ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Φιορεντίνα πριν τον Ολυμπιακό «αγκάλιασε» την Ευρώπη κόντρα στη Νάπολι! (vid)
Λούκα Μόντριτς: Η χειρότερη μεταγραφή που έγινε ο μεγαλύτερος θρύλος!
ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Μόντριτς ανακοίνωσε την απόφασή του στη Ρεάλ!
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέλει πίσω το «διαμάντι» που… λάμπει στη Χιρόνα!
Η Τσέλσι έχει βρει τον ιδανικό παίκτη για τη μεσαία της γραμμή!
Ο Ιμπραΐμοβιτς θέλει να «εκτοξεύσει» τη Μίλαν!
Τσέλσι: Ο Ποτσετίνο ετοιμάζεται για μεγάλες επιτυχίες του χρόνου!
Non-stop προβλήματα στην Μπαρτσελόνα: Έξαλλος με τον Τσάβι ο Λεβαντόφσκι!
Λίβερπουλ: Τα λόγια του Κλοπ συγκινούν μέχρι και οπαδό της Έβερτον
Η Ρεάλ τρελάθηκε και θέλει τον Μπαπέ πριν το Euro!
Προπονητής για πρώτη φορά σε αντρική ομάδα ο Φαν Πέρσι!
Το έριξε στο φαΐ και τις μπύρες ο Ζίλε κι έχει κάνει μια κοιλιά ως το «Γουέμπλεϊ»!
Επίσημα το πιο πολύτιμο «διαμάντι» της Αγγλίας ο Πάλμερ! (pic)
Επίσημο: Απέλυσε τον Αλέγκρι η Γιουβέντους με συνοπτικές διαδικασίες!
Οριστικά στη Λίβερπουλ ο Άρνε Σλοτ, το ανακοίνωσε ο ίδιος! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Ανακοίνωσε το “αντίο” του μετά από 17 χρόνια στη Γιουβέντους ο Μπουφόν!

Ακόμη ένας θρύλος αποχωρεί τη φετινή σεζόν. Ο λόγος για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος συγκινημένος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Γιουβέντους έπειτα από 17 χρόνια.

Ανακοίνωσε το “αντίο” του μετά από 17 χρόνια στη Γιουβέντους ο Μπουφόν!

Τέλος εποχής για τη Γιουβέντους!

Ο Τζιαλουίτζι Μπουφόν το έλεγε και πλέον πήρε και επίσημη μορφή. Ο θρύλος της “Μεγάλης Κυρίας” σε συνέντευξη Τύπου που κάλεσε, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα έπειτα από 17 χρόνια παρουσίας στο σύλλογο της καρδιάς του.

Στα 40 του ο Μπουφόν φεύγει και λογικά θα κρεμάσει και τα γάντια του. Από το 2001 φορούσε τη φανέλα της “Βέκια Σινιόρα” με την οποία κατέκτησε τα πάντα εκτός από το Champions League.

17 χρόνια, 639 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 9 κατακτήσεις πρωταθλημάτων, 5 Super Cup Ιταλίας, 4 Κύπελλα Ιταλίας, απλά θρύλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζεύτηκε πλήθος κόσμου στη συνέντευξη Τύπου, με τους περισσότερους να είναι έτοιμοι να δακρύσουν και να μιλούν με τα πιο κολακευτικά λόγια για τον Τζίτζι. Μάλιστα ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι τόνισε ότι εκείνος και η ομάδα του θα είναι για πάντα ευγνώμονες στον Μπουφον.

https://twitter.com/JuFC1897/status/997089625037508608

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπουφόν:

«Μπορώ μόνο να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τα λόγια του. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθατε τόσοι πολλοί. Οι Αρχές μου είναι να είμαι πάντα ειλικρινής, πιστός και να παλεύω κατά της υποκρισίας.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, αλλά έρχομαι εδώ σήμερα με χαρά όντας γεμάτος. Αυτά είναι τα παιδικά συναισθήματα ενός εξαιρετικού και όμορφου ταξιδιού, το οποίο μοιράστηκα με ανθρώπους που με αγάπησαν. Γι αυτό το λόγο πάντα προσπάθησα για το καλύτερο. Το Σάββατο θα είναι το τελευταίο μου ματς με τη Γιουβέντους και το τέλος του ταξιδιού μου επίσης, με δύο τρόπαια.

Είμαι περήφανος που μπόρεσα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό με εμφανίσεις αντάξιες του ονόματός μου και της Γιουβέντους.  Το 2001 η Γιουβέντους πήρε ένα εξαιρετικό ταλέντο. Αυτό το ταλέντο μεταράπηκε σε πρωταθλητή επειδή η Γιούβε το έκανε να συμβεί αυτό. Αν είμαι ακόμη 40 χρονών, είναι λόγω της Γιουβέντους, της φιλοσοφίας της και της προσέγγισης.  Εχτισα αυτή τη φιλοσοφία από μόνος μου και θα είναι δικιά μου στο μέλλον, μετά το ποδόσφαιρο. Θα ευχαριστώ πάντα τη Γιουβέντους»

Για το μέλλον του: «Η πιο ενθουσιώδες πρόταση της καριέρας μου εκτός γηπέδων ήρθε από τον πρόεδρο. Την επόμενη εβδομάδα, ύστερα από μερικές μέρες που θα προβληματιστώ, θα αποφασίσω και θα ακολουθήσω το καλύτερα ένστικτά μου.  Είμαι πεπεισμένος ότι η Γιουβέντους χρειάζεται να σχεδιάσει το μέλλον και ως κάποιος που έχει περάσει αρκετά χρόνια ως παίκτης εδώ και αρκετά ως αρχηγός, είμαι ο πρώτος που το καταλαβαίνει. Έχω προτάσεις και υπάρχουν νέες προκλήσεις εντός και εκτός γηπέδων. Μεγαλύτερη σημασία έχει να μην καταστρέψω αυτή τη σχέση που έχτισα με τη Γιουβέντους».

Για τον Σέζνι: «Στον Σέζνι η Γιουβέντους έχει βρει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα που είναι επίσης 13 χρόνια νεότερος από μένα».

Για το αν θα παίξει για άλλη ιταλική ομάδα: «Θα μπορούσα να πάω στην Πάρμα, αλλά αυτά είναι ρομαντικά όνειρα ενός παιδιού. Το νόημα του ποδοσφαίρου είναι να βρίσκεις νέες προκλήσεις».

Για το αν υπηρετήσει τη Γιουβέντους απ’ άλλο πόστο: «Θα πρέπει να εκπαιδευτώ γι αυτό. Θέλω να κατανοήσω το πως λειτουργεί ένας σύλλογος, θέλω να είμαι συνεπής σ’ αυτούς που θα με εμπιστευτούν».

Τι πρέπει να του δώσει μια ομάδα: «Θέλω να είμαι σε υψηλό επίπεδο, μου αρέσει ο ανταγωνισμός θα ένιωθα άβολα σε κάτι άλλο. Πρέπει να αντέχει και το σώμα όμως, είναι θέμα φυσικής κατάστασης. Θέλω να μου δίνουν τη σημαντικότητα που χρειάζομαι».

Σε ερώτηση για το αν γίνει προπονητής της Γιουβέντους είπε: «Η αγάπη μου κι ο δεσμός μου μ’ αυτόν το σύλλογο είναι ξεχωριστά. Είναι τιμή που λογίζομαι ως μέλος αυτής της οικογένειας. Ο πρόεδρος που έκανε σαφές ότι με θέλει στην ομάδα. θα το κάνω με χαρά, αν θεωρηθεί ότι μπορώ να βοηθήσω από τον πάγκο».

Αν έκλεισε ένας κύκλος για τη Γιουβέντους: «Θα ήμουν υπερόπτης αν σκεφτόμουν αυτό. Η Γιουβέντους μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη χωρίς εμένα, είμαι σίγουρος. Υπήρξαν και πριν από μένα θρυλικοί τερματοφύλακες στην ομάδα».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ