Τζουλέν Λοπετέγκι: Επένδυση ή προπονητής μιας χρήσης ; (poll)

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέληξε στον Τζουλέν Λοπετέγκι και το sportsking αναρωτιέται αν ο Ισπανός αποτελεί λύση ανάγκης για τη "Βασίλισσα".

Πριν από λίγες ημέρες η «AS» ανέφερε πως ο στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι να κλείσει προπονητή πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Ρωσίας. Πράγματι, σχεδόν μια μέρα πριν τη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο η «Βασίλισσα» έχει νέο τεχνικό.

Σε ανύποπτο χρόνο, οι πρωταθλητές Ευρώπης ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας με τον Τζουλέν Λοπετέγκι που θα αναλάβει καθήκοντα μετά το τέλος των υποχρεώσεων με την Εθνική Ισπανίας. Μάλιστα οι «μερένχες» πλήρωσαν και τη ρήτρα δυο εκατομμυρίων που υπήρχε στο συμβόλαιο του Βάσκου.

Η αλήθεια είναι πως η είδηση της πρόσληψης του 51χρονου κόουτς δεν έκανε «γκελ» στους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης. Και πως να κάνει άλλωστε ένας προπονητής που δεν έχει δείξει κάτι πολύ καλό στην καριέρα του.

Ο Λοπετέγκι έχει πάρει Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τις μικρές ομάδες της Ισπανίας και αυτό του έδωσε το εισιτήριο για τους άνδρες. Ενδιάμεσα πήρε μια ευκαιρία σε πάγκο μεγάλης ομάδας το καλοκαίρι του 2014. Η Πόρτο τον εμπιστεύτηκε, αλλά στα δυο χρόνια που παρέμεινε εκεί, δεν μπόρεσε να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση με την Ισπανία, στο Γιούρο της Γαλλίας, αποκλείστηκε στους «16» από την Ιταλία και τέλος. Αυτά είναι όλα όσα έχει να επιδείξει ο νέος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Επένδυση στο μέλλον η μόνη λογική

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μια στροφή της Ρεάλ Μαδρίτης στον Ισπανικό κορμό και στην επένδυση σε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό ενδεχομένως να κάνει τον Λοπετέγκι μια πολύ καλή περίπτωση καθώς γνωρίζει τις ακαδημίες της «Βασίλισσας», ενώ όπως είπαμε και νωρίτερα, οι μόνες επιτυχίες του είναι με τις μικρές ομάδες της Ισπανίας.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ένα τέτοιο πλάνο προϋποθέτει μεγάλη υπομονή, κάτι που πολύ δύσκολα θα βρει ο Λοπετέγκι στον απαιτητικό πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Τα παραπάνω μας φέρουν στο εξής ερώτημα: Είναι ο Λοπετέγκι είναι στοίχημα για τη «Βασίλισσα» ή ένας προπονητής μιας χρήσης μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ;

Η μπάλα στην εξέδρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ