ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παγκόσμιο Κύπελλο 2018

Το μαύρο κουτί της Εθνικής Αργεντινής

Η ανεξήγητη επιμονή του Χόρχε Σαμπάολι σε πρόσωπα και σχήματα, δημιούργησε εκνευρισμό στους κόλπους της αλμπισελέστε, με την παρέα του Μέσι να φεύγει από ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση με σκυμμένο το κεφάλι.

Το μαύρο κουτί της Εθνικής Αργεντινής

Ο θυμόσοφος λαός έλεγε πως ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε, παροιμία που ταιριάζει γάντι στην παρουσία της Εθνικής Αργεντινής στο φετινό Μουντιάλ. Η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον προπονητή Χόρχε Σαμπάολι, όμως όχι μόνο αυτόν. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, προσπαθώντας να ξετυλίξουμε το κουβάρι του αποκλεισμού.

Από τον τελικό του Κόπα Αμέρικα το 2016 και έπειτα, η Εθνική ομάδα της Αργεντινής, με τους εκατομμύρια υποστηρικτές ανά τον κόσμο, δε θυμίζει σε τίποτα την αρμάδα του παρελθόντος. Το dna της έχει ξεκάθαρα αλλοιωθεί, κάτι που είναι εμφανές δια γυμνού οφθαλμού.

Η επιλογή της τελικής 23αδας για το Μουντιάλ από τον Σαμπάολι, είχε δημιουργήσει εξαρχής αντιπαραθέσεις. Η γραμμή κρούσης ήταν ελλιπής, με τους Γκονζάλο Ιγκουαΐν και Κουν Αγκουέρο να πρέπει να σηκώσουν το βαρύ φορτίο του φορ της ομάδας. Ο Μάουρο Ικάρντι, ο επιθετικός της Ίντερ που βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία από όλους τους υπόλοιπους (25 ετών), έμεινε στην Αργεντινή για να κάνει διακοπές με την οικογένειά του. Φυσικά μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ του Ιταλικού πρωταθλήματος, ο οποίος όμως σύμφωνα με τον Σαμπάολι «δεν ταίριαζε στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας». Δε θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν έναν προπονητή να αφήνει εκτός αποστολής για το Παγκόσμιο Κύπελλο τον πιο «καυτό» επιθετικό του, επιλέγοντας τον τραυματία Αγκουέρο και τον «βαρύ» Ιγκουαΐν.

Οι εμμονές του στη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων παικτών στην επιθετική γραμμή της ομάδας, λίγο έλειψε να αφήσουν την αλμπισελέστε εκτός από τους ομίλους, όμως παρά την πρόκριση στο «νήμα», τίποτα δεν άλλαξε. Άλλωστε ο Σαμπάολι ήταν γνωστό πως είχε τα δικά του κολλήματα στο στήσιμο των ομάδων του.

Για τον Πάουλο Ντιμπάλα, τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα. Η «χαριστική» είσοδός του στην 23αδα της Αργεντινής την τελευταία στιγμή, φάνηκε πως ήταν «στάχτη στα μάτια» των οπαδών, καθώς η χρησιμοποίηση του νεαρού σταρ της Γιουβέντους ήταν μηδενική. Για την ιστορία, ο 24χρονος αγωνίστηκε 22 λεπτά στην ήττα από την Κροατία, όταν όλα είχαν πλέον κριθεί, χωρίς φυσικά να προλάβει να δείξει το παραμικρό. Φαίνεται πως ο Μέσα ήταν πιο δημιουργικός, όταν δε μπορούσε να βρει συμπαίκτη στα 5 μέτρα.

Η εμμονή στους Μέσα και Παβόν εκνεύρισε απεριόριστα τους φιλάθλους, περνώντας τον εκνευρισμό και εντός της ομάδας. Ούτε μια φορά σε ολόκληρο το Μουντιάλ ο Σαμπάολι δεν έκανε το εμφανές. Αριστερά ο Ντι Μαρία, δεξιά ο Μέσι, 10αρι ο Ντιμπάλα και κορυφή ένας εκ των Αγκουέρο και Ιγκουαΐν, με τους 3 πρώτους να αλλάζουν θέσεις ανάλογα την εξέλιξη και τις ανάγκες του αγώνα.

Συγκεκριμένα στο τελευταίο παιχνίδι, αυτό του αποκλεισμού από την Γαλλία (4-3), ο Σαμπάολι έκανε ακόμα ένα αδιανόητο στήσιμο της ομάδας. Η αλλαγή του Ρόχο στο ημίχρονο για να περάσει τον Φάσιο, ήταν εγκληματική. Ο αμυντικός της Ρόμα δεν είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή ούτε 1′ συμμετοχής στη διοργάνωση, χαλώντας την όποια «ομοιογένεια» είχε μέχρι εκείνη την ώρα η ομάδα. Ο Εμπαπέ έκανε πλάκα στον υψηλόσωμο αμυντικό, που φέρει μεγάλη ευθύνη για τα 2 γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.

Ενώ το παιχνίδι είχε στραβώσει και χρειαζόταν μια κίνηση ουσίας, επέλεξε και πάλι τον μετριότατο Μέσα, αντί του Ντιμπάλα, που έχει την προσωπική ενέργεια και θα μπορούσε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Κανένα πλάνο, παρά μόνο εμμονές για τον Σαμπάολι, που διάλεξε να ζήσει και να πεθάνει με τις επιλογές του.

Τέλος, όσον αφορά τον μεγάλο ηγέτη της ομάδας, τον Λιονέλ Μέσι, η ευθύνη πέφτει και σε αυτόν. Δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο, καθώς είναι το πρώτο βιολί αυτής της ομάδας. Η κάθε του κίνηση σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, σε έκανε να αναρωτιέσαι αν είναι όντως ο σούπερ σταρ που θαυμάζουμε τα τελευταία χρόνια ή μια σκιά. Φυσικά, δεν φταίει απαραίτητα αυτός, καθώς σε κάθε του επαφή με την μπάλα, έπεφταν πάνω του τουλάχιστον 2 αντίπαλοι.

Η Αργεντινή χρειάζεται ένα «ηλεκτροσόκ», το οποίο δεν ήρθε σε πρώτη φάση με την παραίτηση του Σαμπάολι, καθώς ο ίδιος τόνισε πως θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Μένει να δούμε πως θα καταφέρει η ομοσπονδία να απορροφήσει τους «κραδασμούς» ακόμα μιας αποτυχίας και αν στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, η Αργεντινή θυμίσει κάτι από την ομάδα του παρελθόντος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ