Ουμτιτί σε Καντέ: «Απλά να χαμογελάς ρε παιχταρά» | Sportsking.gr

Ουμτιτί σε Καντέ: «Απλά να χαμογελάς ρε παιχταρά»

O Ενγκολό Καντέ είναι η ψυχή της εθνικής Γαλλίας και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του Σαμουέλ Ουμτιτί.

Η δουλειά που κάνει στον αγωνιστικό χώρο είναι… βουβή. Αλλά εκείνος την κάνει τόσο καλά που μέχρι και ο πιο… άσχετος μπορεί να καταλάβει το έργο του Ενγκολό Καντέ.

Η Γαλλία πριν μερικές ημέρες επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά μετά το 1998. Ο μέσος της Τσέλσι δεν σημείωσε κάποιο γκολ σε όλη αυτή την πορεία των «τρικολόρ», αλλά αν δεν ήταν εκείνος να κάνει όλη τη… βρώμικη δουλειά σε τόσα παιχνίδια και να «καταπίνει» χιλιόμετρα και να… εξαφανίζει τους αντιπάλους του, τότε σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Καντέ… ψυχάρα 

Δεν είναι μυστικό. Ο Ενγκολό Καντέ είναι η ψυχή της εθνικής Γαλλίας. Τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτό δεν το λέμε εμείς.

Αλλά οι ίδιοι οι συμπαίκτες του που έχουν χάσει την… μπάλα με το πόσο ταπεινός και ήρεμος είναι σαν χαρακτήρας. Κάτι που φάνηκε γι’ ακόμη μια φορά στις δηλώσεις του Σαμουέλ Ουμτιτί.

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα είχε να πει μόνο τα καλύτερα για τον συμπατριώτη του, τονίζοντας πως όλοι στις τάξεις της εθνικής Γαλλίας τον πειράζουν γιατί εκτός από καλό παιδί θέλουν να τον βλέπουν να χαμογελάει.

«Δουλεύει στις σκιές. Έπρεπε να τον φέρουμε στο… φως. Να τον τσαντίσουμε κάπως, να τον πιέσουμε να χορέψει, να μιλήσει λίγο παραπάνω. Δεν του αρέσει αυτό βέβαια. Είναι ένας πολύ ντροπαλός άνθρωπος και το έχει δείξει με όλους τους τρόπους. Αλλά εμείς προσπαθούμε να κάνουμε αυτόν τον παιχταρά χαρούμενο και να χαμογελάει συνέχεια», τα λόγια του Ουμτιτί.
Σχόλια και τοποθετήσεις με υβριστικό περιεχόμενο, κατά των αρθρογράφων της ιστοσελίδας και κατά προσώπων, θα διαγράφονται. Όλα τα σχόλια περνούν από έλεγχο και οι συντάκτες του sportsking.gr, μπορούν να τροποποιήσουν ένα σχόλιο προκειμένου να εμφανιστεί στη παρούσα σελίδα.