Γερμανία
Προπονητής: Γιόακιμ Λεβ
Σε μεγάλο βαθμό η επιστροφή της Γερμανίας στον ποδοσφαιρικό χάρτη οφείλεται στον Γιόακιμ Λεβ. Ο Τεχνικός από τη Στουτγάρδη βρίσκεται στον πάγκο των “πάντσερ” από το 2006 και έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στο Μουντιάλ του Κατάρ.
Αρχηγός: Μάνουελ Νόιερ
Μπορεί ο Μάνουελ Νόιερ να μην έχει αγωνιστεί για αρκετά μεγάλο διάστημα, αλλά ο Λεβ δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός τον αρχηγό της ομάδας, όσο υπάρχουν ελπίδες για τη συμμετοχή του. Αν όλα πάνε καλά θα είναι το νούμερο 1 για τη Γερμανία και ο φυσικός ηγέτης στο γήπεδο.
Παίκτης κλειδί: Τόνι Κρόος
Η Γερμανία είναι μια ομάδα που βασίζεται περισσότερο στην ομαδικότητα, αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιον παίκτη αυτός είναι ο Τόνι Κρόος. Ο έμπειρος χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το μυαλό των Γερμανών στο χώρο του κέντρου και παίζει καταλυτικό ρόλο (μαζί με τον Μεσούτ Οζίλ) για το εξαιρετικό passing game των πρωταθλητών.
Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν), Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Κέβιν Τραπ (Παρί Σεν Ζερμέν)
Αμυντικοί: Τζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν), Ματίας Γκίντερ (Γκλάντμπαχ), Γιόνας Χέκτορ (Κολωνία), Ματς Χούμελς (Μπάγερν), Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν), Μάρβιν Πλάτενχαρτ (Χέρτα), Αντόνιο Ρίντιγκερ (Τσέλσι), Νίκλας Ζίλε (Μπάγερν)
Μέσοι: Γιούλιαν Μπράντ (Λεβερκούζεν), Ιλκάι Γκιντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι), Σάμι Κεντίρα (Γιουβέντους), Τόνι Κρόος (Ρεάλ), Μεζούτ Εζίλ (Άρσεναλ), Σεμπάστιαν Ρούντι (Μπάγερν), Λέον Γκορέτσκα (Σάλκε)
Επιθετικοί: Γιούλιαν Ντράξλερ (Παρί Σεν Ζερμέν), Μάριο Γκόμεθ (Στουτγκάρδη), Τόμας Μίλερ (Μπάγερν), , Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ), Τίμο Βέρνερ (Λειψία).
Απουσίες: Σάντρο Βάγκνερ, Μάριο Γκέτσε, Εμρέ Τσαν,Σκορντάν Μουστάφι, Λερόι Σανέ.
Πορεία προς τη Ρωσία: Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως σε κάνε προκριματική φάση δεν είχαν αντίπαλο. Με δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια η Γερμανία πήρε την πρώτη θέση σε έναν όμιλο με Ιρλανδία,Τσεχία,Νορβηγία,Αζερμπαϊτζάν και Σαν Μαρίνο.
Προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο: Στα γήπεδα της Βραζιλίας, η Γερμανία επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου. Απέκλεισε με Γαλλία, Βραζιλία και στον τελικό κατέκτησε το τρόπαιο με το “Χρυσό” γκολ του Γκέτσε κόντρα στην Αργεντινή.
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 1η θέση τέσσερις φορές (1954,1974,1990,2014)
Μεξικό
Προπονητής: Χουάν Κάρλος Οσόριο
Μετά από το πέρασμα του σε αρκετές ομάδες , ο Χουάν Κάρλος Οσόριο ανέλαβε την Εθνική ομάδα του Μεξικό το 2015. Ο Κολομβιανός οδήγησε την ομάδα του στα γήπεδα της Ρωσίας με σχετική άνεση και οι προσδοκίες είναι αρκετά μεγάλες.
Αρχηγός: Αντρές Γκουαρντάδο
Με παρουσία σε ομάδες όπως η Βαλένθια και η Λεβερκούζεν, ο Αντρές Γκουαρντάδο αποτελεί τον αρχηγό και φυσικό ηγέτη του Μεξικό. Στα 31 του ο παίκτης της Μπέτις αναμένεται να είναι βασικός στο αριστερό φτερό των “πράσινων”.
Παίκτης κλειδί: Τσιτσαρίτο
Όταν υπάρχει στο ρόστερ ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης, τότε η επιλογή είναι πολύ εύκολη. Μιλάμε φυσικά για τον Τσιτσαρίτο που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Οσόριο.
Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Χεσούς Κορόνα (Κρους Ασούλ), Γκιγιέρμο Οτσόα (Σταντάρ Λιέγης), Αλφρέδο Ταλαβέρα (Τολούκα).
Αμυντικοί: Έκτορ Μορένο (Σοθιεδάδ), Μιγκέλ Λαγιούν (Σεβίλλη), Ντιέγκο Ρέγιες (Πόρτο), Ούγκο Αγιάλα (Τίγκρες), Κάρλος Σαλσέδο (Άιντραχτ), Χεσούς Γκαγιάρδο (Πούμας), Οσβάλντο Αλανίς (Αμέρικα), Έντσον Άλβαρες (Αμέρικα), Ραφαέλ Μάρκες (ελεύθερος).
Μέσοι: Χόναταν Ντος Σάντος (Λος Άντζελες Γκάλαξι), Χιοβάνι Ντος Σάντος (Λος Άντζελες Γκάλαξι), Αντρές Γουαρδάδο (Μπέτις), Έκτορ Ερέρα (Πόρτο), Χαβιέρ Ακίνο (Τίγκρες), Γιούργκεν Νταμν (Τίγκρες), Μάρκο Φαμπιάν (Άιντραχτ), Χεσούς Μολίνα (Μοντερέι), Έρικ Γκουτιέρες (Πατσούκα).
Επιθετικοί: Ίρβινχ Λοσάνο (Αϊντχόφεν), Χεσούς Μανουέλ Κορόνα (Πόρτο), Ραούλ Χιμένες (Μπενφίκα), Χαβιέρ Ερνάντες (Γουέστ Χαμ), Ορίμπε Περάλτα (Αμέρικα), Κάρλος Βέλα (Σοσιεδάδ).
Απουσίες: Νέστορ Αραούχο
Πορεία προς τη Ρωσία: Μαζί με την Κόστα Ρίκα, ήταν οι δυο ομάδες που πήραν τις προνομιούχες θέσεις από την περιφέρεια της Βόρειας και κεντρικής Αμερικής.
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Ημιτελική φάση (1970,1986)
Σουηδία
Προπονητής: Γιαν Όλφ Άντερσον
Έχοντας εμπειρία από ομάδες της χώρας, ο Γιαν Όλφ Άντερσον ανέλαβε την Εθνική Σουηδίας μέσα στο 2016. Ο 55χρονος τεχνικός έγραψε το όνομα του με “Χρυσά” γράμματα στην ιστορία καθώς είναι ο πρώτος τεχνικός που οδηγεί τη Σουηδία σε Μουντιάλ μετά το 2006.
Αρχηγός: Αντρέας Γκράνγκβιστς
Μετά την απόσυρση του Ζλάταν, ο Αντρέας Γκράνγκβιστς πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Εθνική ομάδα της Σουηδίας. Ο 33χρονος με την εμπειρία του αποτελεί το μεγάλο αμυντικό όπλο των Σκανδιναβών.
Παίκτης κλειδί: Εμίλ Φόρσμπεργκ
Ο Εμίλ Φόρσμπεργκ αποτελεί το αστέρι της Σουηδίας σε ένα σύνολο με αρκετούς ικανούς ποδοσφαιριστές. Ο παίκτης της Λειψίας έρχεται από πολύ καλές σεζόν με τη Γερμανική ομάδα και μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν αποκλείεται να τον φέρει σε μεγαλύτερο σύλλογο.
Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Ρόμπιν Όλσεν (Κοπεγχάγη), Καρλ Γιοχάν Τζόνσον (Γκινγκάμπ), Κρίστοφερ Νόρντφελτ (Σουόνσι)
Αμυντικοί: Μίκαελ Λούστιγκ (Σέλτικ), Βίκτορ Λίντελοφ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Αντρέας Γκράνκβιστς (Κρανσόνταρ), Μάρτιν Όλσον (Σουόνσι), Λίντγουιγκ Αγκούστινσον (Βέρντερ Βρέμης), Φίλιπ Χέλαντερ (Μπολόνια), Πόντους Γιάνσον (Λιντς Γιουνάιτεντ), Έμιλ Κράφτ (Λιντς Γιουνάιτεντ)
Μέσοι: Εμίλ Φόρσμπεργκ (Λειψία), Ακμπίν Ελντάρ (Αμβούργο), Βίκτορ Κλάεσον (Κρανσόνταρ), Γκούσταβ Σβένσον (Σιάτλ), Σεμπάστιαν Λάρσον (Χαλ Σίτι), Τζίμι Ντουρμάζ (Τουλούζ), Όσκαρ Χίγεμαρκ (Τζένοα), Μάρκους Ρόντεν (Κροτόνε)
Επιθετικοί: Μάρκους Μπέργκ (Αλ Άιν), Ολάν Τοϊβόνεν (Τουλούζ), Τζον Γκουϊντέτι (Θέλτα), Ισαάκ – Κισέ Θελίν (Βέρνη)
Απουσίες: Γιάκομπ Γιόχανσον, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς
Πορεία προς τη Ρωσία: Χρειάστηκε να μπει στη διαδικασία των μπαράζ και να αποκλείσει την Ιταλία που ήταν το μεγάλο φαβορί των αναμετρήσεων. Το εκτός έδρας γκολ του Γιάκομπ Γιόχνασον ήταν αρκετό για τους Σουηδούς, αλλά ο πρώην χαφ της ΑΕΚ ήταν άτυχος και θα δει το Μουντιάλ από την τηλεόραση
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Τελικός το 1958.
Νότια Κορέα
Προπονητής: Σιν Τάε Γιονγκ
Τον πολύπειρο Σιν Τάε Γιονγκ επέλεξε η Ομοσπονδία της Νότιας Κορέας για να ηγηθεί της προσπάθειας για κάτι καλό στα γήπεδα της Ρωσίας. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο αν αναλογιστεί κανείς το επίπεδο των άλλων ομάδων.
Αρχηγός: Κι Σουνγκ Γιουένγκ
Ένας γνώριμος στο Ευρωπαϊκό κοινό είναι ο αρχηγός της Νότιας Κορέας. Αναφερόμαστε στον Κι Σουνγκ Γιουένγκ που έχει αγωνιστεί σε Σέλτικ, Σουόνσι και Σάντερλαντ. Ο 29χρονος έχει περισσότερες από 100 συμμετοχές με το Εθνόσημο και αποτελεί την ηγετική φιγούρα της ομάδας.
Παίκτης κλειδί: Κι Σουνγκ Γιουένγκ
Αυτός ο ρόλος δεν θα μπορούσε να ανήκει σε άλλον παίκτη πέρα από τον Κι Σουνγκ Γιουένγκ. Ο έμπειρος επιθετικός είναι σταθερά στις βασικές επιλογές της Τότεναμ και με την ποιότητα του μπορεί να δώσει λύσεις στην γραμμή κρούσης.
Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Κιμ Σέουνγκ Γκιου (Βίσελ Κόμπε), Κιμ Γιν Γέον (Σερέζο Οσάκα), Τσο Χιουν Βου (Νταεγκού).
Αμυντικοί: Κιμ Γιουνγκ Γκουον (Γκουανγκζού Εβεργκράντε), Γιανγκ Χιουν Σου (Τόκιο), Γιουνγκ Σέουνγκ Χιουν (Σαγκαν Τοσου), Γιουν Γιονγκ Σουν (Σεονγκάμ), Κβον Κιουνγκ Βον (Τιανγίν Κουανγιάν), Ο Μπαν Σουκ (Γιέγιου Γιουνάϊτεντ), Κιμ Γιν Σου (Γεονμπούκ), Κιμ Μιν Βου (Σανγκγιού Σανγκμου), Παρκ Γιου Χο (Ουλσάν), Χονγκ Τσουλ (Σανγκγιού Σανγκμου), Γο Γιο Χαν (Σεούλ), Λι Γιονγκ (Γεονμπουκ).
Μέσοι: Κι Σουνγκ Γιουένγκ (Σουόνσι), Γιουνγκ Βου Γιουνγκ (Βίσελ Κόμπε), Κβον Τσανγκ Χουν (Ντιζόν), Γιου Σε Γιονγκ (Ασαν Μουγκουνγκβα), Κου Για Τσέολ (Αουγκσμπουργκ), Λι Γιάε Σουνγκ (Γεονμπουκ), Λι Σεουνγκ Βου (Βερόνα), Μουν Σέον Μιν (Ινστεόν Γιουνάϊτεντ), Λι Τσουνγκ Γιονγκ (Κρίσταλ Πάλας).
Επιθετικοί: Κιμ Σιν Βουκ (Γεονμπουκ), Σον Χέουνγκ Μιν (Τότεναμ), Χβαγκ Χι Τσαν (Σάλτσμπουργκ), Λι Κέουν Χο (Γκανγκβον).
Απουσίες: Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Νότιας Κορέας είχε την τύχη να έχει στη διάθεση του όλους τους μεγάλους αστέρες της ομάδας του.
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Τέταρτη θέση το 2002
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις