ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

La Liga 2018-2019: Τα φαβορί, οι ύποπτες για πτώση, οι must-watch ομάδες και οι ενδιαφέροντες παίκτες!

Το ισπανικό πρωτάθλημα ντεμπουτάρει σήμερα και το sportsking.gr του κάνει ένα μικρό αφιέρωμα!

La Liga 2018-2019: Τα φαβορί, οι ύποπτες για πτώση, οι must-watch ομάδες και οι ενδιαφέροντες παίκτες!

Επιτέλους! Η La Liga κάνει… εκκίνηση την Παρασκευή και οι ομάδες παίρνουν θέσεις για τη μεγάλη κούρσα! Θα κάνει το repeat η Μπαρτσελόνα; Θα αντέξει η Ρεάλ χωρίς Κριστιάνο; Μπορεί το ΜΠΑΜ η Ατλέτικο; Ποιοί παίκτες θα μας εντυπωσιάσουν; Ποιές ομάδες θα μας… απογοητεύσουν; Οι απαντήσεις θα δοθούν στα γήπεδα της Ισπανίας, ωστόσο το sportsking.gr επιχειρεί να προσεγγίσει τη La Liga εκ των προτέρων!

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ 

1.ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Σχετική εικόνα

Η κάτοχος του τίτλου ξεκινάει και φέτος από πλεονεκτική θέση. Η Μπάρτσα έκανε σημαντικές μεταγραφές και θέλει να συνεχίσει να κάθεται στο θρόνο της. Με τον Κουτίνιο από την αρχή της χρονιάς και τους Βιντάλ-Μάλκομ να ήρθαν για… ενισχύσεις, οι Καταλανοί δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά σ την αντιμετώπισή τους στο πρωτάθλημα. Άλλωστε, η συνταγή τους είναι επιτυχημένη.

2.ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 

Αποτέλεσμα εικόνας για real madrid

Μετά το σοκ της αποχώρησης του Κριστιάνο Ρονάλντο, οι Μερένχες προσπαθούν να συνέλθουν και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Κατά έναν περίεργο τρόπο, η Βασίλισσα μοιάζει αποδυναμωμένη, καθώς έχασε και τον Κόβασιτς, ενώ δεν πήρε παίκτες σε θέσεις που φαίνεται ότι πονάει. Ο Λοπετέγκι έχει πολύ δύσκολο έργο, αλλά η Ρεάλ είναι πάντα Ρεάλ. Ποιός υποτιμάει εξάλλου μια ομάδα με Μπείλ, Ίσκο, Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος κλπ;

3.ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 

Αποτέλεσμα εικόνας για atletico madrid

Η αρμάδα του Τσόλο Σιμεόνε ξόδεψε πολλά στο μεταγραφικό παζάρι και ήδη κάνει… απόσβεση. Ξεκίνησε με κούπα τη σεζόν, καθώς κέρδισε με 4-2 τη Ρεάλ στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρωπης. Λεμάρ, Ζέλσον Μαρτίνς, Κάλινιτς και λοιπές μεταγραφές, προσθέτουν ποιότητα στους Ροχιμπλάνκος και δίνουν άσους στο μανίκι του Σιμεόνε. Υπάρχει η πίστη ότι θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, και αν τα καταφέρει, γιατί να μην το πάρει κιόλας;

ΟΙ MUST-WATCH ΟΜΑΔΕΣ 

1.ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Η ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος έχει τα φόντα να επαναλάβει μια ανάλογη -και ακόμα καλύτερη- σεζόν. Οι Νυχτερίδες έφτιαξαν επίθεση φωτιά με την έλευση των Μπατσουαγί και Γκαμεϊρό, ενώ σημαντική είναι και η προσθήκη του Τσερίσεφ. Το σύνολο του Μαρσελίνο θα μας προσφέρει όμορφο ποδόσφαιρο και φέτος, στοχεύοντας στο κάτι παραπάνω.

2.ΣΕΒΙΛΛΗ

Αλέις Βιδάλ, Αντρέ Σίλβα και Αμαντού ήρθαν για να παλύνουν κάπως τον… πόνο από την αποχώρηση του Στίβεν Ν’ Ζονζί, που ήταν καίριος παίκτης για τους Ανδαλουσιανούς. Η χρονιά αναμένεται.. περίεργη για τη Σεβίλλη, που θα ήταν ευχαριστημένη με μια θέση που εξασφαλίζει την έξοδο στην Ευρώπη. Πάντως, καμιά ομάδα δεν θα περάσει εύκολα από το Σάντσεθ Πιθχουάν.

3.ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Το Κίτρινο Υποβρύχιο είδε τον Καστιγιέχο να χαιρετάει, όμως έφερε τον Μπάκα και τον Τζεράρδ Μορένο, ισορροπώντας την κατάσταση στη γραμμή κρούσης. Η περσινή πέμπτη θέση θεωρείται μεγάλη επιτυχία, και η ομάδα του Καγιέχα θα επιδιώξει να βρεθεί ξανά φέτος στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Με βάση το ποδόσφαιρο που έχουμε δει από τη Βιγιαρεάλ, ο στόχο; της πεντάδας είναι απόλυτα εφικτός.

4.ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ

Η Μπέτις έκανε δυνατές μεταγραφές και μετά την περσινή επιτυχία πάει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Αφού υπέγραψε ικανούς παίκτες, όπως ο Ινούι, ο Γουίλιαμ Καρβάλιο, ο Κανάλες, ο Πάου Λόπεθ, ο κόουτς Σετιέν πλάθει ένα εκρηκτικό μείγμα που θα δημιουργεί σε όλους τους αντιπάλους προβλήματα. Η φετινή Μπέτις μαγνητίζει το ενδιαφέρον των… ψαγμένων ποδοσφαιρόφιλων.

5.ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Κάθε ομάδα που θα είχε προπονητή τον Εντουάρντο Μπερίσο, θα ήταν αυτομάτως και must-watch. Έτσι και η ΑΘλέτικ. Ο Αργεντινός τεχνικός πραγματοποίησε προσεκτικές κινήσεις στο μεταγραφικό παράθυρο και θωράκισε την άμυνα και το κέντρο του με τους Γκανέα, Κάπα, Ντάνι Γκαρθία και Γιούρι Μπερτσίτσε. Η Αθλέτικ θα είναι ιδιαίτερα σκληρή και δύσκολη να την κερδίσεις. Συν τοις άλλοις, διαθέτει επιθετικά όπλα κατάλληλα για ξαφνικές ζημιές! Θα την παρακολουθούμε στενά.

ΟΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΓΙΑ… ΦΟΥΝΤΟ! 

1.ΟΥΕΣΚΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για huesca 2018

Ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία για τη… μικρούλα Ουέσκα, που πρέπει να ματώσει για να αγωνιστεί και του χρόνου στη La Liga. Από μεταγραφές δεν είχαμε τίποτα… σπουδαίο, το ίδιο και από αποχωρήσεις. Η ομάδα της Ααραγωνίας είναι από τα φαβορί για υποβιβασμό, όμως επιθυμεί να μας βγάλει όλους ψεύτες!

2.ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για rayo vallecano 2018

Δύσκολα τα πράγματα για τον σύλλογο της Μαδρίτης. Η διαφορά ποιότητας σε σχέση με τις ομάδες της La Liga είναι σχετικά μεγάλη, και η παραμονή αποτελεί τον μόνο και βασικό στόχο. Ο Κακουτά ήρθε για να βάλει πολλά λιθαράκια σε αυτό που χτίζει ο Μίτσελ, όμως το κενό στο γκολ είναι εμφανές, μετά την αποχώρηση του πρώτου σκόρερ, Ραούλ ντε Τομάς.

3.ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ

Σχετική εικόνα

Μετά από τέσσερα χρόνια, η ομάδα της Καστίλης φιγουράρει ξανά στη La Liga, έτοιμη να δώσει μάχη μέχρις εσχάτων για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η φαρέτρα δεν περιέχει… πολυβόλα. Κάθε νίκη θα πανηγυρίζεται σαν τίτλος, και θα συνιστά ένα ακόμα βήμα προς τη διατήρηση στο υψηλότατο επίπεδο. Ο Σέρχιο Γκονζάλεζ οφείλει να σπάσει το κεφάλι του για να βρει πώς θα κρατησει την ομάδα του στην π΄ρωτη τη τάξει κατηγορία. Το αν είναι καλός στις σπαζοκεφαλιές, θα φανερωθεί στη διάρκεια της χρονιάς.

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ 

1.ΟΥΣΜΑΝ ΝΤΕΜΠΕΛΕ

Φέτος κρίνεται! Ο 21χρονος Γάλλος κουβαλάει πολλές περγαμηνές και μετά την περσινή σεζόν, που ήταν γεμάτη τραυματισμούς, θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι τα 100 εκ. πετάχτηκαν στον κουβά των αχρήστων. Η γκολάρα του στον τελικό του Σούπερ Καπ με τη Σεβίλλη, αποτελεί θετικό οιωνό. Ο Ντεμπελέ είναι παικταράς, και έφτασε η στιγμή να πιστέψει στον εαυτό του και να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

2.ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ

Ο Βραζιλιάνος πιτσιρικάς δεν είναι ο αντικαταστάτης του Κριστιάνο Ρονάλντο. Τουλάχιστον στα χαρτιά, γιατί ο ίδιος έχει πείσμα να μας πείσει για το αντίθετο. Στα φιλικά έλαμψε και η ελπίδα έχει ήδη γεννηθεί. Στα 18 του έτη, γνωρίζει ότι ο Λοπετέγκι περιμένει από αυτόν χειροπιαστές λύσεις, και όχι μια απλά καλή εναλλακτική. Η Ρεάλ βρίσκεται σε περίεργη φάση και ο Βινίσιους έχει μπροστά του μια ευκαιρία ζωής. Θα την αρπάξει από τα μαλλιά;

3.ΤΟΜΑΣ ΛΕΜΑΡ

Πρώτο δείγμα, θετικότατο! Ο Γάλλος χαφ ήταν εξαιρετικός στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης από την Ατλέτικο και ο Σιμεόνε τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Έχει όλα τα φόντα να ξεχωρίσει στην Ισπανία και να γίνει η σημαία της αλλαγής στους Ροχιμπλάνος, χάρη στην αναμισβήτητη κλάση του. Ο Λεμάρ βλέπει ψηλά, και εμείς  περιμένουμε πό αυτόν να σκαρφαλώσει εκεί που κοιτάζει. Καλή αρχή!

4.ΜΙΤΣΙ ΜΠΤΣΟΥΑΓΙ

Μια ακόμα χρονιά μακριά από το Λονδίνο για τον Μπάτσμαν, που παλεύει να πείσει τους προπονητές της Τσέλσι ότι αξίζει μια θέση στο μπλε ρόστερ. Ακόμα όμως, τζίφος. Πέρσι, ταίριαξε στη Ντόρτμουντ. Φέτος, φιλοδοξεί να στεριώσει στη Βαλένθια και να υποδείξει στον Μαουρίτσιο Σάρι το λάθος που έκανε να τον παραχωρήσει δανεικό. Τα γκολ του θα είναι οι απαντήσεις και θα κάνουν τους φίλους της Τσέλσι να τον νοσταλγούν.

5.ΣΑΝΤΙ ΚΑΘΟΡΛΑ

Είναι πάλι εδώ, πατάει στα πόδια του! Αυτός ο μάγος της μπάλας, που διεκδικεί όσκαρ ατυχίας, ελπίζει να μην προδοθεί για μια ακόμα φορά από την υγεία του. Στην αγαπημένη του Βιγιαρεάλ, ο Σάντι Καθόρλα ψάχνει αυτό που τον κάνει χαρούμενο από μικρό παιδί. Να παίξει ποδόσφαιρο, μακριά από τραυματισμούς. Μεγάλη ποδοσφαιρική αδυναμία πολλών ανθρώπων, ο 33χρονος μέσος βαδίζει με σταθερά βήματα στην καθιέρωση στη βασική 11άδα του Κίτρινου Υποβρυχίου. Μείνε υγιής, Σάντι!

6.ΤΑΚΑΣΙ ΙΝΟΥΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για inui betis

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας έκανε τη διαφορά για την Ιαπωνία, και έτσι τον έμαθαν και αυτοί που αγνοούσαν την ύπαρξη του. Και δεν ήταν λίγοι. Ολοκληρωμένος παίκτης με την ικανότητα να κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο, και κυρίως… θεαματικός! Ο Ινούι φόρεσε τα πράσινα της Μπέτις και φορτσάρει για μια τούρμπο χρονιά, που θα οδηγήσει την ομάδα στην έξοδο στην Ευρώπη, και τον ίδιο στα ουράνια!

7.ΑΝΤΡΕ ΣΙΛΒΑ

Αφού πέρασε από τη Μίλαν και δεν ακούμπησε, πήγε ως δανεικός στη Σεβίλλη. Προορίζεται για το βασικό κανόνι του Πάμπλο Ματσίν και δεν έχει άλλη επιλογή από τη συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο 22χρονος πραγματοποιεί ένα μικρό restart στην καριέρα του, ώστε να επιστρέψει δριμύτερος στο Μιλάνο. Ή, ποτέ δεν ξέρεις, να γίνει μόνιμος κάτοικος Ανδαλουσίας.

ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ La Liga; 

Και φέτος, το πρωτάθλημα Ισπανίας φιλοξενείται στα κανάλια της COSMOTE TV. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 

Στο λινκ που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλες τις αγωνιστικές της La Liga 2018-2019, μαζί με τις ημερομηνίες-ώρες των παιχνιδιών και το κανάλι που τα μεταδίδει: https://www.laliga.es/calendario-horario/laliga-santander#6_1_1_17_08_2018

Αυτά λοιπόν, προς το παρόν, για τη La Liga 2018-2019! Ελπίζουμε να καλύψαμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα θεμάτων, και εδώ είμαστε, να κάνουμε τις αναλύσεις μας και κατά τη διάρκεια της μάχης. Το πρωτάθλημα, στο οποίο σύμφωνα με πολλούς παίζεται το καλύτερο ποδόσφαιρο, κάνει σέντρα απόψε! Συντονιστείτε και απολαύστε το. Ο καλύτερος, ας κερδίσει.

Photo credits: MARCA

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ