ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

ΘΕΜΑ: Οι πιθανές 11άδες των φαβορί για το Μουντιάλ! (pics)

Σε λίγες μέρες ξεκινάει η παρέλαση αστεριών στα γήπεδα της Ρωσίας και το sportsking.gr ετοίμασε τις πιθανές συνθέσεις των φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ!

ΘΕΜΑ: Οι πιθανές 11άδες των φαβορί για το Μουντιάλ! (pics)

Στη Ρωσία θα πέσουν δισεκατομμύρια μάτια σε λίγες μέρες και για περίπου ένα μήνα το απόλυτο ποδοσφαιρικό υπερθέαμα του πλανήτη θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε κάθε χώρα, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι.

Η κουβέντα έχει ήδη ξεκινήσει. Από το ποιος θα σηκώσει την κούπα αλλά και στο ποιες θα είναι οι συνθέσεις των κορυφαίων ομάδων που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Sportsking.gr, τα έβαλε κάτω και πέρασε από ακτινογραφία όλα τα φαβορί του Μουντιάλ, με σκοπό να δημιουργήσει τις πιθανές συνθέσεις και να σας τις παρουσιάσει.

Επιμέλεια: Θανάσης Χαρίσης και Παναγιώτης Κομποθέκρας

Αργεντινή

Ο Χόρχε Σαμπάολι έχει χρησιμοποιήσει αρκετά σχήματα κατά καιρούς και ένα εξ αυτών είναι το 3-4-3.

Ο τραυματισμός του Ρομέρο, φέρνει τον Καμπαγιέρο κάτω από το δοκάρια. Η τριάδα στην άμυνα θα αποτελείται κατά πάσα πιθανότητα από τον Οταμέντι, τον Μασεράνο και τον Μερκάδο, ενώ τα μεγαλύτερα ερωτηματικά προκύπτουν στη μεσαία γραμμή.

Τις δύο πτέρυγες θα αναλάβουν ο Ρόχο ή ο Ακούνα και ο Σάλβιο, ενώ πιο κεντρικό ρόλο θα έχουν ο Μπίλια, ο Μπανέγα ή ο Λο Σέλσο.

Στην επιθετική γραμμή η κατάσταση φαίνεται πιο ξεκάθαρη. Ο Ντιμπάλα δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός και η μόνο αμφιβολία είναι εάν θα παίξει ο Αγκουέρο ή ο Ιγκουαΐν. Αριστερά και δεξιά υπάρχουν ο Ντι Μαρία και ο Μέσι αντίστοιχα.

Όπως αναφέρθηκε ο Χιλιανός προπονητής της εθνικής Αργεντινής έχει πειραματιστεί αρκετές φορές. Ένα σχήμα που δοκίμασε πιο πρόσφατα και δεν είναι απίθανο να το δούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας είναι το 4-2-3-1.

Εδώ ο Μασεράνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του κόφτη στη μεσαία γραμμή, ως δίδυμο με τον Μπίλια. Στην άμυνα τη θέση του θα πάρει ο Φάτσιο, έχοντας παρέα τους Ρόχο/Ακούνα, Οταμέντι και Μερκάδο.

Η τριπλέτα πίσω από τον επιθετικό θα είναι ο Μέσι, ο Ντι Μαρία και ο Μπανέγα, ή μπορεί να γίνει η έκπληξη με τον Ντιμπάλα.

Γαλλία

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είχε δύσκολη δουλειά για την τελική 23άδα της ομάδας του, με βάση τις επιλογές του αλλά και τα συστήματα και τους παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς, η ενδεκάδα είναι η εξής.

Τέρμα όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Ούγκο Γιορίς, ο οποίος είναι εξαιρετικός με την Τότεναμ. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Λούκας Ερνάντες και ο Μεντί θα “μονομαχήσουν” για μία θέση. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θεωρείται βέβαιο, με τους Ουμτιτί και Βαράν να έχουν καπαρώσει τις θέσεις, ενώ δεξιά όλα δείχνουν ότι θα αγωνιστεί ο Σιντιμπέ.

Η μεσαία γραμμή είναι όνειρο για τους “Τρικολόρ”. Καντέ, Πογκμπά και Ματουιντί συνθέτουν ένα απίστευτο άξονα για τη Γαλλία, ενώ υπάρχουν και οι επιλογές των Τολισό και Νζονζί.

Στη γραμμή κρούσης υπάρχει πληθώρα επιλογών. Ωστόσο, ο Ζιρού, ο Γκριεζμάν και ο Εμπαπέ φαίνεται να έχουν προβάδισμα από τον προπονητή τους.

Στην επίθεση ο Ντεσάμπ λόγω του βάθους του ρόστερ μπορεί, ανάλογα από τον αντίπαλο, να χρησιμοποιήσει και τους Λεμάρ και Ντεμπελέ, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις αρετές που προσφέρουν αυτοί οι δύο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές.

Βραζιλία

Στην πλειονότητα των παιχνιδιών της η “Σελεσάο” παρατάσσεται με σχηματισμό 4-3-3, ο οποίος κατά τη διάρκεια του αγώνα εναλλάσσεται. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να αγωνιστεί με παρόμοιο τρόπο και στο Μουντιάλ, με βάση πάντα τα πιο πρόσφατα φιλικά που έχει δώσει.

Η επιλογή κάτω από τα δοκάρια θα είναι δύσκολη, ωστόσο φαίνεται να υπάρχει ένα μικρό προβάδισμα στον Έντερσον έναντι του Άλισον. Κανείς πάντως δεν θα παραξενευόταν εάν έβλεπε τον πορτιέρε της Ρόμα να αγωνίζεται.

Στην άμυνα το μοναδικό πρόβλημα είναι εκείνο του Ντάνι Άλβες που θα απουσιάσει και μένει να φανεί ποιος θα τον αντικαταστήσει. Η πιο σίγουρη επιλογή είναι του Ντανίλο, αλλά ο Τίτε μπορεί να σκαρφιστεί κάτι διαφορετικό για να “μπαλώσει” το κενό.

Η μεσαία γραμμή μοιάζει σίγουρη, με τον Φερναντίνιο, τον Παουλίνιο και τον Κασεμίρο να έχουν κλειδώσει τις θέσεις. Η τριπλέτα της επίθεσης όλα δείχνουν ότι θα αποτελείται από τον Νεϊμάρ, που έχει ξεκινήσει να προπονείται κανονικά, τον Γκάμπριελ Ζεσούς και τον Κουτίνιο. Πάντα όμως, υπάρχουν και οι πολύτιμοι, Γουίλιαν και Φιρμίνο.

Βέλγιο

Στα πρόσφατα φιλικά, αλλά και στα τελευταία επίσημα ματς που έδωσε η ομάδα του χρησιμοποιούσε σύστημα 3-4-3, άρα λογικό είναι να περιμένουμε κάτι παρόμοιο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Κορτουά, με την αμυντική του γραμμή να πλαισιώνεται από τους Κομπανί, Βερτόγκεν, Αλντερβάιλερντ.

Στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται ο Τσαντλί ή ο Καράσκο και ο Μενιέ, ενώ πιο κεντρικό ρόλο θα έχουν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, που μπορεί να αγωνιστεί και πιο μπροστά και ο Βίτσελ ή ο Ντεμπελέ. Ακόμη κανείς δεν πρέπει να αποκλείσει την πιθανότητα να πάρει φανέλα βασικού σε κάποιο παιχνίδι και ο Μαρουάν Φελαϊνι.

Τέλος, η επιθετική τριπλέτα είναι πάνω κάτω η αναμενόμενη. Ο Αζάρ, ο Λουκάκου και ο Μέρτενς δύσκολα θα μετακινηθούν από την αρχική ενδεκάδα, αν και στον πάγκο θα βρεθούν παίκτες όπως ο Μπατσουαγί και ο Μπεντέκε.

Αγγλία

Πολλά διαφορετικά συστήματα έχει χρησιμοποιήσει ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο προπονητής της Αγγλίας αρέσκεται και στο 3-4-3, αλλά και στο 4-2-1-3.

Για μία θέση κάτω από τα δοκάρια θα “παλέψουν” ο Μπάτλαντ και ο Πίκφορντ, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιος από τους δύο έχει το προβάδισμα. Στην άμυνα στο 3-4-3, λογικά θα χρησιμοποιηθούν ο Τζόουνς, ο Στόουνς και ο Γουόκερ.

Στη μεσαία γραμμή και στα δύο άκρα, ο Τρίπιερ και ο Ρόουζ έχουν το προβάδισμα, ενώ θέση διεκδικεί και ο Γιάνγκ. Ενώ πιο κεντρικό ρόλο θα έχουν ο Ντάιερ και ο Χέντερσον.

Από την τριάδα της επίθεσης μοναδικός σίγουρος είναι ο Κέιν, με τις άλλες δύο θέσεις να παίζουν μεταξύ του, Ράσφορντ του Στέρλινγκ και του Ντέλε Άλι.

Το άλλο σύστημα που χρησιμοποιεί ο Σάουθγκεϊτ, 4-2-1-3. Ο Ντέλε Άλι έχει συνήθως έναν πιο ελεύθερο ρόλο, πίσω από την επιθετική γραμμή, ενώ στο ρόλο του δεξιού μπακ βρίσκεται ο Γουόκερ, αντί του Τρίπιερ που παίζει στο 3-4-3. Αναφορικά με το αριστερό άκρο της άμυνας εκεί ο Ρόουζ θα “μονομαχήσει” με τον Γιάνγκ για τη θέση.

Ισπανία

Ποιόν να πρωτοδιαλέξει ο Τζουλέν Λοπετέγκι; Η Ισπανία διαθέτει τεράστιο βάθος στο ρόστερ της και θα γίνει μάχη για μια θέση στην 11άδα. Το sportsking.gr έχει ξεχωρίσει δύο πιθανές συνθέσεις.

Η πρώτη είναι το 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Ντε Χέα και τετράδα στην άμυνα οι Ράμος, Πικέ, Καρβαχάλ και Άλμπα. Μπροστά τους, τα δύο αμυντικά χαφ Μπουσκέτς και Κόκε, που τον εμπιστεύεται πολύ ο Λοπετέγκι. Πίσω από τον σέντερ φορ, που θα είναι ο Ντιέγκο Κόστα, βρίσκονται οι Ίσκο, Ινιέστα και Σίλβα, που μπορούν να αλλάζουν θέσεις κατά τη διάρκεια του ματς.

Φυσικά, θέση βασικού μπορούν να διεκδικήσουν και άλλοι παίκτες, όπως ο Τιάγκο, ο Σαούλ, ο Ασένσιο. Δεν είμαστε όμως και στο μυαλό του Λοπετέγκι!

Το άλλο σχήμα, είναι το 4-3-3. Η αμυντική γραμμή πάλι η ίδια, και τριάδα στο κέντρο οι Μπουσκέτς, Κόκε και Ινιέστα. Στην επίθεση, φορ ο Ντιέγκο Κόστα, και στα άκρα οι Ίσκο και Σίλβα. Και σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα χρήσης άλλων ποδοσφαιριστών.

Γερμανία

Τα Πάντσερ κατεβαίνουν στο Μουντιάλ με σκοπό να υπερασπιστούν το θρόνο τους, και έχουν όλα τα όπλα για να τα καταφέρουν. Ο Γιόακιμ Λεβ άφησε εκτός αποστολής τον Σανέ, δείγμα της πληθώρας των επιλογών που έχει.

Το σύστημα που συνήθως χρησιμοποιεί ο Γερμανός προπονητής, είναι το 4-2-3-1. Ο Νόιερ θα έιναι το Νο.1, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Χούμελς, Μπόατενγκ, Έκτορ και Κίμιχ θα είναι οι τέσσερις της άμυνας. Το δίδυμο των αμυντικών μέσων, απαρτίζεται από Κρόος και Κεντίρα. Μάρκο Ρόις, Οζίλ και Μίλερ φιγουράρουν πίσω από τον προωθημένο Τίμο Βέρνερ.

Πορτογαλία

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πάτησε Ρωσία με σκοπό να να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται, υπό τις οδηγίες του… δυσκολοκατάβλητου Φερνάντο Σάντος.

Ίσως η ομάδα του CR7 να είναι υποτιμημένη, με την έννοια ότι πολλοί δεν της δίνουν καμία ελπίδα για κάτι καλό. Όπως θα δούμε όμως, η Πορτογαλία δεν είναι του… πεταματού.

Ο Σάντος ακολουθεί το 4-2-3-1 και στηρίζεται ως επί το πλείστον στην άριστη τακτική προσήλωση και στην αποτελεσματικότητα των επιθετικών του. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Ρουί Πατρίσιο, ενώ η φρουρά της ομάδας αποτελείται από τους Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Ραφαέλ Γκερέιρο και Σέντρικ Σοάρες. Δεν αποκλείεται ο Μάριο Ρουί να ξεκινήσει βασικός σε κάποιο ματς που ο Σάντος θα θέλει πιο στιβαρή άμυνα. Ζοάο Μουτίνιο και Γουίλιαμ Καρβάλιο είναι τα αμυντικά χαφ. Μοναδικός κεντρικός επιθετικός ο Κριστιάνο Ρονάλντο, και πίσω του οι Γκέντες, Μπρούνο Φερνάντες και Μπερνάρντο Σίλβα.

Παίκτες που ίσως πάρουν φανέλα βασικού είναι οι Κουαρέσμα, Ζοάο Μάριο, Άντριεν Σίλβα, Ζέλσον Μαρτίνς και Μανουέλ Φερνάντες.

Ουρουγουάη

Η Σελέστε δεν έχει την ποιότητα άλλων χρόνων, αλλά ποιός μπορεί να μην υπολογίζει μια ομάδα με αιχμή του δόρατος τους Καβάνι και Σουάρεζ;

Ο Όσκαρ Ταμπάρες ποντάρει πολλά στο αμυντικό δίδυμο (Γοδίν-Χιμένεζ) και στο επιθετικό (Σουάρεζ-Καβάνι) και… όπου τον βγάλει! Λογικά, θα παίζει με 4-4-2. Γκολκίπερ ο Μουσλέρα, και μια πολλά υποσχόμενη αμυντική γραμμή, με Γοδίν, Χιμένεζ, Κάσερες και Βαρέλα. Το κέντρο θα είναι ενισχυμένο και αποτελείται από Μπεντακούρ, Βεσίνο, Νάντεζ και Κριστιάν Ροντρίγκεζ. Τα βαριά όπλα, Σουάρεζ και Καβάνι, συνιστούν τη γραμμή κρούσης του Ταμπάρες.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ