ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Στήλες

Μπεν Γούντμπερν: Ο «εκκολαπτόμενος» Τζέραρντ

Είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της Λίβερπουλ, είναι το μεγαλύτερο ταλέντο των ακαδημιών της, είναι το όνομα που πέρυσι συζητήθηκε όσο κανένα άλλο στην Αγγλία, με λίγα λόγια αυτή είναι η ζωή του Μπεν Γούντμπερν.

Μπεν Γούντμπερν: Ο «εκκολαπτόμενος» Τζέραρντ

Ο Μπέντζαμιν Γούντμπερν είναι ο πιτσιρικάς που θες να βλέπεις, το όνομα που συζητείται περισσότερο στην Αγγλία και όχι άδικα μέσα στο 2017. Με λίγα λόγια είναι το όνομα του ποδοσφαιριστή που θα βαρεθείς να ακούς συνέχεια στο μέλλον. Είναι 19 ετών, γεννημένος στο Τσεσάιρ της Αγγλίας το 1999 και βέβαια αγωνίζεται με τα χρώματα της Λίβερπουλ.

Αυτά; Όχι μόνο…

Αν όπως λένε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Μπεν Γούντμπερν μπορεί να υπερηφανεύεται πως έκανε την τέλεια αρχή. Αν υπάρχει βεβαίως το τέλειο σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής. Το γκολ του 17χρονου πιτσιρικά της Λίβερπουλ στο περσινό παιχνίδι κυπέλλου με την Λιντς ήταν απλά μία επιβεβαίωση για τον Klopp , ένα καλώς όρισες στην ομάδα του και μία τεράστια υπόσχεση σε όλους εμάς που τον είδαμε για το μέλλον.

Ο Μπεν γεννήθηκε στο Τσεσάιρ της Αγγλίας το κοντινό 1999, είναι δηλαδή περίπου 19 ετών και πλέον θα μπορεί να υπερηφανεύεται στους συμμαθητές του πως είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ ξεπερνώντας ακόμα και τον «θρύλο» της ομάδας, Μάικλ Όουεν.

Κατά καιρούς από τις ακαδημίες της Λίβερπουλ έχουν περάσει πολλά ταλέντα, λίγοι είναι όμως αυτοί που σου τραβούν την προσοχή για το ταλέντο και τις ικανότητές τους. Ο Γούντμπερν είναι ένας από αυτούς. Μόλις πριν δύο χρόνια ο πιτσιρικάς προπονούνταν με την ομάδα των κάτω των 16 της Λίβερπουλ καθώς είχε μόλις αποφοιτήσει από το σχολείο του το «Rainhill High School».

Κάτω από πολύ σκέψη και μυστικότητα ο Κλοπ του είχε δώσει την ευκαιρία να παίξει δειλά δειλά με την πρώτη ομάδα, αρχικά σε καλοκαιρινό φιλικό προετοιμασίας. Έτσι έκανε τη πρώτη του εμφάνιση στην πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ και μάλιστα σκόραρε αφήνοντας μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Κλοπ υποστηρίζει πως η Λίβερπουλ έχει στα χέρια της ένα ακατέργαστο διαμάντι το οποίο με τη κατάλληλη καθοδήγησή μπορεί να γίνει κορυφαίος ποδοσφαιριστής στο μέλλον.

Για τον Μάχερ , τον προπονητή κάτω των 16 ετών της Liverpool, ο Γούντμπερν είναι ένας έτοιμος ποδοσφαιριστής και είναι απολαυστικός να τον παρακολουθείς να εξελίσσεται ραγδαία εμπνέοντας ταυτόχρονα και τους υπολοίπους νεαρούς της ακαδημίας.

Ένα πρότυπο ηλικίας 17 ετών!

Οι Αγγλικές ομάδες όπως και κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, δίνουν μεγάλη προσοχή στις ακαδημίες τους και αυτό γιατί παίκτες οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από εκεί αποτελούν έμπνευση αλλά και στόχο στους αμέσως μικρότερους για να τους φτάσουν στο μέλλον. Ο Μπεν είναι αυτό που λέμε πρότυπο για την ομάδα κάτω των 15, έτσι τουλάχιστον δηλώνει προπονητής Κ-15 της ομάδας,Μπάρι Λέουτας:

«Λέμε στα παιδιά της ακαδημίας πως αυτό που κάνει τώρα ο Μπεν μπορείτε να το κάνετε εσείς στο μέλλον. Πρέπει να έχετε υψηλούς στόχους γιατί παίζετε στην Λίβερπουλ και με τον Γιούργκεν προπονητή μπορείτε να πάρετε την ευκαιρία σας».

Από τα σπάργανα της Λίβερπουλ

Το 2010 εντοπίζεται από τα «ραντάρ» των «κόκκινων» και οι εκπρόσωποι της ομάδας τον καλούν να μείνει σε μία οικογένεια κοντά στην πόλη. Σε αυτό το σημείο να σας πως στην Αγγλία έχουν υιοθετήσει ένα σύστημα το οποίο ένας νεαρός ποδοσφαιριστής είναι προτιμότερο να μείνει σε μία οικογένεια (δηλαδή κάτι σαν υιοθεσία) με την οποία θα μπορεί να νοιώθει περίπου σαν το σπίτι του παρά να μένει σε ένα ξενοδοχείο η σε μία πανσιόν της ομάδας.

Έτσι πιστεύουν πως ο νεαρός παίκτης θα μπορέσει να ζει όπως ήταν με την οικογένειά του, πηγαίνοντας στο σχολείο του και έχοντας πάντα την φροντίδα της οικογένειας θα μπορέσει να εγκλιματιστεί γρηγορότερα στην πόλη και στην ομάδα. Τα έξοδά φυσικά καλύπτονται εξολοκλήρου από την ομάδα και η οικογένεια δεν έχει καμία επιβάρυνση.

Στην περίπτωσή του όμως υπήρχε ένα σοβαρό εμπόδιο, η μητέρα του. Μετά από πολλές εκκλήσεις η ομάδα έκανε πίσω και άφησε τον Μπεν σπίτι του αλλά με προϋπόθεση πως θα πηγαίνει στις προπονήσεις καθημερινά και για αυτό του έδωσε προσωπικό οδηγό. Δείγμα το οποίο φανέρωσε πόσο πολύ τον υπολόγιζε η Λίβερπουλ από τότε. Έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα κάτω των 18 το 2016 όταν ήταν μόλις 15 ετών και αμέσως έδειξε σημάδια τεράστιας προόδου. Το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Φλίτγουντ το περασμένο καλοκαίρι αποδεικνύει ακριβώς αυτόν τον ισχυρισμό του πρώην προπονητή του.

«Ξέρω τι σημαίνει όλο αυτό για τον Woodburn και μπορώ με βεβαιότητα να πω πως είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς που έχω προπονήσει. Ξέρει τις δυνατότητες του και μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερα στο μέλλον αν δουλέψει σωστά» είπε ο Μάχερ.

Ο 19χρονος Ουαλός είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ προσγειωμένος για την ηλικία του ξέρει σε ποια ομάδα βρίσκεται και δουλεύει σε κάθε προπόνηση για να γίνει καλύτερος. Αλλά και εκτός γηπέδων είναι ένα ήσυχο παιδί το οποίο χαρακτηρίζεται από μία τρομερή ωριμότητα για την ηλικία του και όπως λένε και οι καθηγητές του από το σχολείο που πηγαίνει ακόμα, είναι και ένας πολύ καλός μαθητής.

Ένα επιθετικό πολυεργαλείο

Η βασική θέση του νεαρού είναι η επίθεση οι άνθρωποι όμως της ακαδημίας που τον ξέρουν καλύτερα λένε πως μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις μπροστά, ακόμα και ως επιτελικός μέσος. Το ταλέντο του είναι εμφανές είναι ένας γρήγορος, δυνατός και έξυπνος ποδοσφαιριστής με αξιοσημείωτα δημιουργικά προσόντα, πολύ καλή πάσα και φυσικά έχει εξαιρετική φιλία με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Ρόμπι Φάουλερ τον έχει χαρακτηρίσει ως το «next big thing» της Λίβερπουλ «τιτιβίζοντας» στο πρώτο του γκολ απέναντι στην Φλίτγουντ πως είναι μόνο η αρχή.

Χαμηλά οι τόνοι: «Και εγώ θα το έβαζα»

Η παραπάνω ατάκα ανήκει βεβαίως στον Κλοπ και έγινε όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πως αισθάνεται για το πρώτο γκολ του πιτσιρικά με την ανδρική ομάδα της Λίβερπουλ και μάλιστα σε επίσημο παιχνίδι κυπέλλου.

«Πραγματικά του αξίζουν συγχαρητήρια αλλά να ξέρετε πως και εγώ αν βρισκόμουν στην θέση του θα το έβαζα. Άκουσα ότι έγραψε ιστορία, o Τζέιμς Μίλνερ ήταν ο νεαρότερος σκόρερ για τη Λιντς, οπότε μπορεί να κάνει αξιοπρεπή καριέρα».  Αυτά ήταν τα λόγια του Γερμανού τεχνικού προφανώς θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους για μην πάρουν αέρα τα μυαλά του τότε 17χρονου αλλά βαθιά μέσα του η καρδιά του πανηγύριζε και ας μην το έδειχνε. Ήξερε πως η ομάδα του έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού και πως ο Γούντμπερν είναι μία σπάνια περίπτωση ποδοσφαιριστή.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές και ο Klopp ξέρει πόσο εύκολα μπορούν να πάρουν τα μυαλά ενός ποδοσφαιριστή αέρα, το χε ξαναζήσει όταν έδινε την ευκαιρία στον 17 χρονών τότε Μάριο Γκέτσε  να παίξει στην Ντόρτμουντ , την δικιά του Ντόρτμουντ. Και όλοι μας ξέρουμε την κατάληξη του Μάριο.

Βέβαια από την άλλη θα μου πεις και πώς να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα όταν είσαι 17 ετών και κάνεις το ντεμπούτο σου στο ματς με την Σάντερλαντ στις καθυστερήσεις (26-11-16, νίκη με 2-0) και γίνεσαι ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας που το πετυχαίνει μετά τους Τζακ Ρόμπινσον που έκανε ντεμπούτο το 2010 όταν ήταν 16 ετών και 250 ημερών και Τζερόμ Σινκλέρ το 2012 σε ηλικία 16 ετών και 6 ημερών.

Ζωή σαν παραμύθι

Λίγο; Μα δεν τελειώσαμε εδώ. Μετά από τρεις μέρες ο Klopp τον εντάσσει στο ροστερ του κυπέλλου ενάντια στην Λίντς και όχι μόνο αυτό αλλά  του δίνει την ευκαιρία να παίξει. Μπαίνει αλλαγή στο 67′ και στο 81′ χρίζεται σκόρερ σπάζοντας ρεκόρ, «καρδιές» και επικυρώνοντας το εισιτήριο στην ομάδα του για τους ημιτελικούς.

https://www.youtube.com/watch?v=napQlJVbYUM

Ναι αλλά δεν τελειώσαμε εδώ είπαμε. Ο Μπεν Γούντμπερν όπως θα έχεις ακούσει και βεβαίως διαβάσει, έγινε ο νεότερος σκόρερ της Λίβερπουλ. Ναι έσπασε και αυτό το ρεκόρ ξεπερνώντας τον ‘Οουεν σε ηλικία 17 ετών και 45 ημερών ξεπερνώντας κατά 98 ημέρες Μάικλ, όταν το 1997 πετύχαινε γκολ απέναντι στην Γουίμπλετον.

Τζέραρντ εσύ;

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά υπάρχει και ο Αγγλικός τύπος που έχει αρχίσει τις συγκρίσεις. Συγκρίσεις όχι με οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή αλλά με τον μεγάλο αρχηγό της ομάδας Στίβεν Τζέραρντ. Ω ναι καλά ακούσατε Γούντμπερν– Τζέραρντ σημειώσατε Χ. Δεν μπορώ εγώ προσωπικά να μιλάω ακόμα για σύγκριση αλλά τα Βρετανικά «tabloid» μιλάνε ήδη για την μεγάλη «μετενσάρκωση» του αρχηγού.

Όχι και λίγο πράγμα και βεβαίως καθόλου μικρή τιμή για έναν 17χρονο αλλά σίγουρα αν συνεχίσει έτσι η μέρα της καταξίωσης δεν είναι μακριά.

Αλλά εδώ που τα λέμε επίσης δεν θεωρώ τυχαία την χρησιμοποίηση του νεαρού στην ανδρική ομάδα της Λίβερπουλ δύο μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση του αντίο από τον Στίβεν. H Λίβερπουλ έχει ανάγκη από μία προσωπικότητα σαν αυτή του Τζέραρντ διότι την έψαξε στο πρόσωπο του Χέντερσον και δεν τη βρήκε. Τουλάχιστον όχι ακόμα, και ο Γούντμπερν φαντάζει η ιδανική περίπτωση για τον επόμενο ήρωα, φτάνει να δικαιώσει τους ισχυρισμούς και τις προσδοκίες. Όμως ας δούμε λίγο καλύτερα βρε μπας και μοιάζει λίγο;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ