ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τότεναμ

Τσάμπιονς Λιγκ – 2ος όμιλος: Τα φαβορί και η… επιστροφή!

Μεγαθήρια αναμένεται να παλέψουν στον όμιλο των... 9 Τσάμπιονς Λιγκ με τους Μέσι, Ικάρντι, Κέιν και Λοθάνο να ρίχνονται στην επίθεση για τα πολυπόθητα εισιτήρια που οδηγούν στην επόμενη φάση.

Τσάμπιονς Λιγκ – 2ος όμιλος: Τα φαβορί και η… επιστροφή!

Ένας από τους πιο αμφίρροπους ομίλους είναι αναμφίβολα ο 2ος καθώς παρά το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα μοιάζει το μεγάλο φαβορί, υπάρχει η Τότεναμ που την απειλεί και η Ίντερ που επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια!

Μπαρτσελόνα

Πάντοτε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε ελπίζει να πετύχει και στην Ευρώπη τις επιδόσεις της στην Ισπανία και να φέρει στη Βαρκελόνη το τρόπαιο.

Προπονητής: Ερνέστο Βαλβέρδε

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ή αλλιώς γνωστός με το βασικό του παρατσούκλι: Txingurri (μυρμήγκι), ανέλαβε τη Μπαρτσελόνα το 2017 και χάρισε στους Καταλανούς ένα ακόμη «Ντάμπλ» κερδίζοντας κύπελλο και πρωτάθλημα. Ωστόσο, στην Ευρώπη υπήρχαν προβλήματα καθώς ο Βαλβέρδε δεν κατάφερε να περάσει τη Ρόμα που την απέκλεισε με επική ανατροπή. Φέτος, θέλει να διαλύσει τις αμφιβολίες που τον περιτριγυρίζουν και να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή πορεία στην Ευρώπη με τους Μπλαουγκράνα.

Αρχηγός: Λιονέλ Μέσι

Δεν θα μπορούσε να είναι κανείς άλλος αρχηγός από τον σούπερσταρ της Μπαρτσελόνα, Λίο Μέσι. Ο άνθρωπος που έχει φτάσει κορυφή και έχει συνδέσει το όνομα του με αυτό των Μπλαουγκράνα αναμένεται να βοηθήσει τόσο ποιοτικά όσο και ψυχολογικά όλη την ομάδα δεδομένων των ηγετικών χαρακτηριστικών του.

Παίχτης Κλειδί: Λιονέλ Μέσι

Είναι ένας από τους πολλούς ρόλους του Αργεντινού στην ομάδα. Όλες οι φάσεις περνούν από τα πόδια του, πράγμα που τον κάνει δικαίως τον παίχτη-κλειδί στην ομάδα του Βαλβέρδε. Ο ίδιος αναμένεται να λάμψει σε αυτόν τον όμιλο και να οδηγήσει την ομάδα του στην προσπάθεια κατάκτησης του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτος σκόρερ, πρώτος στις ασσίστ, εκτελεστής φάουλ-πέναλτι και άλλα πολλά τον καθιστούν το «Αστέρι» της Μπαρτσελόνα.

Ρόστερ:

Τερματοφύλακες:

Τερ Στέγκεν, Σίλεσεν, Εζκιέτα

Αμυντικοί:

Σεμέδο, Πικέ, Σέρχι Ρομπέρτο, Ουμτιτί, Βερμάελεν, Λεγκλέ, Ζόρντι Άλμπα, Κουένκα.

Μέσοι:

Ράκιτιτς, Ντενίς Σουάρες, Κουτίνιο, Αρτούρ, Μπούσκετς, Ραφίνια, Βιντάλ, Σάμπερ.

Επιθετικοι:

Λουίς Σουάρες, Μέσι, Ντεμπελέ, Μουνίρ, Μαλκόμ.

Προηγούμενο Τσάμπιονς Λιγκ:

Η περσινή ευρωπαϊκή πορεία των Μπλαουγκράνα δεν ήταν και η πιο επιτυχημένη… Αφού απέκλεισε την Τσέλσι (1-1, 3-0), αντιμετώπισε τη Ρόμα στα προημιτελικά όπου βρήκε… το δάσκαλο της! Ενώ την κέρδισε με 4-1 στο Καμπ Νου κατάφερε να χάσει στο Ολίμπικο της Ρώμης με 3-0, σκορ που έστειλε τους Ρωμαίους στα ημιτελικά και τους Καταλανούς πίσω στη Βαρκελόνη.

Καλύτερη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ:

Η Μπαρτσελόνα κατατάσσεται στην ευρωπαϊκή ελίτ καθώς έχει στην τροπαιοθήκη της 5 Τσάμπιονς Λιγκ με το τελευταίο να είναι τη σεζόν 2014-2015 όταν και κέρδισε στον τελικό του Βερολίνου τη Γιουβέντους με 3-1!

Πρόγραμμα:

Μπαρτσελόνα – Αϊντχόφεν (18/9 + 28/11)

Τότεναμ – Μπαρτσελόνα (3/10 + 11/12)

Μπαρτσελόνα – Ίντερ (24/10 + 6/11)

Τότεναμ:

Η ομάδα που κάνει την έκπληξη τα τελευταία χρόνια τόσο εντός όσο εκτός Αγγλίας δείχνοντας κάθε χρόνο πως κάνει πρωταθλητισμό. Τα «Σπιριούνια»  θα παλέψουν με την Ίντερ και τη Μπαρτσελόνα για το πολυπόθητο εισιτήριο που οδηγεί στους 16 της διοργάνωσης.

Προπονητής: Μαουρίτσιο Ποκετίνο

Ο άνθρωπος που άλλαξε ριζικά την Τότεναμ. Ο προπονητής που την έβαλε σε μόνιμη τροχιά πρωταθλητισμού που ωστόσο δεν έχει φέρει ακόμα την πολυπόθητη κούπα «σπίτι». Ο 46χρονος Αργεντινός προπονητής ανέλαβε τον Αγγλικό σύλλογο το 2014 και έκτοτε τους έχει στην κορυφή τερματίζοντας 2ος και 3ος στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αρχηγός: Ούγκο Γιορίς

Παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία και μόνιμη σιγουριά στο τέρμα για τα Σπιρούνια! Ο 31χρονος που βρίσκεται στην Τότεναμ από το 2012 έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κοινού καθιστώντας τον τον κατάλληλο για να ηγηθεί της ομάδας.

Παίχτης Κλειδί: Χάρι Κέιν

Το μεγάλο όνομα στην ομάδα μαζί με τον Γιορίς. Ένας επιθετικός που το όνομα του βρισκόταν δίπλα στη Ρεάλ Μαδρίτης το φετινό καλοκαίρι, μένοντας ωστόσο στα Σπιρούνια. Όλη η ομάδα βασίζεται στα τελειώματα του και παίζει με σκοπό να του προσφέρει την κατάλληλη ευκαιρία για να σκοράρει. Αποτελεί σίγουρα και ένα από τα «αστέρια» του 2ου ομίλου.

Ρόστερ:

Τερματοφύλακες:

Ούγκο Γιορίς, Βορμ, Γκαζανίγκα

Αμυντικοί:

Ρόουζ, Τριπιέρ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Σάντσες, Ντάιερ, Οριέ, Ντέιβις

Μέσοι:

Γουανιάμα, Γουίνκς, Σισοκό, Άλι, Έριξεν, Λαμέλα, Σον

Επιθετικοί:

Κέιν, Ντεμπελέ, Μόουρα, Γιορέντε

Προηγούμενο Τσάμπιονς Λιγκ:

Η περσινή πορεία της Τότεναμ στο Τσαμπιονς Λιγκ είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς αφού τερμάτισε πρώτη στους ομίλους με Ρεάλ και Ντορτμουντ. Ωστόσο, η τύχη την εγκατέλειψε στη φάση των 16 όταν και αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους με συνολικό σκορ 3-4 (2-2 εκτός και 1-2 στην Αγγλία!).

Καλύτερη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ:

Η ομάδα του Ποκετίνο έχει καταφέρει να τελευταία χρόνια να εδραιωθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχοντας 4 μόλις σεζόν σε αυτή. Η καλύτερη της πορεία ήταν η περσινή όταν και αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους.

Πρόγραμμα:

Ίντερ – Τότεναμ (18/9 – 28/11)

Τότεναμ – Μπαρτσελόνα (3/10 – 11/12)

Αϊντχόφεν – Τότεναμ (24/10 – 6/11)

 

Ίντερ

Η μεγάλη επιστροφή στα «Αστέρια» δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή της Ίντερ! Οι Νερατζούρι έρχονται μετά από 7 χρόνια να αποδείξουν πως δεν έχουν ξεχάσει το Τσάμπιονς Λιγκ και με το δυνατό τους ρόστερ είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν ζημιά στον 2ο ομιλο.

Προπονητής: Λουτσιάνο Σπαλέτι

Ένας πολύπειρος προπονητής που έχει γυρίσει όλη την Ιταλία. Ο 59χρονος πλέον Ιταλός έχει αναλάβει το δύσκολο έργο επαναφοράς των Νερατζούρι στην κορυφή της Ιταλίας και της Ευρώπης έχοντας παράλληλα την απόλυτη στήριξη της διοίκησης.

Αρχηγός: Μάουρο Ικάρντι

Ο απόλυτος ηγέτης των Νερατζούρι! Ο άνθρωπος που πέρασε από σαράντα κύματα με τους οπαδούς της ομάδας αλλά επανήλθε και κατέκτησε για μια ακόμα φορά τις καρδιές τους αναμένεται να ηγηθεί και να οδηγήσει την Ίντερ σε μια επιτυχημένη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παίχτης Κλειδί: Μάουρο Ικάρντι

Εκτός από τις ηγετικές του ικανότητες ο Αργεντινός επιθετικός είναι και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ίντερ! Ο άνθρωπος-γκολ της ομάδας από τα πόδια του οποίου περνούν όλες οι φάσεις της ιταλικής ομάδας και ένας από τους οποίους αναμένουμε να λάμψει στον όμιλο.

Ρόστερ:

Τερματοφύλακες:

Χαντάνοβιτς, Παντέλι, Μπέρνι, Ντέκιτς, Ντι Τζενάρο

Αμυντικοί:

Βερσάλικο, Ντε Βράι, Ρανόκια, Ασαμόα, Μιράντα, Ντ’Αμπρόσιο, Σκρίνιαρ, Νόλαν, Ζάπα, Κοράντο

Μέσοι:

Βεσίνο, Ναϊνγκολάν, Πολιτάνο, Βαλέρο, Γκαβιόλι, Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέριτς, Καντρέβα

Επιθετικοί:

Ικάρντι, Κεϊτά, Λαουτάρο Μαρτίνες.

Προηγούμενο Τσάμπιονς Λιγκ:

Η τελευταία φορά που είδαμε στα «Αστέρια» την Ίντερ ήταν 7 χρόνια πριν κατά τη σεζόν 2011-12 όταν και έφτασε μέχρι τους 16 από όπου αποκλείστηκε με 2-2 από τη Μαρσέιγ που της χάρισε το εισιτήριο το εκτός έδρας γκολ.

Καλύτερη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ:

Οι Νερατζούρι έχουν χτίσει ιστορία στην ευρωπαϊκή διοργάνωση κατακτώντας την Κούπα με τα μεγάλα αυτιά 3 φορές! Η τελευταία κατάκτηση ήταν απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου την οποία κέρδισε με 2-0 μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου τη σεζόν 2009-10!

Πρόγραμμα:

Ίντερ – Τότεναμ (18/9 – 28/11)

Αϊντχόφεν – Ίντερ (3/10 – 11/12)

Μπαρτσελόνα – Ίντερ (24/10 – 6/11)

Αϊντχόφεν

Το πρόβατο ανάμεσα στους λύκους αποτελεί ο ολλανδικός σύλλογος που σίγουρα είναι το μεγάλο αουτσάιντερ. Ωστόσο, διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεν αποκλείεται να την εκμεταλλευτεί για να κάνει την έκπληξη.

Προπονητής: Μαρκ Φαν Μπόμελ

Έχοντας αφήσει πίσω του τη ζωή του ποδοσφαιριστή, ο Μαρκ Φαν Μπόμελ στράφηκε στην προπονητική καριέρα. Ο παλαί ποτέ άσος της Μπάγερν και Μίλαν ανέλαβε φέτος την Αϊντχόφεν που θα είναι η πρώτη ομάδα που προπονεί σαν πρώτος προπονητής. Μάλιστα έπεσε από νωρίς στα… δύσκολα καθώς βρίσκεται στον πιο δύσκολο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρχηγός:  Λουκ Ντε Γιονγκ

Η μεγάλη ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας είναι ο επιθετικός της, Λουκ Ντε Γιονγκ. Ο 28χρονος Ολλανδός είχε έρθει από την Γκλάντμπαχ το 2014 και έκτοτε καθιερώθηκε στην Αϊντχόφεν φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Παίχτης Κλειδί: Χίρβινγκ Λοθάνο

Η έκπληξη του φετινού Μουντιάλ είναι και ο παίχτης κλειδί του ολλανδικού συλλόγου! Ο λόγος για τον Μεξικανό Χίρβινγκ Λοθάνο το όνομα του οποίου ακούστηκε για πολλούς συλλόγους της ποδοσφαιρικής ελίτ μένοντας, ωστόσο, στην Ολλανδία. Από τα πόδια του περνούν σχεδόν όλες οι φάσεις της Αϊντχόφεν καθιστώντας τον τον βασικό στόχο της αντίπαλης άμυνας.

Ρόστερ:

Τερματοφύλακες:

Ζοτ, Ρουμ

Αμυντικοί:

Ισιμάτ-Μιρίν, Μπεχίχ, Βιέργκεβερ, Σχαμπ, Τασέντ, Χέντριξ, Σέινσμπουρι, Ντάμφράις, Σούλας

Μέσοι:

Περέιρο, Ροζάριο, Ραμσέλαρ, Λούντγκβιστ, Γκουτιέρες, Φρέι, Τόμας, Τζούνιορ

Επιθετικοί:

Ντε Γιόνγκ, Ρομέρο, Λοθάνο, Μάλεν, Βέρκβιν, Αμπουκχλάλ

Προηγούμενο Τσάμπιονς Λιγκ:

Στο τελευταίο Τσάμπιονς Λιγκ που συμμετείχε, η Αϊντχόφεν δεν είχε πάλι την τύχη με το μέρος της καθώς έπεσε στον τέταρτο όμιλο με Μπάγερν, Ατλέτικο και Ροστόφ μένοντας στη τέταρτη θέση που την οδήγησε πίσω στην Ολλανδία στη σεζόν 2016-17.

Καλύτερη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ:

Η Αϊντχόφεν διαθέτει μια βαριά ιστορία που συνδέεται άμεσα με το ένδοξο παρελθόν του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, στέφθηκε και πρωταθλήτρια Ευρώπης το μακρινό 1987-88 κερδίζοντας στον τελικό της Στουτγάρδης την Μπενφίκα στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 σκορ αγώνα).

Πρόγραμμα:

Μπαρτσελόνα – Αϊντχόφεν (18/9 -28/11)

Αϊντχόφεν – Ίντερ (3/10 – 11/12)

Αϊντχόφεν – Τότεναμ (24/10 – 6/11)

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ