ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Μοχάμεντ Σαλάχ: Ένας παραμυθένιος Φαραώ!

Η ζωή του Μοχάμεντ Σαλάχ είναι ένα παραμύθι και σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει καταφέρει να γίνει ο απόλυτος ηγέτης της Λίβερπουλ και ο... Φαραώ της Αιγύπτου.

Μοχάμεντ Σαλάχ: Ένας παραμυθένιος Φαραώ!

“Η ζωή είναι το πιο υπέροχο παραμύθι απ’ όλα” είχε πει ο Δανός λογοτέχνης Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και άραγε πόσο δίκιο είχε;

Εμείς θα πάρουμε τη φράση του και θα τη μεταφέρουμε στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μπροστά μας έχουμε το πιο περίτρανο παράδειγμα των τελευταίων χρόνων… τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Είναι πέρα από κάθε φαντασία όσα βιώνει φέτος ο Αιγύπτιος άσος, που σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν ονειρεύεσαι ή ζεις σε κάποιο παραμύθι. Είναι όμως πραγματικότητα.

Μέσα σε λιγότερο από 365 μέρες, ο Σαλάχ έχει μετατραπεί σε Φαραώ στην Αίγυπτο και βάζει πλώρη για να χαράξει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Λίβερπουλ.

Το ξεκίνημα του παραμυθιού

Αποτέλεσμα εικόνας για salah from roma to liverpool

Όλα άρχισαν φέτος το καλοκαίρι, όταν η Λίβερπουλ αποφάσισε να βγάλει από τα ταμεία της 42 εκατομμύρια ευρώ και να πάρει το Σαλάχ από τη Ρόμα.

Στα 2 χρόνια παρουσίας του στο Ολίμπικο ο 25χρονος άσος ήταν αρκετά καλός και σε 83 ματς σημείωσε 34 γκολ και έδωσε 23 ασίστ.

Άλλαξε σελίδα στην καριέρα του και οι απαιτήσεις ήταν σαφώς μεγαλύτερες. Κανείς δεν ήξερε εάν μπορούσε να ανταποκριθεί στο μέγεθος της Λίβερπουλ, να μπορέσει να ξεδιπλώσει την ποιότητά του και να πετύχει. Εξάλλου το πέρασμα του από την Τσέλσι παλαιότερα δεν ήταν ενθαρρυντικό.

Στην ομάδα επικρατούσε μεγάλη αναστάτωση από το σίριαλ Κουτίνιο, που διήρκησε όλο το περασμένο καλοκαίρι και άλλαξε τις ισορροπίες στην ομάδα. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής ήθελε να φύγει και αντικαταστάτης του δεν φαινόταν στον ορίζοντα.

Τελικά έμεινε ο Κουτίνιο, μέχρι τον Γενάρη, αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία, διότι ο Σαλάχ επισκίασε τους πάντες στην ομάδα με όσα έκανε και έτσι το όνομα του Βραζιλιάνου έχει ήδη ξεχαστεί.

Ο Φαραώ της Αιγύπτου

Αποτέλεσμα εικόνας για salah egypt world cup

Από την αρχή της φετινής σεζόν φάνηκε να ξεκινάει το παραμύθι για τον Σαλάχ, με τον ίδιο να βρίσκεται στο ρόλο του απόλυτου πρωταγωνιστή. Τον Οκτώβριο έγινε ο λυτρωτής-ήρωας για την Αίγυπτο κόντρα στο Κονγκό.

Η εθνική του ομάδα είχε απέναντι της τη μεγαλύτερη πρόκληση ever, να προκριθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας μετά από 28 χρόνια. Το συγκεκριμένο ματς για τους Αιγύπτιους ήταν “όλη τους η ζωή” και εκεί εμφανίστηκε ο Μοχάμεντ Σαλάχ ως “από μηχανής Θεός”.

Αρχικά άνοιξε το σκορ στο 63′ και όλα έμοιαζαν τελειωμένα. Ωστόσο, όλοι πάγωσαν στο 85′ όταν το Κονγκό ισοφάρισε. Όχι όμως ο Σαλάχ, ο οποίος με κρύο αίμα στις καθυστερήσεις σκόραρε από την άσπρη βούλα και ακολούθησε πανδαιμόνιο.

Το μεγάλο όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η Αίγυπτος ήταν πλέον στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Σαλάχ ο Φαραώ της Αιγύπτου.

To επικό βίντεο με το γκολ του και το τι ακολούθησε:

Ο ηγέτης της Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ κερδίζει 5-0 τη Γουότφορντ και ο Σαλάχ σημειώνει 4 γκολ, για πρώτη φορά στην καριέρα του, σκοράρει το νικητήριο τέρμα ενάντια στην Κρίσταλ Πάλας και φτάνει τα 29 στο πρωτάθλημα. Οδηγεί την κούρσα των σκόρερ στην Ευρώπη και κάνει άπαντες να παραμιλούν.

“Το παιχνίδι ενάντια στη Γουότφορντ ήταν σίγουρα το καλύτερο που τον έχω δει να παίζει, απλά δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς. Όχι απλά γιατί έβαλε 4 γκολ, αλλά γιατί δεν έπαιζε εγωιστικά και προσπαθούσε να δώσει γκολ στους συμπαίκτες του” ήταν το πρώτο σχόλιο του Ίαν Ρας μετά τον αγώνα.

O θρύλος της Λίβερπουλ συνέχισε λέγοντας: “Μόνο δύο παίκτες έχω δει και μπορώ να πω ότι βρίσκονται στο επίπεδό του και αυτοί είναι ο Μέσι και ο Ρονάλντο”.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι η πραγματικότητα. Ποιος μπορεί να σταθεί στο ύψος του φετινού Μοχάμεντ Σαλάχ, πέρα από τους δύο αστέρες των Ρεάλ και Μπάρτσα; Κανείς είναι η απάντηση. Ούτε καν ο Νεϊμάρ.

Τα στατιστικά του Φαραώ ζαλίζουν. Σε 43 ματς έχει σκοράρει 38 γκολ και έχει μοιράσει 13 ασίστ. Στην Premier League μετράει 29 τέρματα και 10 ασίστ και φυσικά είναι το φαβορί για να αναδειχθεί ο καλύτερος παίκτης στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Στα μεγάλα ραντεβού δηλώνει πάντα “παρών”, όπως έκανε στην αναμέτρηση με τη Σίτι για το Champions League και μοιάζει ασταμάτητος. Στο πρόσωπό του η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρήκε ένα νέο αστέρι που την απογειώνει.

Ένα ερώτημα που γεννάται είναι εάν όλο αυτό είναι “πυροτέχνημα”, όπως έχει συμβεί με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Το πιθανότερο είναι πως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Φαίνεται από την ποιότητά του και από τα όσα είναι ικανός να κάνει.

Από την αυτοπεποίθηση που εκπέμπει και φυσικά από τον χαρακτήρα του. Πάντα μετρημένος, καθόλου εγωιστής και βάζοντας πάνω απ’ όλα την ομάδα του. Μπορεί αυτά να ακούγονται κλισέ, αλλά δεν είναι και παίζουν καθοριστικό ρόλο σε έναν ποδοσφαιριστή και στον αντίκτυπο που θα έχει στην ομάδα του.

Δύο περιστατικά μπορούν να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό αυτόν. Κόντρα σε Γουότφορντ και Σίτι, ζήτησε συγγνώμη από Καρνέζη και Λαπόρτ αντίστοιχα για τις δύσκολες στιγμές που τους προσέφερε σε μία κίνηση που δίδαξε ήθος.

Η Λίβερπουλ φαίνεται ότι βρήκε τον απόλυτο σκόρερ της και το νέο μεγάλο ηγέτη της, που μπορεί να την επαναφέρει στις μεγάλες επιτυχίες και τις δόξες του παρελθόντος. Μοιράζει, σκοράρει και μας χαρίζει θέαμα με όσα κάνει. Θεωρείται ήδη world class παίκτης και επιθυμεί να αφήσει τη δική του παρακαταθήκη στο ποδόσφαιρο. Εάν συνεχίσει έτσι σίγουρα θα τα καταφέρει.

Ο Σαλάχ έστειλε την Αίγυπτο μετά από 28 χρόνια στο Μουντιάλ. Μπορεί άραγε να οδηγήσει τους “Κόκκινους” στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 13 χρόνια; Μπορεί άραγε του χρόνου να οδηγήσει τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος 28 χρόνια μετά;

Οι απαντήσεις μέσα στο γήπεδο, εκεί που ξέρει να τις δίνει άλλωστε ο Σαλάχ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ