ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
Άσχημα νέα για τη Λίβερπουλ: Ο Κλοπ επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του Ζότα!
Ο Βλάχοβιτς δηλώνει ερωτευμένος με τη Γιουβέντους και δεν… βλέπει την Παρί!
Είπε το «αντίο» ο Ζιρού – Συμφώνησε με ομάδα… εκτός Ευρώπης!
Η χορηγία που σώζει την Μπαρτσελόνα – Η NIKE της προσφέρει μια περιουσία!
Ούτε Αμορίμ, ούτε Ντε Τσέρμπι: Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο μόλις αποκάλυψε με ποιον προπονητή μιλάει η Λίβερπουλ!
Η αστεία δικαιολογία του Άντονι : «Για αυτό έκανα την χειρονομία στην Κόβεντρι!»
Μπαρτσελόνα, σώθηκες – Αφήνει την Σίτι και πάει Βαρκελώνη ο ηγέτης!
ΕΠΙΣΗΜΟ: Για πάντα στην Άστον Βίλα ο Έμερι – Υπέγραψε νέο τρελό συμβόλαιο! (vid)
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Ο Φαν Μπάστεν έκανε «σκουπίδι» τον Ράσφορντ – «Ο τύπος δεν κάνει τίποτα»
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Χόρχε Σαμπάολι: Ο αποτυχημένος… βοηθός του Μέσι

Η Αργεντινή 'ξεγυμνώθηκε" από τη Γαλλία και είπε αντίο στο Μουντιάλ. Το sportsking.gr αναλύει τις ευθύνες του Χόρχε Σαμπάολι για την απογοητευτική εικόνα της "αλμπισελέστε"

Χόρχε Σαμπάολι: Ο αποτυχημένος… βοηθός του Μέσι

Πολλές φορές, σε διοργανώσεις όπως το Μουντιάλ, οι ομάδες που περνάνε δύσκολα στην επόμενη φάση, χτίζουν χαρακτήρα και ανεβάζουν την απόδοση τους. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν πως μετά την πρόκριση επί της Νιγηρίας και με τον τρόπο που αυτή ήρθε, θα γύριζε ο “διακόπτης” στην Εθνική Αργεντινής.

Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει και ένας προπονητής που να μπορεί να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του και ο Χόρχε Σαμπάολι δεν μπορεί να το κάνει. Θα ήταν ποδοσφαιρική ύβρις αν έμενε έστω και μια μέρα ακόμα αυτός ο προπονητής στη διοργάνωση.

Ο έμπειρος τεχνικός φάνταζε μονόδρομος πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ανέλαβε την Αργεντινή. Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από τα συνεχόμενα Κόπα Αμέρικα με τη Χιλή και έτσι οι συμπατριώτες του πίστεψαν πως μπορεί να είναι στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι, γιατί ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα είναι αυτός που ηγείται σε αυτή την ομάδα.

Η αλήθεια είναι πως ο πάγκος της Χιλής δεν έχει καμία σχέση με αυτόν της Αργεντινής. Σαν Ομοσπονδιακός τεχνικός της Χιλής, ο Σαμπάολι είχε συνηθίσει να είναι το αουτσάιντερ και κόντρα σε μεγαλύτερες ομάδες επέλεγε να πάει το παιχνίδι στο πάθος και το….ξύλο. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να το κάνει με την Αργεντινή. Ενδεχομένως να είχε καλύτερα αποτελέσματα, αλλά η “αλμπισελέστε” δεν έχει γεννηθεί για να παίζει έτσι.

Επιστρέφουμε στο σήμερα και το ματς με την Γαλλία. Στο 5ο παιχνίδι της ομάδας του στο Μουντιάλ, ο Σαμπάολι επιλέγει και πάλι διαφορετικό σχήμα και νέα θέση για τον Λιονέλ Μέσι. Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα έπαιξε πίσω από τον επιθετικό, στα άκρα στο 4-3-3 και σήμερα τον είδαμε σε ρόλο false 9. Ο Μέσι έχει αγωνιστεί σε αυτή τη θέση στους “μπλαουγκράνα” επί εποχής Γκουαρντιόλα, αλλά με τη διαφορά ότι πίσω του είχε τον Τσάβι και τον Ινιέστα, όχι τους Πέρεθ και Μπανένγκα.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο κόντρα στους “τρικολόρ” η Αργεντινή δεν είχε καταφέρει να απειλήσει, ενώ το 1-0 που ήταν το σκορ μέχρι το 41ο λεπτό ήταν τιμητικό για τους Λατινοαμερικάνους. Ο μόνος τρόπος για να μπει στο ματς η Αργεντινή ήταν από κάποια προσωπική ενέργεια και από μία τέτοια ήρθε το γκολ του Ντι Μαρία. Τα πράγματα έγιναν ιδανικά για την ομάδα του Σαμπάολι, όταν μετά τις καραμπόλες, ο Μερκάδο έκανε το 2-1.

Από εκεί και μετά οι Γάλλοι πάτησαν γκάζι και τελικά όχι μόνο πήραν την πρόκριση, αλλά έδειξαν και πόσο γυμνή είναι η Αργεντινή. Πριν από το Μουντιάλ ο Λιονέλ Μέσι είχε αφήνει να εννοηθεί πως η εξέλιξη του Τουρνουά θα κρίνει το μέλλον του στην Εθνική. Αν η Αργεντινή δεν μπόρεσε με τον Λιονέλ Μέσι στο πικ της καριέρας του τότε με ποιον θα το κάνει ; Σίγουρα όχι με έναν προπονητή που δεν μπορεί να ελευθερώσει στον αγωνιστικό χώρο έναν εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του αθλήματος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ