Γίνεται μόδα μία ιδέα;

Η Λίβερπουλ έχει τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Είναι σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια και όλοι είναι μαζί της. Έγινε μήπως μόδα;

Στην πρώτη συνεδρία μας θα τα πούμε λίγο μεταξύ μας. Ξέρεις, εσύ που είσαι χρόνια ασθενής και έρχεσαι λίγο πιο κοντά στις σκέψεις και τα λόγια μου. Εσύ που αφενός χαίρεσαι που η ομάδα είναι ξανά στον τελικό, αλλά ταυτόχρονα λυπάσαι κιόλας. Και προς Φάουλερ, δεν λυπάσαι με την επιτυχία της ομάδας, λυπάσαι που βλέπεις όλους αυτούς που σε αποκαλούσαν «Λούζερπουλ» να μιλάνε πάλι για το πόσο βαριά είναι η φανέλα μας, ξανά.

Δεν τους θέλουμε, γιατί ξέρουμε ότι δεν ήταν ποτέ δικοί μας. Δεν ήταν «πάστα» μας. Είναι απλά φίλοι της επιτυχίας. Μια λέξη που εσύ που με καταλαβαίνεις ξέρεις πολύ καλά ότι μας είναι αδιάφορη εδώ και πολλά χρόνια. Γιατί πολύ απλά η ομάδα δεν σε διάλεξε επειδή αγαπάς την επιτυχία, αλλά επειδή αγαπάς αυτόν τον σουρεαλιστικό ρομαντισμό που ζούμε. Ξέρεις καλά για ποιο πράγμα μιλάω. Το ζεις εδώ και πολλά χρόνια. Αν στον τελικό χάσουμε θα είμαστε οι ίδιοι που θα λέμε ότι «next year will be our year». Και αλήθεια, είναι κάποιος που δεν το πιστεύει;

Οι ίδιοι που κατά βάθος ξέρουμε ότι αυτός ο εθισμός μας στην Liverpool δεν είναι στην ομάδα, αλλά στον τρόπο ζωής. Στο ένα χαλασμένο μας ακουστικό, και στην βροχή που θα ρίξει την μοναδική μέρα που απλώσαμε τα ρούχα μέσα στην εβδομάδα. Πως να γίνει μόδα αυτό το πράγμα, και ποιος να μας καταλάβει; Ανατριχιάζει κανείς τους όταν ακούει τον ύμνο, αλήθεια; Αυτοί απλά μας παραδέχονται γιατί είμαστε όλα εκείνα που ζηλεύουν και θα ήθελαν να είναι σαν και μας, ή και όχι, χεστήκαμε. Δεν γίνεται ρε φίλε μόδα η ιδέα, μην μας πουλάτε «Λίβερπουλ». Και αν στον τελικό χάσουμε όσο θα μιλάνε για το μαγικό threepeat της Ρεάλ, εμείς θα συνεχίσουμε να ξέρουμε.

Λούζερ δεν είμαστε, γιατί δεν μας έχει ρίξει κανείς, εμείς γλιστρήσαμε. Ακόμα και τώρα, που διαβάζεις αυτό το πράγμα, εσυ που το καταλαβαίνεις, εσύ είσαι δικός μας. Champions League, τελικός 2018, δυο ρεύματα, Ρεαλισμός- Σουρεαλισμός. Μπορεί να έχουν τα λεφτά, τους παικταράδες, τους χορηγούς, τους διαιτητές maybe, αλλά έχουμε κάτι που είναι πέρα από την φαντασία τους. Πέρα και από την δικιά μας. Και αυτό είναι που δεν μπορεί να κοντράρει καμία άλλη ομάδα στον πλανήτη. «Γιατί αν η Λιβερπουλ έπαιζε στο φεγγάρι, οι οπαδοί της θα έβρισκαν τρόπο να την υποστηρίξουν και εκεί». Και ευτυχώς όσοι είναι fake αυτό δεν θα το αφομοιώσουν ποτέ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Dr Jesse

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ