ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Champions League – 8ος όμιλος: Ο θάνατός σου, η ζωή μου

Το sportsking.gr ολοκληρώνει τις αναλύσεις των ομίλων του Champions League, φτάνοντας στον 8ο που «στριμώχνονται» μαζί Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια και Γιούνγκ Μποις.

Champions League – 8ος όμιλος: Ο θάνατός σου, η ζωή μου

Η γιορτή του Champions League ξεκίνησε, με τους πρώτους 4 ομίλους να κάνουν πρεμιέρα χθες (18/9). Σήμερα, ήρθε η ώρα των υπόλοιπων, με το sportsking.gr να σας παρουσιάζει τον όγδοο όμιλο, ο οποίος αναμένεται συναρπαστικός, καθώς Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βαλένθια θα παλέψουν για δυο εισιτήρια, με τη Γιούνγκ Μπόις να θέλει να ολοκληρώσει τον όμιλο με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Ας δούμε όμως την ανάλυση του ομίλου.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ίσως η πιο άτυχη ή «καταραμένη» ομάδα του θεσμού. Η ομάδα με τους 7 χαμένους τελικούς, μπαίνει στη νέα διοργάνωση, έχοντας στο ρόστερ της τον -κατά πολλούς- κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει και την εμπειρία και την τεχνογνωσία της διοργάνωσης, με άπαντες στο Τορίνο να αναρωτιούνται πως: «Αν όχι και τώρα, πότε;».

Ρόστερ

Προπονητής: Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

Αστέρι

Στη συγκεκριμένη κατηγορία, δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία. Η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο τάραξε τα νερά στο μεταγραφικό παζάρι του Καλοκαιριού, με τον Πορτογάλο να είναι βεβαίως ο μεγάλος ηγέτης αυτής της ομάδας. Έψαχνε το γκολ μανιωδώς από το πρώτο παιχνίδι με τη φανέλα των μπιανκονέρι και τελικά τα κατάφερε απέναντι στη Σασουόλο, πετυχαίνοντας μάλιστα ντοπιέτα. Πλέον, στη διοργάνωση που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, θέλει να κάνει για άλλη μια χρονιά τη διαφορά, οδηγώντας τη νέα του ομάδα μέχρι το τέλος του δρόμου.

Πόσο άλλαξε

Η Μεγάλη Κυρία, είχε από τα πιο ουσιαστικά Καλοκαίρια που θα μπορούσε να έχει. Μπορεί να έχασε τον τεράστιο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, όμως κινήθηκε αστραπιαία και έφερε στο Τορίνο τον Περίν από τη Τζένοα. Φυσικά, η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο από μόνη της μπορεί να κάνει το Καλοκαίρι ακόμη πιο όμορφο, ενώ η επιστροφή του Μπονούτσι από τη Μίλαν και η αγορά του Εμρέ Τσαν από τη Λίβερπουλ, ήταν προσθήκες ουσίας. Τέλος, πολύ καλή μεταγραφή ήταν και αυτή του Κανσέλο, με τον 24χρονο μπακ να προέρχεται από μια πολύ καλή χρονιά με τη φανέλα της Ίντερ. Οι αποχωρήσεις των Ιγκουαΐν, Λιχτστάινερ, Μαρκίζιο και Ασαμόα ήταν «αναγκαστικές», καθώς οι ποδοσφαιριστές δε χωρούσαν στο ρόστερ της ομάδας. Το πρόσημο λοιπόν ήταν θετικό για τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Πρόβλεψη

Η λογική λέει πως θα βρίσκεται ανάμεσα στις δυο ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Με βάση την εικόνα όλων των ομάδων μέχρι σήμερα, θα το πάμε ένα βήμα παρακάτω θεωρώντας πως θα καταλάβει την πρώτη θέση του 8ου ομίλου.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Η ομάδα του Μάντσεστερ δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες της, καθώς η γκρίνια γύρω από το πρόσωπο του Ζοζέ Μουρίνιο είναι μεγάλη. Παρόλα αυτά, η ομάδα έχει μεγάλη εμπειρία στο θεσμό και τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά όταν κουνιέται το σεντόνι του Champions League.

Ρόστερ

Προπονητής: Ζοζέ Μουρίνιο

Αστέρι

Στη θέση του θα μπορούσε να είναι κάλλιστα και ο Ρομέλου Λουκάκου, όμως το «χταπόδι» προτιμήθηκε καθώς είναι ο παίκτης που χρειάζεται ελάχιστο χώρο και χρόνο για να κάνει τη διαφορά. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία Πολ Πογκμπά, είχε τάσεις φυγής το Καλοκαίρι, ενώ οι σχέσεις του με τον προπονητή πέρασαν κρίση. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως όλα έμειναν στο παρελθόν και ο 25χρονος είναι έτοιμος να κάνει το καθήκον του.

Πόσο άλλαξε

Ουσιαστική αλλαγή δεν υπήρξε το Καλοκαίρι, με τις μοναδικές αξιόλογες προσθήκες να είναι αυτές των Φρεντ και Αντρές Περέιρα. Η ομάδα διατήρησε τον κορμό της, όμως για ακόμα μια μεταγραφική περίοδο δε φρόντισε να ενισχύσει ουσιαστικά την άμυνά της. Στον αντίποδα, οι μοναδικοί που αποχώρησαν ήταν οι Ντάρεν Μπλίντ και Μάικλ Κάρικ που έβαλε τέλος στην καριέρα του.

Πρόβλεψη

Με την ύπαρξη των Γιουβέντους και Βαλένθια στον ίδιο όμιλο, κανένας δε μπορεί να εγγυηθεί πως η κακή Μάντσεστερ θα πάρει την πρόκριση. Παρόλα αυτά, επειδή το υλικό υπάρχει και με το παραπάνω και η κατάσταση δείχνει πως βελτιώνεται, θα τολμήσουμε να πούμε πως η ομάδα του Μουρίνιο θα καταφέρει να εξασφαλίσει το ένα από τα δυο εισιτήρια για τους «16». Συγκεκριμένα, πιο πιθανό είναι το σενάριο να τερματίσει δεύτερη πίσω από τη Γιουβέντους.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οι νυχτερίδες έχουν όνειρα και φιλοδοξίες. Παρόλα αυτά, δε θα είναι εύκολο, καθώς Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δε δείχνουν να αστειεύονται. Η ομάδα του Μαρθελίνο θα πρέπει να κάνει ακόμα μια υπέρβαση, όμως είναι μαθημένη σε αυτές.

Ρόστερ

Προπονητής: Μαρθελίνο

Αστέρι

O Ροντρίγκο Μορένο είναι ο άνθρωπος που συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να βρεθεί η Βαλένθια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς την πήρε από το χεράκι και με τα γκολ του της έδωσε το πολυπόθητο εισιτήριο. Μένει να δούμε αν φέτος, πλαισιωμένος από τους Μπατσουαγί και Γκαμεϊρό, θα καταφέρει ακόμη περισσότερα.

Πόσο άλλαξε

Η ομάδα της Βαλένθια, προσπάθησε να ενισχυθεί με γνώμονα την Ευρωπαϊκή της παρουσία. Απέκτησε τους Τσερίσεφ, Γκουέδες, Γκαμεϊρό, Πιτσίνι, Μπατσουαγί, Ντιακαμπί, ενώ αποχαιρέτησε τους Τζάτζα, Μακσίμοβιτς, Νάνι και Κανσέλο. Το πρόσημο είναι σίγουρα θετικό, όμως η ομάδα θέλει χρόνο, καθώς στο πρωτάθλημα σε 4 αγώνες, οι νυχτερίδες έχουν 3 ισοπαλία και 1 ήττα.

Πρόβλεψη

Με δεδομένο πως Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ θα πάρουν τις δυο πρώτες θέσεις στον όμιλο (έτσι τουλάχιστον προβλέψαμε), η Βαλένθια θα βρίσκεται στην τρίτη θέση. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς οι πεισματάρες νυχτερίδες δε θα αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους. Μένει να δούμε αν θα καταφέρουν την «μίνι έκπληξη».

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ

 

32 χρόνια μετά, η Ελβετική Γιούνγκ Μποις κατέκτησε το πρωτάθλημα, με τους οπαδούς της να γιορτάζουν τη σπουδαία αυτή επιτυχία, που συνδυάστηκε με την παρουσία του συλλόγου στο Champions League. Οι πεισματάρηδες Ελβετοί θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στα φαβορί και θα κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν, όσο δύσκολο και αν είναι.

Ρόστερ

Προπονητής: Τζεράρντο Σεοάνε

Αστέρι

Ο Γκιγιόμ Οαρό είναι το μεγάλο αστέρι της Ελβετικής ομάδας. Ο 34χρονος Γάλλος επιθετικός, οδήγησε το σύλλογο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και θα είναι η αιχμή του δόρατος και στην περιπέτεια του Champions League. Σε 102 συμμετοχές έχει πετύχει 72 γκολ, ελπίζοντας να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και τη φετινή σεζόν.

Πόσο άλλαξε

Ελάχιστες μεταγραφές έκαναν οι Ελβετοί, επιλέγοντας να διατηρήσουν την ομάδα που τους οδήγησε στην επιτυχία του πρωταθλήματος. Ήρθαν οι Λάουπερ, Καμαρά και Γκαρσία, ενώ έφυγαν οι Σεφέρι, Μπούρκι, Νούχου και Λετεγιέ.

Πρόβλεψη

Με Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βαλένθια στον όμιλο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους Ελβετούς. Η λογική λέει πως θα τερματίσουν στην τελευταία θέση του ομίλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΟΥ

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ