Δε συγχώρησαν στον Λοπετέγκι ότι δεν τους είχε ενημερώσει

Αποκαλύφθηκε ο λόγος της απόλυσης του Τζουλέν Λοπετέγκι από την εθνική Ισπανίας.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ισπανίας αποτελεί ο Τζουλέν Λοπετέγκι λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης του στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας,  Λουίς Ρουμπιάλες, είχε προγραμματίσει για σήμερα (13/6) στις 11 και 30 το πρωί συνέντευξη τύπου προκειμένου να ανακοινώσει την απομάκρυνση του 51χρονου από το ρόλο του ομοσπονδιακού τεχνικού. Οι παίκτες επιχείρησαν να τον μεταπείσουν υποστηρίζοντας τα εξής: «Εδώ δεν είναι σύλλογος, εδώ ήλθαμε να πάρουμε το Μουντιάλ. Όλο αυτό μας βλάπτει. Εάν είσαι πληγωμένος, πάρε την υπερηφάνειά σου κι άφησέ μας να παίξουμε!».

Αυτή η παρέμβαση των παικτών καθυστέρησε τη συνέντευξη τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε μίαμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη.

Παρ΄όλα αυτά, ο Ρουμπιάλες δεν άλλαξε την απόφαση του, καθώς θεώρησε ασέβεια το γεγονός ότι ο Λοπετέγκι διαπραγματευόταν με τη Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της ισπανικής ομοσπονδίας έμαθαν για την επικείμενη συμφωνία του Λοπετέγκι με τη «βασίλισσα» πέντε λεπτά πριν την επίσημη ανακοίνωση.

Έτσι, δε του συγχώρησαν ποτέ αυτήν τη συμπεριφορά, με συνέπεια η «φούρια ρόχα» να βρίσκεται χωρίς προπονητή λίγα 24ωρα πριν το πρώτο επίσημο της παιχνίδι με αντίπαλο την Πορτογαλία (15/6).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ