ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Blog Άρσεναλ: Ντουέτο “φωτιά”, κάτι από τα… παλιά!

Όσο περνάνε οι αγωνιστικές το επιθετικό δίδυμο της Άρσεναλ, Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Αλεξάντρ Λακαζέτ, δείχνει στους "κανονιέρηδες" το δρόμο προς το... παρελθόν!

Blog Άρσεναλ: Ντουέτο “φωτιά”, κάτι από τα… παλιά!

Τα τελευταία χρόνια στην Άρσεναλ δεν έλειπαν μόνο οι “μεγάλοι” τίτλοι. Έλειπε και κάτι άλλο. Πιο σημαντικό. Οι παίκτες που θα έκαναν και πάλι την ομάδα σπουδαία. Οι ηγετικές φυσιογνωμίες που θα χάριζαν και πάλι στιγμές δόξας στους “κανονιέρηδες”. Εκείνοι που στην ουσία θα τους έκαναν και πάλι πρωταγωνιστές από κομπάρσους.

Το καλοκαίρι που πέρασε η αγγλική ομάδα ενισχύθηκε στα μετόπισθεν με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο Έλληνας στόπερ δεν είναι καλός μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τα… πόδια. Δεν μιλάμε για έναν παίκτη της σειράς, αλλά για έναν παίκτη- ηγέτη. Κάτι που κατάλαβαν και οι νέοι συμπαίκτες του εξ αρχής στα αποδυτήρια.

Μια πολύτιμη μονάδα στα σχέδια και τα πλάνα του Ουνάι Έμερι. Όμως, το δίδυμο που έχει αρχίσει να ρολάρει και να… πανικοβάλει κόσμο σε Πρέμιερ Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, είναι εκείνο των Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Αλεξάντρ Λακαζέτ.

Από εποχές… ΠΑΣΟΚ έχουν να δουν ένα τόσο δυνατό “ντουέτο” στην επίθεση οι φίλοι της Άρσεναλ. Τότε που ακόμη στην Ελλάδα δεν υπήρχε κρίση και για να κάνεις τις διακοπές σου σε νησί του Αιγαίου που ξεκινάει από “ΜΥ” και τελειώνει σε “ΚΟΝΟ” έπαιρνες διακοποδάνειο.

Εκείνη την εποχή, λοιπόν, οι υποστηρικτές της εν λόγω αγγλικής ομάδας χαιρόντουσαν που έβλεπαν τους Ντένις Μπέργκαμπ και Τιερί Ανρί να “κρύβουν” την μπάλα και να σκοράρουν ακατάπαυστα.

Άλλωστε είναι οι δύο βασικοί λόγοι που ακόμη και σήμερα νεαρά παιδιά παίρνουν την απόφαση να υποστηρίξουν την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου σε όλες τις στιγμές της. Κακές ή… χειρότερες.

Τους έφερε ο Βενγκέρ, τους… απολαμβάνει ο Έμερι

Την εποχή, όπου Ανρί και Μπέργκαμπ, μεσουρανούσαν ήταν πιο εύκολο να πάρεις ένα μεταγραφικό ρίσκο, αφού οι κινήσεις των ποδοσφαιριστών τότε δεν κόστιζαν όπως τώρα. Δηλαδή τον προϋπολογισμό της Ελλάδας! Οπότε ακόμη και έξω να έπεφτε ο εκάστοτε προπονητής η συνείδησή του ήταν “καθαρή” και εκείνος την έβγαζε… καθαρή, μιας και από τα ταμεία δεν έβγαιναν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όσο περνάνε τα χρόνια αυτό αλλάζει. Τα εκατομμύρια ζαλίζουν. Χάνεις το μέτρημα με τα τόσα μηδενικά. Παρόλα αυτά ο Βενγκέρ είχε πάρει την απόφαση να ξοδέψει το καλοκαίρι του 2017. Γι’ αυτό και έκανε τον Λακαζέτ την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Άρσεναλ.

Μέχρι να έρθει ο “Όμπα” έξι μήνες αργότερα και να του “κλέψει” την πρωτιά. Επιλογές του Αλσατού τεχνικού. Ονόματα με πλούσιο βιογραφικό και πολλά γκολ. Ωστόσο, αυτά δεν προεξοφλούν πως μια μεταγραφή θα είναι σόνι και ντε επιτυχημένη. Σίγουρα όσο πιο πολλά δίνεις, τόσο πιο καλής ποιότητας παίκτες παίρνεις, άρα οι πιθανότητες για να “πιάσουν” είναι πολύ περισσότερες.

Το εν λόγω δίδυμο δεν έπαιξε πολύ μαζί όσο ήταν ο Βενγκέρ στον πάγκο της Άρσεναλ. Κάτι που έχει αλλάξει, μετά την έλευση του Ουνάι Έμερι. Ο Ισπανός έχει έτσι κι αλλιώς επιθετική φιλοσοφία και του αρέσει να παίζει με αρκετούς παίκτες που σκοπό θα έχουν να σκοράρουν και να δημιουργήσουν, παρά να “καταστρέψουν”.

Το ερώτημα που παραμένει είναι απλό, αλλά και ταυτόχρονα περίπλοκο. Δύο πολύ καλοί επιθετικοί μπορούν να συνθέσουν ένα φονικό “δίδυμο”; Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ πιστεύουν πως ναι. Όπως Ανρί και Μπέργκαμπ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Παρόλα αυτά, το “τρέχον” δίδυμο των “κανονιέρηδων” έχει περισσότερα κοινά στοιχεία, παρά διαφορές. Γρήγοροι και οι δύο, σουτάρουν αρκετά, καλά τελειώματα.  Ε και; Αυτό δεν “χαλάει” καθόλου τους φίλους της Άρσεναλ που κάνουν όνειρα, βλέποντας αυτό το “ντουέτο” και το τι μπορεί να προσφέρει μέσα στους επόμενους μήνες αν όλα κυλήσουν ομαλά.

Ένα “ντουέτο” που φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το ρητό “κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι του”, ή αλλιώς ο Ντένις Μπέργκαμπ τον Τιερί Ανρί του 2018.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ