ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Αλόνσο… μίλησε – Η Λεβερκούζεν φουλάρει για το αστέρι της Χιρόνα!
Πέρασαν 40 χρόνια… από το ξύλο του Μαραντόνα – Διέλυσε όλη την Μπιλμπάο ο GOAT (vid)
Γιουνάιτεντ: Οι σταρ της ομάδας αποφάσισαν – Αυτόν θέλουν για προπονητή!
Φαν Ντάικ: «Λίβερπουλ, σε αγαπώ! Στην νέα εποχή, εγώ θα είμαι εδώ…»
Τα αστέρια που θα χάσουν (ή και όχι) το Euro 2024!
Ρεάλ, το μεγαλείο σου – Παράταση στον τίτλο… ως ένδειξη σεβασμού!
Ντι Μαρία και στα 36… τους γλεντάς – Βρήκε νέα ομάδα ο πρωταθλητής κόσμου (vid)
Αποκαλυπτικός Τεν Χαγκ: «Σύγκρουση με τον Σάντσο, αλλά…»
Μπαρτσελόνα – NIKE: Μία σχέση με εντάσεις λόγω… Λεβαντόφσκι και ενός «Μ»!
Ο Ζιντάν… τελείωσε δημόσια την Μπάγερν Μονάχου!
Γιουβέντους: Το σχόλιο του Αλέγκρι για το μέλλον του!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ήταν έτοιμος να φύγει και τώρα… δέχεται πρόταση ανανέωσης!
Επίσημο: Η Μπάγερν παρουσίασε την νέα της εντυπωσιακή φανέλα! (pics)
Οριστικό: Επιστρέφει στους… αγγλικούς πάγκους ο Λοπετέγκι!
Ο Αμορίμ με δυο κουβέντες έβαλε τέλος σε όλα τα σενάρια
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Κέπα: Αξίζουν τα 80εκ. που έδωσε η Τσέλσι για έναν 23χρονο τερματοφύλακα;

Το sportsking.gr αναλύει την κίνηση της Τσέλσι να δώσει 80εκ. ευρώ στην Αθλέτικ για τον Κέπα Αριζαμπαλάγκα.

Κέπα: Αξίζουν τα 80εκ. που έδωσε η Τσέλσι για έναν 23χρονο τερματοφύλακα;

Άλισον ήταν και… πάει! Εδώ και λίγες ώρες, στον θρόνο της πιο ακριβής μεταγραφής τερματοφύλακα όλων των εποχών κάθεται ο Κέπα Αριζαμπαλάγκα. Αποτέλεσμα εικόνας για kepa arrizabalaga

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς απασφάλισε και με 80εκ. ευρώ πλήρωσε τη ρήτρα του νεαρού γκολκίπερ. Ο Κέπα γίνεται κάτοικος Λονδίνου και η Αθλέτικ Μπιλμπάο μάλλον χαίρεται, παρά στεναχωριέται. Ένα δικό της παιδί, μόλις στα 23 του, έφερε στο σύλλογο μια… περιουσία.

Τι είδε όμως η Τσέλσι σε αυτόντον πιτσιρικά και θεώρησε ότι αξίζει τα λεφτά του; Καταρχάς, ο Μαουρίτσιο Σάρι τον είχε σταμπάρει από εποχές Νάπολι. Τότε, που ο Κέπα δεν είχε αυτή την ιλιγγιώδη ρήτρα. Για διαφόρους λόγους, η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει. Ο Σάρι όμως δεν τον ξέχασε. Αποτέλεσμα εικόνας για sarri chelsea

Η Τσέλσι φέτος βρέθηκε να χάνει τον βασικό της τερματοφύλακα. Ο Τιμπό Κουρτουά θα πάει με το… έτσι-θέλω στη Μαδρίτη, και ο Ιταλός προπονητής έπρεπε να βρει το Νο1 του για τα επόμενα χρόνια. Σκέφτηκε τον Πίκφορντ, τον Μπάτλαντ, και άλλους σδυναδέλφους τους. Ωστόσο, για αυτόν, ο Κέπα ήταν το… κάτι άλλο.

Ο πρώην πλέον γκολκίπερ της Αθλέτικ, πήρε για τα καλά τον ρόλο του τα τελευταία δύο χρόνια. Έπαιξε σε 53 ματς για τη  La Liga και στα 15 από αυτά, κράτησε ανέπαφη την εστία του. Τα χαρακτηριστικά του; Εξαιρετικά αντανακλαστικά, εμφανής ευφυϊα εντός γηπέδου με αποτέλεσμα να προλαβαίνει καταστάσεις, κάτι που έκανε και τον Νόιερ να ξεχωρίσει, και κότσια. Πολλά κότσια. Δεν φοβάται να βγει και να καθαρίσει φάσεις, πράγμα σπουδαίο για έναν τερματοφύλακα. Αποτέλεσμα εικόνας για kepa arrizabalaga

Το ύψος του; 1.89. Δεν τον λες και… θηρίο. Πολλώ δε μάλλον όταν βλέπεις τη σωματική του διάπλαση. Αρκετά λεπτός, μοιάζει με… παιδάκι, σε συνδυασμό με το baby face του. Όταν κάθεται κάτω από τα δοκάρια όμως, έχει αποδειχθεί πολύ πιο… άντρας από αρκετούς ομολόγους του.

Στη La Liga είχε την ευκαιρία να βρεθεί αντιμέτωπος με top class εκτελεστές. Κριστιάνο, Μέσι, Σουάρεζ, Ντιέγκο Κόστα, Γκριεζμάν, και πόσοι ακόμα, ήταν αντίπαλοι της Μπιλμπάο και επιχείρησαν συχνά να «σκοτώσουν» τον Κέπα. Κάποτε τα κατάφεραν, κάποτε όχι. Το θέμα είναι ότι ο 23χρονος πορτιέρο, μπήκε κατευθείαν στα βαθιά. Και το πιο σημαντικό, κολυμπησε κανονικότατα.

Η επιβράβευση ήταν η κλήση στην εθνική ομάδα της Ισπανίας, από τον Χουλέν Λοπετέγκι, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Φυσικά, δεν μπορούσε να πάρει χρόνο συμμετοχής στη διοργάνωση, με παρόντα τον Ντε Χέα που έκανε πράγματα και θαύματα στη Γιουνάιτεντ. Το ότι ήταν όμως στην αποστολή για τη Ρωσία, συνιστά από μόνο του μεγάλο παράσημο, αν αναλογιστούμε και τον ανταγωνισμό. Αποτέλεσμα εικόνας για kepa world cup

Στον Σάρι αρέσουν οι… ψαγμένες κινήσεις. Δεν ψάχνει ποτέ το δεδομένο, αυτό που βλέπουν όλοι. Είναι ολίγον τι εναλλακτικός. Δεν πάει με το ρεύμα. Ποιός θα περίμενε ότι η Τσέλσι που ξοδεύει με το… σταγονόμετρο χρήματα στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, θα σκάσει ζεστά 80εκ. για έναν τερματοφύλακα. Η Τσέλσι όμως δεν είναι πλέον η ίδια. Έχει στο τιμόνι της έναν καπετάνιο, που βλέπει με άλλο μάτι το ποδόσφαιρο.

Τον Ιούλιο του 2016 η χρηματιστηριακή αξία του Κέπα ήταν 1,5εκ. ευρώ. Το 2018 εκτοξεύτηκε στα 20εκ. Ο Αμπράμοβιτς… ξηλώθηκε για έναν γκολκίπερ πληρώνοντας 60εκ. περισσότερα από όσα θεωρητικά αξίζει. Η Μπιλμπάο τρίβει τα χέρια της που πριν από λίγο καιρό τον ανανέωσε μέχρι το 2025 και του έβαλε αυτή τη ρήτρα. Δεν είναι λίγο, που βρέθηκε ένας τρελός και την κάλυψε! Σχετική εικόνα

Είναι αμφίβολο αν η Τσέλσι θα μπορέσει σε λίγα χρόνια να διαπραγματεύεται για τον Κέπα με νούμερα μεγαλύτερα από τα 80εκ. ευρώ. Πολύ αμφίβολο. Η ποδοσφαιρική αγορά έχει ξεφύγει εντελώς πλέον, αλλά αυτό είναι όντως σχεδόν αδύνατο. Για την ακρίβεια, οι Μπλε το γνωρίζουν καλύτερα από όλους αυτό. Ο Σάρι τα έπαιξε όλα για όλα, ελπίζοντας όχι να βγάλει κέδος μελλοντικά η ομάδα από τον Κέπα. Αντίθετα, τον αγόρασε για να αφήσει στην Τσέλσι τον κορυφαίο τερματοφύλακα του πλανήτη.

Ο Σάρι θα δικαιωθεί, αν μετά από κάποιο διάστημα λέμε «πολλά τα 80, αλλά τι να του πει κανείς αφού πήρε τερματάρα;». Εκεί θα κριθούν όλα, στο γήπεδο. Κανείς δεν θα θυμάται την τεράστια σπατάλη, αν ο Κέπα πιάνει ό,τι πιάνεται, και ό,τι δεν πιάνεται. Από την άλλη, στην παραμικρή γκέλα θα πέφτει τρελό κράξιμο.

Επομένως, απάντηση στο ερώτημα αν άξιζε τα λεφτά του ο Κέπα, δεν υπάρχει. Προς το παρόν. Θα υπάρξει μετά τις εμφανίσεις του. Ο ίδιος θα δημιουργήσει την απάντηση, είτε θετική, είτε αρνητική. Στο χέρι του είναι, στην κυριολεξία, να μας πείσει όλους ότι τα 80 ήταν και… λίγα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ