ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Λούκας Τορέιρα

Από το ξεκίνημα στο ηλιόλουστο Μοντεβιδέο, στην «διπολική» Γένοβα και την λατρεμένη του Σαμπτορία και από κει στο Λονδίνο και στην μεταγραφή - πρόκληση στους «Κανονιέρηδες». Ο μικροκαμωμένος Λούκας Τορέιρα ήρθε για να μείνει.

Λούκας Τορέιρα

Ήρθε ξαφνικά στο προσκήνιο ως πυροτέχνημα, με τις επιδόσεις του στο ιταλικό πρωτάθλημα να προκαλούν ευχάριστη έκπληξη και την καθιέρωσή του στα βασικά πλάνα της εθνικής Ουρουγουάης στο Μουντιάλ να τον τοποθετήσουν στο μυαλό των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων ως έναν αξιόπιστο και συνάμα φέρελπι αμυντικό μέσο.

Η προοπτική της Άρσεναλ έρχεται την κατάλληλη ώρα για τον 22χρονο, με τον Ουνάι Έμερι να χτίζει κάτι νέο στους «Κανονιέρηδες» ικανό να τον «παρασύρει» και να τον καθιερώσει με τα χρόνια στους καλύτερους μέσους του κόσμου. Πως όμως το μικρό παιδάκι από το Φράι Μπέντος έφθασε σε λίγα χρόνια να απασχολεί την αφρόκρεμα του αθλήματος;

Ο ποταμός Ουρουγουάη και τα πρώτα ερεθίσματα στην στρογγυλή θεά

Ο μικρός Λούκας γεννήθηκε 11 Φεβρουαρίου του 1996 σε μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Ουρουγουάης. Το Φράι Μπέντος βρέχεται από τον μεγαλύτερο ποταμό της χώρας, ο οποίος έχει και το όνομα αυτής, Ουρουγουάη. Μέρος της πόλης προστατεύεται από την UNESCO, με την μη κερδοσκοπική εταιρία να κρατά απαράμιλλη την ομορφιά των παλαιών κτισμάτων. Ο Τορέιρα από μικρός έδειξε την κλίση του στο ποδόσφαιρο, με τους γονείς του να δίνουν την έγκριση να ασχοληθεί με αυτό παράλληλα με το σχολείο, δοκιμάζοντας στην τοπική 18 Ντε Τζούλιο.

Μια γεμάτη τριετία στις ακαδημίες της προαναφερθείσας ήταν η αρχή για κάτι μεγάλο το οποίο δεν άργησε να έρθει στα 14 του όταν η Μοντεβιδέο Γουόντερερς τον ανακαλύπτει και του προτείνει να μετακομίσει στην πρωτεύουσα. Η αποδοχή της πρότασης ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένη,με τον Τορέιρα και την οικογένειά του να γνωρίζουν πως η ευκαιρία αυτή θα μπορούσε να του προσφέρει το «διαβατήριο» για την Ευρώπη, στόχος που βρισκόταν πάντα στο μυαλό του νεαρού.

Η  καθιέρωση στο Μοντεβιδέο και η μεταγραφή – ξεκίνημα στην Πεσκάρα

Στις ακαδημίες της Μοντεβιδέο καταφέρνει χωρίς μεγάλες δυσκολίες να ξεχωρίσει και να καθιερωθεί όντας ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της ενδεκάδας. Τα διθυραμβικά σχόλια γύρω από το όνομά του αρχίζουν δειλά δειλά να προκαλούν – «προσκαλούν» πλήθος σκάουτερς από την Λατινική Αμερική αλλά και την Ευρώπη, με τους… ειδικούς να βλέπουν από κοντά το πάθος του 17χρονου για το ποδόσφαιρο και την προσήλωσή του στα θέλω του προπονητή του.

Οι προτάσεις άρχισαν να έρχονται στα γραφεία του συλλόγου από την Ουρουγουάη, με τους διοικούντες να βλέπουν από την πρώτη σεζόν πως ο Λούκας δεν κάνει για το ποδόσφαιρο της χώρας αλλά για πολύ πιο ψηλά. Έτσι, οι Γουόντερερς θα δώσουν την συγκατάθεσή τους και θα παραχωρήσουν τα δικαιώματα του παίκτη τους στην ιταλική Πεσκάρα.

Ο σύλλογος με σταθερή παρουσία – εκτός εξαιρέσεων – στην Serie B επενδύει πάνω στο ταλέντο του νεαρού δοκιμάζοντάς τον την πρώτη χρονιά στην μικρή ομάδα βάζοντάς τον στον προθάλαμο για τα σαλόνια της 2ης τη τάξη κατηγορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου. Η ποδοσφαιρική νοοτροπία του Τορέιρα βρήκε να δέσει με την ιταλική κουλτούρα δημιουργώντας ένα μείγμα πάθους ταχύτητας και οξυδέρκειας, θεμέλια στοιχεία για να ξεχωρίσεις και να επιτύχεις. Ξεκίνημα της σεζόν 2014/15 και ο Λούκας ενημερώνεται πως θα συμπεριληφθεί κανονικά στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός σε επίπεδο ανδρών σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Βαρέζε. Πέντε συμμετοχές ως βασικός είναι αρκετές για να κεντρίσουν τα… μάτια της «πρωτοκλασάτης» Σαμπτόρια, με τους Γενοβέζους να τον αποκτούν έναντι 1,7 εκατ. ευρώ.

Η «λατρεμένη» Γένοβα εφαλτήριο της απόλυτης καταξίωσης

Η μετακίνησή του στην Σαμπντόρια θα είναι μόνο στα χαρτιά, καθώς οι Γενοβέζοι θα τον επιστρέψουν στην Πεσκάρα προκειμένου ο 19χρονος να «ψηθεί» παίρνοντας ακόμη περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του, αγωνίζομενος σε μια ομάδα που γνωρίζει τα θετικά του σημεία. Γεμάτη σεζόν με 29 συμμετοχές και τέσσερα τέρματα – τα πρώτα του σε επαγγελματικό επίπεδο – φανερώνουν πως βρίσκεται στην απαραίτητη ετοιμότητα για το τέλος του δανεισμού όπερ και εγένετο.

Ο Τορέιρα τον Ιούλιο του 2016 θα πατήσει για πρώτη φορά το χορτάρι του Λουίτζι Φεράρις και μέσα σε δύο χρόνια θα καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές όλων των φίλων του συλλόγου. Με 71 συμμετοχές και τέσσερα γκολ, ο Ουρουγουανός θα καταφέρει να συμπαρασύρει με την απόδοσή του αυτή των συμπαικτών του και η Σαμπτόρια θα βρεθεί σταδιακά στις μεσαίες ομάδες της κατηγορίας, ικανή για ζημιές στους θεωρητικά «μεγάλους» του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η επιβράβευση της «Σελέστε» και το… πικ της Άρσεναλ

Με τα πράγματα στην καριέρα του παίκτη να παίρνουν τον δρόμο της επιτυχίας, η πόρτα της εθνικής Ουρουγουάης ήταν αδύνατο να μην ανοίξει, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Όσκαρ Ταμπάρεζ να τον καλεί λίγους μήνες πριν το Μουντιάλ φροντίζοντας να πάρει μέρος σε φιλικά παιχνίδια πριν την τελική φάση της διοργάνωσης στα γήπεδα της Ρωσίας. Εν μέσω του τουρνουά ωστόσο – ήταν ένας εκ των καλύτερων στην πορεία της «Σελέστε» – θα έρθει το μεγαλύτερο όνειρο, η μεγαλύτερη επιβράβευση. Η πρόταση της Άρσεναλ και του Ουνάι Έμερι θα φέρει στα… ουράνια τον 22χρονο αλλά και την Σαμπντόρια, με τον ιταλικό σύλλογο να λέει το «ναι» έναντι 26,4 εκατομμυρίων ευρώ (ποσό ρεκόρ στα ταμεία της ομάδας) και τον Ουρουγουανό να μεταβαίνει στο Λονδίνο, έτοιμος για την μεγαλύτερη πρόκληση της σύντομης καριέρας του και την καταξίωση στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Είναι βέβαιο πως το βιογραφικό του βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Ο 22χρονος έχει μπροστά του να γράψει πολλές χρυσές σελίδες τόσο με την εθνική του ομάδα, όσο και στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ. Το μέλλον πραγματικά του ανήκει!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ