ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μεγάλη στιγμή για τον Ράγια: Καπάρωσε το «χρυσό γάντι» της Premier League!
Κλοπ: «Γι’ αυτό τον λόγο πάτωσαν οι αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη»
Θρύλος της Λίβερπουλ «έκραξε» τον Σαλάχ δίχως… αύριο: «Είναι ατομίσταρος!»
Ο Αρτέτα γελάει με τα δημοσιεύματα για το μέλλον του Ζεσούς!
Ο Αρτέτα έριξε «βόμβα» πριν το ματς με την Μπόρνμουθ!
Ο Ρόις σε ένα συγκινητικό βίντεο εξήγησε γιατί αποχωρεί από την Ντόρτμουντ! (vid)
ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Τέλος από την Ντόρτμουντ ο Ρόις το καλοκαίρι!
Η μεγάλη επιστροφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι γεγονός!
ΟΛΟ το Μάντσεστερ μάχεται για τα μάτια του Μανδά!
Κάνει πίσω η Μπαρτσελόνα για τον Μεσίνιο!
Ο Κλοπ ξεκαθάρισε πώς έχει η κατάσταση με τον Σαλάχ!
Τσέλσι: Οι επτά παίκτες που δε θα φορέσουν ξανά τη φανέλα της!
Η Λάτσιο… επιστρέφει δυναμικά για τον Ιωαννίδη!
Τζο Κόουλ: «Ο Βιρτς είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Μπέλινγχαμ»!
Η Τσέλσι βρήκε τον αντικαταστάτη του Τιάγκο Σίλβα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Με δάκρυα ο Ινιέστα: “Η Μπάρτσα μου έδωσε τα πάντα, πέρασα όλη τη ζωή μου εδώ”

Ο Αντρές Ινιέστα ανακοίνωσε και επίσημα πλέον την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μέσα σ' ένα ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα.

Με δάκρυα ο Ινιέστα: “Η Μπάρτσα μου έδωσε τα πάντα, πέρασα όλη τη ζωή μου εδώ”

Είναι πλέον επίσημο, ο Αντρές Ινιέστα το ξεστόμισε και το τέλος εποχής για την Μπαρτσελόνα είναι γεγονός, καθώς αποχωρεί όχι μόνο ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παίκτης αλλά ένας σπουδαίος αθλητής υπόδειγμα ήθους και επαγγελματία. Ένας πραγματικός θρύλος.

Ο 33χρονος αρχηγός της Μπαρτσελόνα είχε ζητήσει συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ομάδα της καρδιάς του μετά από 22 χρόνια παρουσίας στη Βαρκελώνη.

Το κλίμα στην αίθουσα συγκινησιακά φορτισμένο, με τον ίδιο τον Ινιέστα να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Όλοι οι συμπαίκτες του ήταν εκεί, εκτός από τον Μέσι και Σουάρεζ και φυσικά αποθέωσαν τον αρχηγό τους.

Έπειτα από 22 χρόνια, 32 τρόπαια (μαζί με τη φετινή La Liga), 16 σεζόν και 669 παιχνίδια ο “Αντρεσίτο” θα βγάλει την Μπλαουγκράνα φανέλα και θα μετακομίσει στην Κίνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ινιέστα στη συνέντευξη Τύπου:

«Μετά από 22 χρόνια εδώ, ξέρω τι σημαίνει να είσαι παίκτης της Μπαρτσελόνα, της καλύτερης ομάδας στον κόσμο. Ξέρω τι απαιτείται για να φοράς αυτή τη φανέλα και να είσαι αρχηγός. Θέλοντας να είμαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό μου και το κλαμπ, η καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα τελειώνει εδώ».

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα για μένα, καθώς πρέπει να αποχαιρετήσω την ομάδα στην οποία πέρασα όλη τη ζωή μου. Σε ένα μεγάλο βαθμό αυτός που έγινα οφείλεται στην Μπαρτσελόνα και τη Masia. Γι’ αυτό τους είμαι ευγνώμων και η απόφαση να φύγω δεν ήταν καθόλου εύκολη»

Αυτή είναι η τελευταία μου σεζόν εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου. Η Μπάρτσα μου έδωσε τα πάντα. Ο μόνος στόχος μου ήταν να πετύχω σ’ αυτόν το σύλλογο κι αυτό το έχω καταφέρει. Αποτελεί τιμή και προνόμιο να να έχω μοιραστεί μέρα με τη μέρα τόσες μαγικές στιγμές με τον Μέσι επειδή κατάλαβα ότι δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν και βλέπω πολύ δύσκολο να υπάρξει. Το να είμαι τόσο κοντά του ήταν μοναδικό και μαγικό».

“Να με θυμούνται ως μεγάλο παίκτη και άνθρωπο”

«Θα ήθελα να με θυμούνται ως ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή και άνθρωπο. Η επιθυμία μου να γίνω ένας μεγάλος παίκτης και μια μεγάλη αθλητική προσωπικότητα πραγματοποιήθηκε και για μένα ήταν ό,τι καλύτερο να εκπροσωπήσω με τον καλύτερο τρόπο αυτόν το σύλλογο».

“Ελπίζω να επιστρέψω”

«Θα επιστρέψω ως παίκτης (είπε γελώντας). Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι να τελειώσει η σεζόν, να πάρουμε το νταμπλ και μετά να βρεθώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ελπίζω να επιστρέψω, να συνεχίσω να απολαμβάνω και να μεταδίδω αυτό που έμαθα εδώ».

Για το γεγονός ότι δεν πήρε τη Χρυσή Μπάλα: «Δεν έχω τίποτα να σχολιάσω γι αυτό, δεν με ενοχλεί. Έζησα στιγμές μαγικές με τον Τσάβι και τον Μέσι, δεν αλλάζει κάτι για μένα το αν έχω ή όχι μια Χρυσή Μπάλα. Ξέρω ότι κουβαλάω μαζί μου την αγάπη και το σεβασμό του κόσμου. Για όλους μας είναι σημαντικό να κερδίσουμε τέτοιου είδους βραβεία αλλά αυτό δεν αλλάζει την άποψή μου και δεν υπάρχει λόγος να μου ζητήσει “συγγνώμη” το France Football».

Για την καλύτερη στιγμή του με τους Μπλαουγκράνα: «Είναι δύσκολο να διαλέξω. Έζησα τόσες πολλές υπέροχες στιγμές. Θα έλεγα την ημέρα που έκανα το ντεμπούτο μου. Ήταν το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Και φυσικά όλοι οι τίτλοι που ήρθαν στη συνέχεια».

Για το αν προσπάθησαν να του αλλάξουν τη γνώμη: «Μίλησα με πολλούς ανθρώπους, με συμπαίκτες, με τον πρόεδρο με τον προπονητή. Μου είπαν να μείνω. Ξέρω ότι αυτή ήταν η επιθυμία τους. Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι ήθελα να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και με τον σύλλογο. Κατάλαβα ότι η θητεία μου στην ομάδα είχε τελειώσει. Όλα πήγαν καλά φέτος, τόσο για εμένα όσο και για την ομάδα, και αυτό ήταν που ήθελα. Είναι μια δύσκολη διαδικασία. Μου πήρε μήνες για να αποφασίσω, είχα αμφιβολίες. Είναι λογικό, είμαι τόσα χρόνια εδώ. Την ημέρα που ανανέωσα το συμβόλαιό μου ευχαρίστησα τον σύλλογο και είπα ότι ήθελα κάθε εβδομάδα να αποφασίζω για την επόμενη. Ο σύλλογος το σεβάστηκε. Αν δεν μπορούσα να βοηθήσω πια όπως εγώ θα ήθελα, τότε θα έπρεπε να φύγω».

Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Θα το δούμε όταν τελειώσει η φετινή σεζόν. Υπάρχουν ακόμα θέματα που θα πρέπει να διευκρινιστούν. Έλεγα ότι ποτέ δεν θα παίξω κόντρα στη Μπαρτσελόνα, άρα δεν νομίζω ότι θα συνεχίσω στην Ευρώπη. Δεν θέλω να κοροϊδέψω κανένα. Κοντεύω τα 34, έδωσα όσα μπορούσα και πιστεύω ότι δεν μπορώ να προσφέρω περισσότερα. Θέλω να πάω κάπου που θα είμαι ευτυχισμένος όπως εδώ».

https://twitter.com/FCBarcelona/status/989834431547428865

https://twitter.com/FCBarcelona/status/989838981918441475

https://twitter.com/FCBarcelona/status/989837912257724416

https://twitter.com/FCBarcelona/status/989836012552507392

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ