Αγγλία

Αγχώθηκε αλλά νίκησε η Λίβερπουλ

Με πολύ άγχος παρόλο που δεν το μαρτυρά το τελικό σκορ η Λίβερπουλ κατόρθωσε και πήρε τη νίκη και τους πολύτιμους τρεις βαθμούς που την διατηρούν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Μπράιτον στο σπίτι της, στο Άνφιλντ σε μία αναμέτρηση η οποία εξ αρχής φάνηκε ως ρουτίνα για την ομάδα του Κλοπ αλλά χωρίς κάποια σημεία-κλειδί θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο παιχνίδι για τους «κόκκινους». Η Λίβερπουλ εμφανίστηκε έτοιμη, διαβασμένη και με αρκετή όρεξη για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο πρώτο μέρος η Λίβερπουλ ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, ήταν αυτή που πίεζε, δημιουργούσε τις ευκαιρίες και στο τέλος πέτυχε και το γκολ μετά από έξυπνο κλέψιμο και λάθος της άμυνας της Μπράιτον και τον Σαλάχ να πετυχαίνει το 1-0 με υπέροχο πλασέ. Ο Κλοπ προσπάθησε να κάνει την ομάδα του να εκμεταλλευτεί τα δύο πολύ δυνατά άκρα με τους Σαλάχ και Μανέ, πράγμα το οποίο έδωσε «φτερά» στην Λίβεπρουλ που ήταν απειλητική σε αρκετές φάσεις του πρώτου ημιχρόνου κυρίως με τον Φιρμίνο.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ συνέχισε την ασφυκτική πίεση χωρίς όμως να δημιουργεί τις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ που είχε στο πρώτο ημίχρονο. Και όσο έβλεπαν οι φιλοξενούμενοι ότι η  ομάδα του Κλοπ δεν πετύχαινε άλλο γκολ πέρασε στην αντεπίθεση και αν δεν ήταν ο Άλισον ίσως να είχε αλλάξει το τελικό σκορ.

Η Λίβερπουλ που στο δεύτερο μέρος άλλαξε προσανατολισμό καθώς προσπάθησε να απειλήσει από το χώρο του κέντρου και αυτό προφανώς και δεν της βγήκε. Δεν το πλήρωσε όμως κράτησε την πολύτιμη νίκη και μαζί τους τρεις βαθμούς που την διατηρούν στη κορυφή της βαθμολογίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ