους σε μία σεζόν μαζί με τον Ρονάλντο
  • Τα περισσότερα χατ-τρικ σε μία σεζόν στη La Liga (8) μαζί με τον Ρονάλντο
  • Τα περισσότερα ματς που έχει σκοράρει σε μία σεζόν (27) μαζί με τον Ρονάλντο
  • Ο νεαρότερος που έφτασε τα 200 γκολ στη La Liga (25 χρονών)
  • Έχει τα περισσότερα χατ-τρικ σε Ελ Κλάσικο (2)
  • Έχει τις περισσότερες ασίστ στη La Liga (166)
  • Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της La Liga 363
  • Έχει τα περισσότερα γκολ από εκτελέσεις φάουλ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα (27)
  • Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα (555) (σε όλες τις διοργανώσεις, σε όλα τα παιχνίδια)
  • Πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις
  • Τα περισσότερα χατ-τρικ για την Μπαρτσελόνα σε επίσημες διοργανώσεις (39)
  • Τα περισσότερα γκολ σε Καταλανικό ντέρμπι (12)
  • Έχει τα περισσότερα τρόπαια Champions League για την Μπάρτσα μαζί με Τσάβι και Ινιέστα
  • Ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που πέτυχε πάνω από 50 γκολ σε μία σεζόν

Κεφάλαιο 5: Ο μεγάλος στόχος

Τόσο ο Μέσι όσο και ο Ρονάλντο έχουν κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο, έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, γράφοντας ιστορία. Ωστόσο, έχουν ακόμα στόχους και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικούς. Οι στόχοι ακούνε στο όνομα Μουντιάλ.

Ο Αργεντινός έχει σταθεί άτυχος με την εθνική ομάδα της χώρας του. Τόσο στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, όπου οδήγησε σχεδόν μόνος του την “αλμπισελέστε” στον τελικό, όπου και ηττήθηκε από τους Γερμανούς. Ίδια κατάληξη είχε και το Copa America. Με τον Μέσι να στη διαδικασία των πέναλτι να εκτελεί και να μην σκοράρει.

Ο Ρονάλντο είναι σίγουρα πιο επιτυχημένος αναφορικά με το κεφάλαιο εθνική. Ως ηγέτης οδήγησε την Πορτογαλία στον τελικό του Euro, εκεί τραυματίστηκε αλλά τελικά η χώρα του ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Ένα είναι το σίγουρο, ότι μπορεί και οι δύο να θέλουν περισσότερα πρωταθλήματα, περισσότερα Champions League, πιο πολλά ρεκόρ, αλλά αυτό που επιθυμούν πραγματικά είναι το Μουντιάλ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας είναι η τελευταία ευκαιρία κυρίως για τον Ρονάλντο, που βαδίζει στα 33, για να δει εάν μπορεί να κάνει το θαύμα. Από την άλλη ο Μέσι θέλει να αφήσει πίσω του τις μνήμες του χαμένου τελικού από τους Γερμανούς και να κάνει την Αργεντινή πρωταθλήτρια κόσμου. Άλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος: “Ελπίζω το ποδόσφαιρο να μου χρωστάει ένα Μουντιάλ”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ