ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
Μπάγερν: Το σχόλιο του Κέιν για τον Νάγκελσμαν!
Η Ρεάλ βρήκε τον αμυντικό που έψαχνε στην Άρσεναλ!
«Ντόπαρε» τους παίκτες της Άρσεναλ ο Αρτέτα με τις δηλώσεις του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Ο Ετό εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Γκουαρντιόλα

Για άσεμνη συμπεριφορά προς τον ίδιο και τον Γιάγια Τουρέ κατηγόρησε τον Πεπ Γκουαρντιόλα ο Σάμουελ Ετό.

Ο Ετό εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Γκουαρντιόλα

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Για να φτάσει να θεωρείται από τους κορυφαίους του είδους χρειάστηκε να επιβληθεί σε κορυφαίους ποδοσφαιριστές και να έρθει σε κόντρα με αυτούς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Γιάγια Τουρέ και ο Σάμουελ Ετό. Κάθε ένας από αυτούς έχει δυσάρεστες μνήμες από τον νυν τεχνικό της Σίτι.

Ο Σάμουελ Ετό, μάλιστα, στο γαλλικό κανάλι Βein Sports, θυμήθηκε ορισμένα περιστατικά τα οποία αποδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού που του έδειξε ο Ισπανός τεχνικός τη σεζόν 2008-2009. Ας σημειωθεί ότι παρά τις κακές σχέσεις των δύο ανθρώπων εκείνη τη σεζόν, ο Ετό σκόραρε 36 γκολ και μοίρασε 9 ασίστ κατακτώντας κάθε πιθανό τίτλο.

Αρχικά, υπενθύμισα στον Γκουαρντιόλα ότι ποτέ δεν ήταν σπουδαίος παίκτης, ήταν απλά καλός παίκτης. Είναι αλήθεια, είναι αλήθεια. Και είπα, αν ήταν ο κόουτς Λουί (σ.σ. Φερναντέζ, που βρισκόταν στο πλατό), ο οποίος μου το έλεγε, θα απαντούσα “εντάξει, δεν μπορώ να πω κάτι”. Ως παίκτη, τον ξέραμε τον Πεπ. Όμως ως προπονητής, δεν είχε δείξει κάτι ώστε να έρχεται σε αποδυτήρια όπως αυτά της Μπαρτσελόνα. Δεν ήξερε καν την ιστορία των αποδυτηρίων ώστε να πει κάποια συγκεκριμένα πράγματα που είπε. 

Ακόμα περισσότερο, αυτό που πραγματικά με πλήγωσε, ήταν ότι εφεύρισκαν πράγματα στα οποία στηρίζονταν αργότερα τα ΜΜΕ. Έκανα μια συζήτηση μαζί του και είχα μία πολύ πολύ καλή προσφορά, να πάω να παίξω έξι μήνες στο Ουζμπεκιστάν, όπου μου προσέφεραν 26.000.000 δολάρια. Στο γραφείο του, μαζί με τον Τσίκι (σ.σ. Μπεγκιριστάιν, τότε αθλητικό διευθυντή της ομάδας), μου λέει “κοίτα Σαμουέλ, θα είναι καλό για εσένα, πήγαινε εκεί”. Του είπα ότι “αυτός που θα σε κάνει να νικήσεις είναι ο Ετό, αλλά θα έρθεις να ζητήσεις συγχώρεση’”. Και έμεινα. 

Συνέχισα να προπονούμαι και μετά πήγαμε στις ΗΠΑ, στο Χιούστον. Στα αποδυτήρια λέει πριν από τον αγώνα “ΟΚ, θα αλλάξουμε νούμερα στις φανέλες”. Όλοι αναρωτήθηκαν με έκπληξη ”α, ο προπονητής το κάνει αυτό πλέον;” Λέει “Τιτί (σ.σ. Τιερί Ανρί), θα πάρεις το 9 του Σαμουέλ” και ο Τιτί ήταν πολύ χαρούμενος.”Και ο Ετό θα φοράει το νούμερο 14”. Όλοι έμειναν έκπληκτοι. Αυτό ήταν παντελής έλλειψη σεβασμού. Δεν μπορούσα να το δεχθώ αυτό, επειδή είχα γράψει μία όμορφη ιστορία στην Μπαρτσελόνα, ακόμα κι αν έπρεπε να σταματήσει εκεί. Είχα κάνει πολλά για τον σύλλογο, είτε ήταν εντός αγωνιστικού χώρου είτε κυρίως εκτός. Εκτός γηπέδου. Ήμουν πάντα εκεί για τους συμπαίκτες μου, για τον σύλλογο. 

Ήταν υποχρεωμένος να μιλήσει στους παίκτες. Από τη στιγμή που ποτέ δεν είχε το κουράγιο να μου πει τα πράγματα πρόσωπο με πρόσωπο, πήγε μέσω των συμπαικτών μου. Έτρωγα το δείπνο μου και ο Κάρλος Ναβάλ (σ.σ. άνθρωπος της ομάδας) έρχεται και μου λέει “Έλα, έχω μια έκπληξη για σένα”. Ενθουσιάστηκα, σκέφτηκα ίσως ήταν η Μπιγιονσέ που με περιμένει. Πήγα και είδα τους Γιορκέρα, Ολεγκέρ, όχι τον Ολεγκέρ, Πουγιόλ, Λέο (σ.σ. Μέσι), Αντρές (σ.σ. Ινιέστα), Τσάβι και ειδικά τον Βίκτορ (σ.σ. Βαλδές) που ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Και βλέπω τον Πεπ στο βάθος του δωματίου και το πρόσωπό μου αλλάζει. Γιατί έγινα πολύ επιθετικός μόλις είδα τον Πεπ. Το πρόσωπό μου αλλάζει, αλλά δεν μίλησε. 

Οπότε, ο Τσάβι αρχίζει και μου λέει, “νέγρο”, όπως πάντα με αποκαλούσε από παλιά (σ.σ. εννοεί περιπαικτικά) “θέλουμε να μείνεις και πρέπει να τα πας καλά με τον Πεπ”. Είπα “δεν μιλάω στον Πεπ. Πρέπει να απολογηθεί επειδή έδειξε ασέβεια ανοιχτά πολλές φορές και δεν θα το αφήσω να περάσει. Εγώ, αν δεν με σεβαστείς, δεν θα σε σεβαστώ κι εγώ. Έτσι είναι με μένα. Υπέφερα για να φτάσω εδώ. Σας σέβομαι όλους, αλλά αν δεν με σέβεστε, δεν σας σέβομαι. Τότε, θα κάνω τα διπλά, ακόμα και τα τριπλά σε σχέση με ό,τι κάνατε για μένα”. Ο Πεπ μίλησε καταλανικά, του ήταν δύσκολο να βρει λέξεις. 

Αρχίσαμε τη σεζόν, μίλησα στον Πεπ δύο φορές. Δύο φορές. Μια φορά, με ήθελε για να πάω να μιλήσω στον Γιαγιά Τουρέ, που δεν ήθελε να ακούσει τίποτα από αυτόν. Την άλλη φορά ήθελε να νου δώσει συμβουλές για το πώς κινούνται οι επιθετικοί. Του είπα “Πεπ, ήσουν μέσος. Δεν ήσουν σπουδαίος επιθετικός. Εγώ ξέρω πώς σκοράρω. Αυτή η κίνηση δεν πρέπει να γίνεται έτσι”. Ήμασταν στην προπόνηση και έκανα μια κίνηση χωρίς την μπάλα για να δημιουργήσω χώρο για τον Μέσι που ερχόταν και ο Λέο σκοράρει και μου λέει ”όχι, όχι, όχι, έπρεπε να κάνεις (σ.σ. κάτι άλλο)”. Και του λέω, “δεν είσαι καλά”. 

Στο τέλος της σεζόν σημείωσα νομίζω 35 γκολ και πέτυχα το γκολ που μας έδωσε το προβάδισμα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρώμη, στον τελικό του Champions League. Πηγαίνουμε στην Κορούνια και σημειώνω δύο γκολ σε αυτό το παιχνίδι και έπρεπε να πάω να αγωνιστώ κόντρα στο Τόγκο με το Καμερούν. Είχαμε δείπνο, με πολλά ποτά. Εγώ δεν πίνω, αλλά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Και λέει ‘θα κάνω μία πρόποση. Πραγματικά πρέπει να πούμε ευχαριστώ στον Σαμουέλ, επειδή ήταν δύσκολη σεζόν για εκείνον, όμως έδειξε τι σπουδαίος παίκτης είναι και μπλαμπλαμπλα. Ένας ωραίος λόγος. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που εμπιστεύτηκα τον Γκουαρδιόλα. Όμως με έστειλε μεταγραφή στην Ίντερ. 

Δείτε το πρόσωπό μου. Επειδή ο Γκουαρδιόλα με είδε και στη φυσούνα. Με χαιρέτησε εκεί; Δεν με χαιρέτησε. Περίμενε εκεί, ώστε να μας τραβήξουν όλες οι κάμερες. Δείτε το πρόσωπο του Τιερί Ανρί. Τα λέει όλα. Επειδή είδε το σκηνικό. Ήμασταν όλοι στη φυσούνα… Δείτε τον Λέο Μέσι. Δείτε το πρόσωπο του Λέο Μέσι. Ήμασταν όλοι στη φυσούνα. Δεν με χαιρέτησε, περίμενε όλες τις κάμερες για να έρθει να με χαιρετήσει. Προφανώς, δεν μπορούσα να αρνηθώ. Επειδή ο εξοστρακισμένος, ο κακός ήμουν εγώ. Θα έλεγαν ότι ο Σαμουέλ φέρεται ξανά με ηλίθιο τρόπο. Όμως ο κόσμος δεν γνωρίζει τι έγινε πίσω από τις κάμερες. Επειδή μπορούσε να με χαιρετήσει στη φυσούνα».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ