ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η μπάλα στην εξέδρα

Αυτό το Μουντιάλ θέλουμε;

Όταν το κολλύριο γίνεται ο καλύτερος φίλος σου κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, τότε κάτι πάει στραβά με τη διοργάνωση.

Αυτό το Μουντιάλ θέλουμε;

Στην Γαλλία είχα εναποθέσει τις τελευταίες μου ελπίδες για να μη χρειαστείτε να διαβάσετε αυτό το κείμενο αλλά οι “τρικολόρ” έκαναν ότι χρειάζονταν κόντρα στο Περού, προκειμένου να με πείσουν να σχολιάσω τα κακώς κείμενα του φετινού Μουντιάλ.

Ας μπούμε κατευθείαν στο ζουμί. Μπορεί τα Μουντιάλ που έχω παρακολουθήσει να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά βάζω το συγκεκριμένο χέρι στη φωτιά αν κάποιος μου βρει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο λιγότερο θεαματικό από αυτό της Ρωσίας.

Αν δεν έχεις πάει ακόμα σε οφθαλμίατρο, τότε θα το κάνεις σύντομα γιατί τα κολλύρια έχουν αρχίσει να εξαντλούνται στην αγορά των φαρμακείων, καθώς ολοένα και περισσότεροι άτυχοι θεατές τα προμηθεύονται για να αντέξουν ολόκληρα 90 λεπτα να βλέπουν 22 παίκτες να παίζουν κάτι σαν ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω ότι η σκοπιμότητα σε μία τέτοια διοργάνωση είναι τεράστια, καθώς το διακύβευμα είναι αναλόγου μεγέθους. Κατανοώ ότι οι παίκτες των εθνικών ομάδων δεν έχουν κατορθώσει να αναπτύξουν ομοιογένεια μεταξύ τους, διότι σπάνια βρίσκονται μαζί στις προπονήσεις. Καταλαβαίνω ότι οι παίκτες κουβαλούν μία σεζόν πίσω τους και πολλά αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής, κάτι που επιβαρύνει τις προσπάθειές του.

Όλα αυτά, όμως, συνέβαιναν και στις προηγούμενες διοργανώσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα Μουντιάλ. Για ποιο λόγο τότε, βλέπουμε τόσο κακό θέαμα; Για ποιο λόγο μετράμε τις ντρίμπλες με το σταγονόμετρο; Για ποιο λόγο τα λανθασμένα κοντρόλ είναι πιο πολλά και από τα διωξίματα; Για ποιο λόγο οι κάθετες πάσες είναι λιγότερες και από τις τρίχες στο μουσάκι του Κριστιάνο. Για ποιο λόγο οι ανούσιες παράλληλες πάσες σε μικρή απόσταση είναι πιο πολλές και από τις φορές που ο Στέρλινγκ έχει χάσει γκολ σε κενή εστία; Για ποιο λόγο οι σέντρες από τις πτέρυγες δε βρίσκουν τελικό αποδέκτη ακόμα και αν βρίσκεται ο Ζιρού σε αυτή; Για ποιο λόγο οι σούπερ σταρ των εθνικών ομάδων (με εξαίρεση τον Κριστιάνο) είναι πιο άφαντοι και από τα πρωταθλήματα του Νίκου Αλέφαντου;

Αυτές οι απορίες και οι σκέψεις βασανίζουν το μυαλό μου από τις 15 Ιουνίου όταν και έκατσα να παρακολουθήσω το δεύτερο χρονικά αγώνα του Μουντιάλ ανάμεσα στην Ουρουγουάη και την Αίγυπτο.

Δε μπορώ να δεχτώ ότι οι παίκτες που αγωνίζονται στο φετινό Μουντιάλ δε διαθέτουν ατομικό ταλέντο. Οι ίδιοι είναι, εξάλλου, που μας αφήνουν με ανοιχτό το στόμα όταν αγωνίζονται με τους συλλόγους τους. Δε μπορώ να δεχτώ ότι η Ουρουγουάη δε βάζει πάθος στο παιχνίδι της. Δε μπορώ να δεχτώ ότι μετά το τέλος του αγώνα της Γερμανίας, η πρώτη λέξη που μου ήρθε στο μυαλό είναι η λέξη: αναρχία. Δε μπορώ να δεχτώ ότι ο Στέρλινγκ και ο Μπερνάντο Σίλβα δε μπορούν να ντριμπλάρουν και “κουτουλάνε” πάνω στον αντίπαλό τους. Δε μπορώ να δεχτώ ότι ο Λιονέλ Μέσι, δε μπορούσε να σκοράρει ένα γκολ απέναντι στο σκηνοθέτη τερματοφύλακα της Ισλανδίας. Δε μπορώ να δεχτώ να βλέπω τον Γκριζμάν να είναι τόσο ανενεργός στην αναμέτρηση με αντίπαλο το Περού. Δε μπορώ να δεχτώ μία εθνική Ισπανίας ανίκανη να διασπάσει μία καλά οργανωμένη άμυνα, όπως του Ιράν.

Μετά το πέρας 8 ημερών από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η εικόνα που μου έχει μείνει είναι τα φαβορί να προσπαθούν μονοδιάστατα να διασπάσουν τις πολυπρόσωπες άμυνες των αουτσάιντερ. Ακόμα και η ομορφιά των αντεπιθέσεων έχει χαθεί, διότι οι τελικές επιλογές των ποδοσφαιριστών είναι μόνιμα λανθασμένες ή ανύπαρκτες.

Το παράδοξο είναι ότι η ελπίδα δεν έχει σβήσει ακόμα από μέσα μου και η προσμονή πριν από την έναρξη κάθε αναμέτρησης είναι η ίδια σε σχέση με το ξεκίνημα του τουρνουά. Ίσως μάλλον γι΄αυτό το Μουντιάλ θεωρείται το πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός στον πλανήτη μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι αυτή η μοναδικότητα της διεξαγωγής του κάθε 4 χρόνια που το καθιστά εξαιρετικά σπάνιο, με αποτέλεσμα να έχεις την ανάγκη να απορροφήσεις κάθε λεπτό και στιγμιότυπο που σου προσφέρει.

ΥΓ1. Όχι άλλο Γκέδες (Πορτογαλία).

ΥΓ. 2 Όχι άλλο Παβάρ (Γαλλία).

ΥΓ. 3 Όχι άλλα εξτρέμ της εθνικής Ουρουγουάης .

ΥΓ. 4 Όχι άλλο Μέσα (Αργεντινή).

ΥΓ 5. Όποιος απαντήσει στα προηγούμενα ερωτήματά μου κερδίζει μία επιτυχημένη ενέργεια από τον Τόμας Μίλερ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ