ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Το καλύτερο μέρος για να παίξεις ποδόσφαιρο είναι η Άρσεναλ»
Νιούκαστλ: Τότε επιστρέφει ο Τονάλι!
Ο Σαλάχ είναι πιο ξενερωμένος από ποτέ με τη Λίβερπουλ και αυτό… φαίνεται! (pic)
Ο Τεν Χαγκ βλέπει σαν… λουκούμι τον Σάντσο, μετά την τελευταία του εμφάνιση!
Κανείς δε θέλει να αναλάβει την Μπάγερν – Τα τρία «άκυρα» και οι πιθανότητες του Τούχελ
Ξέκοψε κάθε συζήτηση ο Ζανέτι: «Η Ίντερ ανανεώνει τα συμβόλαια των Λαουτάρο – Μπαρέλα»
Τα δύο μεγαθήρια που «χρυσώνουν» την Μπαρτσελόνα για Αραούχο
«Κόκκαλο» ο Τζέιμι Κάραχερ από τις μπύρες στα πανηγύρια της Ντόρτμουντ (vid)
H «τριπλέτα» που επιθυμεί διακαώς ο Ποστέκογλου στην Τότεναμ για το καλοκαίρι
Από κλεισμένος… χυλόπιτα – Ο Ράνγκνικ αδειάζει την Μπάγερν Μονάχου
Η Ντόρτμουντ έγραψε ιστορία: Πέντε γερμανικές ομάδες στο επόμενο Champions League
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Η μάχη των «Κέρβερων» (vid)
Μέσος με… καντάρια εμπειρίας αυτοπροτάθηκε στην Μπαρτσελόνα
Εδώ να μείνεις: Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε την παραμονή του Μόντριτς
Ο Μαρκίνιος έγινε… Μαλντίνι και έκανε το τάκλιν της ζωής του! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Λίβερπουλ Blog: Η ισοπαλία με την Τσέλσι είχε… νικητή!

Η Λίβερπουλ δεν πήρε τους τρεις βαθμούς στο Stamford Bridge αλλά μπορεί να θεωρηθεί η νικήτρια του ντέρμπι με την Τσέλσι!

Λίβερπουλ Blog: Η ισοπαλία με την Τσέλσι είχε… νικητή!

Για πρώτη φορά φέτος, στην Premier League, οι παίκτες της Λίβερπουλ πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια χωρίς να έχουν στο… τσεπάκι τους τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο παρθενικό ντέρμπι της σεζόν για τους Reds στο πρωτάθλημα, τα πράγματα στράβωσαν για τον Γιούργκεν Κλοπ και την ομάδα του. Εν τέλει, ο Στάριτζ με το έπος του έσωσε το βαθμό και απέδωσε δικαιοσύνη στο χορτάρι του Stamford Bridge.

Δικαιοσύνη, γιατί η Λίβερπουλ δεν άξιζε να χάσει από την Τσέλσι. Δημιούργησε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για γκολ από την αντίπαλό της. Μην ξεχνάμε, ότι οι Μπλε είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και έχουν τον Αζάρ… δαμονισμένο!

Σε γενικές γραμμές, Φαν Ντάικ και Γκόμεζ περιόρισαν τη δημιουργία των επιθετικών της Τσέλσι. Λογικό είναι, σε κάποιες περιπτώσεις να τους χάσουν. Η ποιότητά των παικτών του Σάρι εξάλλου, δεν τους επιτρέπει να μην απειλήσουν. Θα απειλήσουν, δεδομένα. Το θέμα είναι να μην το κάνουν πολλές φορές, και η αμυντική λειτουργία της Λίβερπουλ τους έβαλε φρένο. Αποτέλεσμα εικόνας για chelsea liverpool 1-1

Φυσικά, σε δύο περιπτώσεις που ποδοσφσαιριστής των γηπεδούχων βρέθηκε σε θέση βολής, οι Reds ήταν στην ευχάριστη θέση να διαθέτουν το τείχος, ονόματι Άλισον, που κατέβασε ρολά. Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις…

Χωρίς να είναι χειρότερη λοιπόν, η Λίβερπουλ είδε τον Αζάρ να την σκοτώνει. Ξανά. Και έτσι απλά, έπρεπε να ανέβει έναν Γολγοθά.

Η αντίδρασή της, ήταν άμεση. Οι προϋποθέσεις για την ισοφάριση δημιουργήθηκαν ήδηη από το πρώτο 45λεπτο.Η κλασική ευκαιρία του Σαλάχ δεν έγινε γκολ, αλλά η προσπάθεια συνεχίστηκε – και εντάθηκε – στο δεύτερο μέρος.

Η Λίβερπουλ έπαιξε τη μπάλα της, έκλεισε την Τσέλσι στο μισό γήπεδο και σφυροκόπησε. Γιατί οι τρεις φάσεις για γκολ που προέκυψαν (Μανέ, Σακίρι, Φιρμίνο), δεν θεωρούνται λίγες. Μιλάμε για εκτός έδρας ντέρμπι κορυφής, κόντρα σε μια ομάδα που παίζει κι αυτή ποδόσφαιρο και μάλιστα… καλά.

Ο Κλοπ δεν δίστασε. Έβγαλε τον Σαλάχ που ήταν αλλού, έβαλε τον Σακίρι που βοήθησε, αλλά η κίνηση ματ ήταν η είσοδος του Κεϊτά. Αυτός άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα, και με τη γρήγορη μεταφορά της μπάλας εγκατέστησε την ομάδα του στο μισό του αντιπάλου. Ο Κεϊτά ήταν τόσο καλός, που σου έδινε την εικόνα πως αν είχε ξεκινήσει βασικός, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Όλα αυτά, θα ίσχυαν ακόμη κι αν δεν έβαζε ο Στάριτζ το γκολ της ζωής του, για να χαρίσει την ισοπαλία στη Λίβερπουλ και να στερήσει δύο βαθμούς από την Τσέλσι. Ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα, οι Reds παρουσιάστηκαν σοβαροί και έκαναν το παιχνίδι τους σε μια από τις δύο πιο δύσκολες έδρες που θα επισκεφθούν. Το ότι δεν ήρθε το γκολ, δεν σημαίνει ότι η Λίβερπουλ δεν αγωνίστηκε σωστά. Άλλωστε, και το γράφημα με τα προσδωκόμενα τέρματα για τις δύο ομάδες, δείχνει ότι οι φιλοξενούμενοι άξιζαν περισσότερα γκολ από την Τσέλσι, με βάση την ποιότητα των ευκαιριών τους.

Από όποια γωνία κι αν το δεις, το ισόπαλο ντέρμπι είχε… νικητή. Αρχικά, βαθμολογικά, η Λίβερπουλ πήρε στην πράξη τρεις βαθμούς. Έναν από την ισοπαλία, και δύο που έκλεψε μέσα από τα χέρια των Μπλε.

Δεύτερον, σε ένα ματς που η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι και οι επιθετικοί της δεν ξεχώρισαν για την εκτελεστική τους δεινότητα, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει  με ένα υπέροχο γκολ.

Τρίτον, έμεινε αήττητη, δίνοντας την εντύπωση ότι αφού δεν έχασε χθες, πότε θα χάσει; Σημαντικό να μοιάζεις ανίκητο, ακόμα κι αν τίποτα δεν σου πάει καλά. Η Λίβερπουλ είχε την επιθετική τριάδα της σε κακή βραδιά, δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σε εύκολες στιγμές, είχε αντίπαλο παθιασμένο και άκρως ποιοτικό, όμως άντεξε. Στάθηκε όρθια, παρά τις αντίθετες συνθήκες! Αποτέλεσμα εικόνας για chelsea liverpool 1-1

Τη λες λοιπόν και… νικήτρια, από αυτήν την άποψη. Μια πολύ δύσκολη αποστολή βγήκε εις πέρας αναίμακτα, και τώρα κοιτάει μπροστά, με ηθικόν… ακμαιότατον! Αν παίρνει τέτοια αποτελέσματα σε μέρες που όλα πάνε στραβά, η Λίβερπουλ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το ντέρμπι με την Τσέλσι, σταθεροποίησε τους Reds ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Ο Κλοπ, σίγουρα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, και και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την κορυφή της Premier League.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ