Επίσημο: Εποχή Φαβρ στην Ντόρτμουντ

Την τεχνική ηγεσία της Ντόρτμουντ ανέλαβε ο Ελβετός πρώην πια τεχνικός της Νις, Λουσιάν Φαβρ.

Την τεχνική ηγεσία της Ντόρτμουντ ανέλαβε ο πρώην πια προπονητής της Νις, Λουσιάν Φαβρ, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2020. Ο Ελβετός τεχνικός διαδέχτηκε τον Πίτερ Στέγκερ στον πάγκο των Βεστφαλών με σκοπό να οδηγήσει το σύλλογο ξανά στο δρόμο των επιτυχιών.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νέα του δουλειά: «Το να προπονώ την Ντόρτμουντ είναι μία αποστολή που με ενθουσιάζει και είμαι χαρούμενος που ανέλαβα. Θα ήθελε να ευχαριστήσω τους διευθυντές της ομάδας για την πίστη που μου έδειξαν. Θα δουλέψουμε μαζί πια στη νέα ομάδα. Η Ντόρτμουντ αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες συλλόγους στην Ευρώπη και ανυπομονώ να γυρίσω στη Μπουντσελίγκα, που γνωρίζω πολύ καλά και πάντα παρατηρούσα ακόμα και στην διετία μου στη Νις.»

Ο Φαβρ ως τεχνικός της Νις οδήγησε τους Νικαιώτες στην κατάληψη της τρίτης θέσης το 2017 ενώ το 2018 είδε την ομάδα του να χάνει στο νήμα μία θέση για το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο 60χρονος προπονητής διαθέτει τεράστια εμπειρία από το γερμανικό πρωτάθλημα, καθώς από το 2007 ως το 2009 προπονούσε την Χέρτα ενώ από το 2011 ως το 2015 βρισκόταν στο τιμόνι της Γκλάντμπαχ. Ως τεχνικός της Χέρτα, μάλιστα, είχε τερματίσει στην 4η θέση τη σεζόν 2008/2009. Τέλος, ο Λουσιάν Φαβρ φημίζεται για την ικανότητα να βελτιώνει τόσο παίκτες ως μονάδες όσο και ομάδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ