Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη
Ατλέτικο Μαδρίτης

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη

Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης πάτησαν γκάζι, η Μίλαν έχει αρχίσει να ανεβαίνει, η Μπάγερν έκανε γκέλα μετά από καιρό και η Σίτι κατέκτησε το League Cup.

26.02.2018 | 02:40

Πολλά ντέρμπι είχε το μενού της αγωνιστικής που πέρασε στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Στην Ισπανία οι τρεις πρώτοι συνέχισαν με άκρως πειστικές εμφανίσεις. Η Μπαρτσελόνα ήταν εντυπωσιακή ενάντια στη Χιρόνα, το ίδιο και η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Αλαβές. Η Ατλέτικο Μαδρίτης όμως, πήρε ένα σπουδαίο “διπλό” με 5άρα στην έδρα της Σεβίλλης.

Στη Γερμανία είχαμε τις εκπλήξεις, αφού η Μπάγερν μετά από καιρό έμεινε “άσφαιρη” κόντρα στη Χέρτα, ενώ η Λειψία ηττήθηκε με ανατροπή από την τελευταία Κολωνία. Η Σάλκε πήρε το ντέρμπι ενάντια στη Λεβερκούζεν.

Στη Γαλλία, η Παρί νίκησε το ντέρμπι ενάντια στη Μαρσέιγ, ενώ η Μονακό προδόθηκε από την άμυνά της και ήρθε ισόπαλη με την Τουλούζ.

Στο Νησί, είχαμε τον τελικό του League Cup, η Σίτι πάτησε με 3άρα την Άρσεναλ, ενώ στο ντέρμπι της Premier League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να παίξει μπάλα και νίκησε με ανατροπή την Τσέλσι.

Το Campionato, η Μίλαν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, απέδρασε με “διπλό” από το Ολίμπικο ενάντια στη Ρόμα και συνεχίζει να ανεβαίνει, όπως δεν σταματά και η Λάτσιο.

Ας συνθέσουμε την κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής:

Προπονητής: Πεπ Γκουαρδιόλα (Μάντσεστερ Σίτι)

Έπαιξε μόνος του για τη θέση του κορυφαίου προπονητή της εβδομάδας. Πήρε το πρώτο του τρόπαιο με τους “Πολίτες” και συνεχίζει να εντυπωσιάζει, αφού η Μάντσεστερ Σίτι φέτος είναι φανταστική και ονειρεύεται το τρεμπλ. Οι “Μπλε του Μάντσεστερ” νίκησαν εύκολα 3-0 την Άρσεναλ κέρδισαν το League Cup και δεν σταματούν πουθενά. Όλα αυτά χάρη στο δημιούργημα του Γκουαρδιόλα, που πέρα από εντυπωσιακό είναι και αποτελεσματικό.

Τερματοφύλακας: Ρούνε Γιαρστάιν (Χέρτα)

Η Μπάγερν Μονάχουν κόλλησε στην έδρα της ενάντια στη Χέρτα και γκέλαρε μετά από καιρό και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τερματοφύλακα των πρωτευουσιάνων. Ο 33χρονος πορτιέρο είχε 6 σημαντικές επεμβάσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Αριστερό μπακ: Κριστιάνο Μπιράγκι (Φιορεντίνα)

Η Φιορεντίνα ήθελε πάρα πολύ τη νίκη και τελικά την πήρε χάρη στον αριστερό της οπισθοφύλακα που σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης κόντρα στην Κιέβο. Παράλληλα, είχε 75% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, 2 επιτυχημένα τάκλιν και 1 πάσα κλειδί.

Κεντρικός αμυντικός: Νίκλας Οταμέντι (Μάντσεστερ Σίτι)

Πολύ μεστή εμφάνιση από τον αμυντικό της Σίτι. Άριστος στα καθήκοντά του στα μετόπισθεν και δεν επέτρεψε στην Άρσεναλ να φανεί απειλητική στον τελικό του League Cup. Είχε 87% ευστοχία στις μεταβιβάσεις και 2 επιτυχημένα τάκλιν.

Κεντρικός αμυντικός: Βινσέντ Κομπανί (Μάντσεστερ Σίτι)

Η κορυφαία άμυνα της αγωνιστικής αποτελείται από το δίδυμο της Μάντσεστερ Σίτι. Ο αρχηγός των “Πολιτών” σκόραρε στη νίκη της ομάδας του και ήταν παράλληλα άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα, έχοντας 92% ευστοχία στις μεταβιβάσεις, 1 κερδισμένο φάουλ και 1 επιτυχημένο τάκλιν.

Δεξί μπακ: Ντάβιντε Καλάμπρια (Μίλαν)

Στο ντέρμπι της Ιταλίας η Μίλαν πήρε σπουδαίο “διπλό” στο Ολίμπικο, με τον δεξιό της οπισθοφύλακα να κάνει μεγάλο παιχνίδι και να σημειώνει το δεύτερο τέρμα των “Ροσονέρι”. Ακόμη είχε 5 επιτυχημένα τάκλιν και 85% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις.

Μεσαία γραμμή

Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Λάτσιο)

O 22χρονος άσος διανύει μία καταπληκτική σεζόν με τη φανέλα της Λάτσιο και πρόσθεσε ακόμη μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του ενάντια στη Σασουόλο. Πέτυχε δύο τέρματα και οδήγησε την ομάδα του στην εκτός έδρας νίκη με 3-0.

Νεμάνια Μάτιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον μέσο των “Κόκκινων Διαβόλων” κόντρα στην Τσέλσι, κάνοντας τα πάντα στη μεσαία γραμμή. Έτρεχε ασταμάτητα, δεν άφηνε χώρους, έκοβε τις μπαλιές ενώ συμμετείχε και επιθετικά, έχοντας παρουσία στο πρώτο γκολ της ομάδας του. Είχε 90% ευστοχία στις μεταβιβάσεις, 4 επιτυχημένα τάκλιν, 1 κερδισμένο φάουλ και 1 πάσα-κλειδί.

Βενσάν Κοζιελό (Κολωνία)

Έκπληξη της αγωνιστικής στη Γερμανία ήταν το “διπλό” της Κολωνίας στην έδρα της Λειψία. Ο 22χρονος μέσος έκανε μεστή εμφάνιση και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του. Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, είχε 95% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις και 4 επιτυχημένα τάκλιν.

Επίθεση

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Σε τρομερή κατάσταση ο Πορτογάλος άσος, πέτυχε 2 γκολ κόντρα στην Αλαβές στην εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του και την οδήγησε σε μία άνετη νίκη. Έφτασε συνολικά τα 14 τέρματα στη La Liga και συνεχίζει.

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Στα… χαρτιά η ομάδα του Σιμεόνε είχε δύσκολο παιχνίδι ενάντια στη Σεβίλλη, αλλά με τέτοια εμφάνιση που έκανε ο Γκριεζμάν έκανε τα δύσκολα εύκολα. Ο Γάλλος φορ πέτυχε τρία γκολ και έδωσε 1 ασίστ ενάντια στους Ανδαλουσιάνους και οδήγησε την ομάδα του σε ένα εμφατικό “διπλό”.

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Η Χιρόνα δεν ήταν ανάμεσα στα θύματά του, αλλά πλέον έχει μπει στο… πελατολόγιο του. Ο Αργεντινός άσος πέτυχε δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, έδωσε και ασίστ και συνεχίζει να οδηγεί την Μπαρτσελόνα σε ένα ακόμη πρωτάθλημα.

[team1]

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ετικέτες
Exit mobile version