ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν αθάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Serie A 2018-19: Φαβορί, εκπλήξεις και παίκτες-κλειδιά

Τι θα δούμε φέτος στη Serie A; Ακόμα μία εύκολη κατάκτηση από τη Γιουβέντους; Ποιες ομάδες θα κάνουν την έκπληξη και ποιες θα απογοητεύσουν; Το SportsKing.gr ρίχνει μία πρώτη ματιά και αξιολογεί το φετινό Καμπιονάτο.

Serie A 2018-19: Φαβορί, εκπλήξεις και παίκτες-κλειδιά

Το πρωτάθλημα της Serie A είναι προ των πυλών και το SportsKing.gr επιχειρεί μία σύντομη πρόβλεψη για το τι περίπου θα δούμε φέτος στα γήπεδα της Ιταλίας από τις κορυφαίες ομάδες του Καμπιονάτο.

Το φετινό καλοκαίρι σε δυο αράδες

Εν συντομία, στο φετινό μεταγραφικό… παζάρι, είδαμε τη Γιουβέντους να κάνει το απόλυτο «μπαμ» με την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης ενώ απασχόλησε και η αποχώρηση της σημαίας της «Γηραιάς Κυρίας», του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Περίν και πήρε το δρόμο για την Παρί Σεν Ζερμέν. Αξιοσημείωτη, δε, ήταν και η «τράμπα» Ιγκουαΐν-Μπονούτσι με τον τελευταίο να επιστρέφει στο Τορίνο και τον πρώτο να παίρνει το τραίνο για Μιλάνο.

Εντυπωσιακές κινήσεις πραγματοποίησε και η Ρόμα, η οποία φόρτωσε τα ταμεία της με τις πωλήσεις των Άλισον (Λίβερπουλ) και Ναϊνγκολάν (Ίντερ) και γέμισε το ρόστερ της με πολλά υποσχόμενους παίκτες μεταξύ των οποίων οι Κλάιφερτ, Ντεφρέλ, Σαντόν και Παστόρε.

Δυνατό μεταγραφικό καλοκαίρι έζησε και η Ίντερ, η οποία έκανε δικούς της τους Ναϊνγκολάν, Λαουτάρο Μαρτίνεζ, Βρσάλικο, Ντε Βράι και  Ασαμόα χωρίς να αποχαιρετήσει κάποιο βασικό κομμάτι του κορμού της.

Σχετικά… φρόνιμες ήταν Λάτσιο και Νάπολι με τους μεν «λατσιάλι» να αποκτούν τους Κορέα, Ακέρμπι αποδεσμεύοντας τον Ντε Βράι και πωλώντας τον Φελίπε Άντερσον για 38 εκατομμύρια στη Γουέστ Χαμ. Ανάλογη πορεία ακολούθησε και η Νάπολι που απέκτησε τους Φαμπιάν Ρουίζ, Βέρντι και Γιούνες ενώ είδε τον Ζορζίνιο να παίρνει το αεροπλάνο για Λονδίνο και την Τσέλσι.

Τέλος, η Μίλαν εκτός του προαναφερθέντος δανεικού Ιγκουαΐν ενισχύθηκε με τους Καλντάρα, Κάλινιτς, Μπορίνι, Χαλίλοβιτς, Στρίνιτς, Μπακαγιόκο, Καστιγιέχο και Ρέινα.

Φαβορί

Γιουβέντους

Δεν παίρνουμε και κανένα Όσκαρ πρωτοτυπίας αλλά κακά τα ψέμματα έτσι έχουν τα πράγματα. Οι πρωταθλητές είναι για ακόμα μια χρονιά το φαβορί και μια πολύ δυνατή έκπληξη θα έφερνε κάτι άλλο. Έκπληξη που δε θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει και δη να στερήσει από τη Γιουβέντους τον τίτλο. Η προσθήκη του Κριστιάνο επικοινωνιακά και μόνο της δίνει άλλο αέρα. Με ενδιαφέρον αναμένουμε την πορεία του Περίν αλλά και του Τσαν ενώ θα τραβήξει τα βλέμματα και ο άσωτος υιός, Μπονούτσι.

Έκπληξη

Ίντερ

Ο Σπαλέτι είχε δείξει από πέρυσι ότι θα δουλέψει την Ιντερ μέχρι τέλους. Έχει καταφέρει να κάνει ξανά υπολογίσιμη την ομάδα και να τη βγάλει από το τσουβάλι που ήταν με τη Μίλαν. Η απόκτηση του Ναϊνγκολάν και του Λαουτάρο πολύ πιθανόν να δώσουν βάθος στην Ίντερ ενώ Ντε Βράι και Βρσάλικο σίγουρα θα παρουσιάσουν λύσεις που μέχρι πέρυσι δεν είχε ο Σπαλέτι στα χέρια του.

Ρόμα

Ο Ντι Φραντσέσκο το φετινό καλοκαίρι κινήθηκε σε νερά που δε γνωρίζει αν τελικά θα αποβούν μοιραία για την ομάδα. Έδειξε τυφλή εμπιστοσύνη στον Μοντσι, πούλησε Αλισον και Ράτζα, παίκτες δηλαδή που μπορεί να μην αντικατασταθούν απόλυτα και παίρνοντας ως παράδειγμα τον Ουντέρ, θέλησε να χτίσει μια νέα Ρόμα που θα έχει στον κορμό της νέα παιδιά. Επένδυσε στο μέλλον με παίκτες που έχουν παραστάσεις αλλά ουδείς μπορεί με βεβαιότητα να προσυπογράψει ότι θα αποδώσουν όσα ο Εουσέμπιο περιμένει από αυτούς. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν η Ρόμα μπορεί να πάρει τη θέση για την οποία μονομαχεί τα τελευταία χρόνια με τη Νάπολι, αυτή της δευτεραθλήτριας Ιταλίας.

Υποψήφιες… απογοητεύσεις

Λάτσιο

Οι «λατσιάλι» επέλεξαν μια πιο ήρεμη οδό κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Προχώρησαν σε δύο καλές προσθήκες, δεν έπεσαν στην παγίδα του μεταγραφικού… πολέμου για τα μάτια του Σάβιτς και διατήρησαν τον κορμό της ομάδας ανέπαφο. Ο Ιντζάγκι επέλεξε να στηρίξει τους παίκτες που οδήγησαν την ομάδα σε μία καλή σεζόν χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως ήταν και η σωστή κίνηση εκ μέρους του. Οι υπόλοιπες ομάδες της πεντάδας ενισχύθηκαν τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά και ίσως αυτό παίξει ρόλο στη χρονιά που θα πρέπει η Λάτσιο να διεκδικήσει όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία.

Μίλαν

Ακόμα μια χρονιά που τίποτα δε δείχνει να άλλαξε στους Μιλανέζους. Ακόμα μια χρονιά που στο στρατόπεδο των “ροσονέρι” επικρατεί αβεβαιότητα. Το επικοινωνιακό τρικ με την τράμπα Ιγκουαΐν/Καλντάρα-Μπονούτσι ενθουσίασε αλλά παροδικά. Λίγοι είδαν με καλό μάτι τον Αργεντινό φορ που δεν υπόσχεται λύσεις στην ούτως ή άλλως… δυσκοίλια επιθετική γραμμή της ομάδας του Γκατούζο. Όσο για τις υπόλοιπες προσθήκες όλες μπορούν να αποδώσουν αρκεί να χρησιμοποιηθούν ορθά από τον τρελο-Τζενάρο. Πρόκειται για ποιοτικές μεταγραφές σε αρκετά σημεία που η Μίλαν αντιμετώπιζε προβλήματα. Προμηνύεται μια σεζόν που θα αποτελέσει πρόκληση για όλους στο Μιλάνο. Και αυτό γιατί έχουμε δει ξανά τους «ροσονέρι» να κάνουν έναν πρώτο γύρο που γέμιζε ελπίδες τους οπαδούς τους και εν συνεχεία να ακολουθούν πτωτική πορεία.

Στο ύψος τους

Νάπολι

Και εδώ έρχεται το κατ’ εμάς άκρον άωτον της Μίλαν. Η Νάπολι άλλαξε προπονητή, αποχαιρέτησε έναν από τους θεμέλιος λίθους της (Ζορζίνιο), αναλώθηκε όλο το καλοκαίρι σε επικοινωνιακά-μεταγραφικά με Κουλιμπαλί, Μέρτενς και Χισάι πρωταγωνιστές αλλά δε βγάζει αβεβαιότητα για τη φετινή σεζόν. Σίγουρα μπροστά στις Ρόμα και Ιντερ φαντάζει ένα κλικ λιγότερο δυνατή αλλά σε καμία περίπτωση δεν περιμένει κανείς μια πτωτική πορεία από τους Ναπολιτάνους.

Must watch παίκτες

Κριστιάνο

Δεν έχει κανείς αμφιβολία για την ποιότητά του. Θα ήταν ανόητο να περιμέναμε να δούμε αν θα ανταπεξέλθει στο πρωτάθλημα της Ιταλίας. Αλλά σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε μετά από μια δεκαετία να αγωνίζεται με άλλο στυλ, άλλους συμπαίκτες και άλλους αντιπάλους

Ουντέρ

Ο πιτσιρικάς της Ρόμα μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήδη από πέρυσι. Ήταν από τα ονόματα που έπαιξαν τη φετινή μεταγραφική περίοδο και όχι άδικα. Βγάζει μάτια στο γήπεδο και η Ρόμα το έχει καταλάβει και θα τον… ξεζουμίσει. Τόσο ο ίδιος όσο και το youth based ρόστερ των Ρωμαίων θα τραβήξει φέτος τα βλέμματα.

Λαουτάρο Μαρτίνεζ

Οι φίλοι της Ιντερ τον περίμεναν με ανοιχτές τις αγκάλες. Ο Σπαλέτι περιμένει αρκετά από εκείνον. Και όλοι αν μη τι άλλο θέλουμε να δούμε το ξεχωριστό στυλ του 20χρονου που έκανε την Ιντερ να τα… σκάσει για να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή την ώρα που έχει στο ρόστερ της έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς παγκοσμίως.

Ιγκουαΐν

Όλη τη μετά-Νάπολι περίοδο την έχει περάσει στην αφάνεια. Στη Γιουβέντους παίζει σημαντικότατο ρόλο αλλά δεν εκπέμπει τον σεβασμό που είχε όταν έπαιζε με τους παρτενοπέι. Σε αυτό φυσικά ευθύνονται και οι επιθετικοί των άλλων ομάδων που πήραν αρκετή από τη δόξα του με τις αποδόσεις τους. Η μεταγραφή του Κριστιάνο τον έφερε ουσιαστικά στον πάγκο και από εκεί στη Μίλαν. Και αυτό που σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε αν θα αντεπεξέλθει κυρίως ψυχολογικά μετά από αυτό το πάρε – δώσε που τον έκανε να νιώσει περιττός στη Γιουβέντους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ