ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
Φενέρμπαχτσέ – Ολυμπιακός: 1-0 οι Τούρκοι με σουτ του Καχβετσί (vid)
Ίντερ: Ο μόνος παίκτης που μπορεί να πουληθεί το καλοκαίρι!
Τρελαμένος ο κόσμος του ΠΑΟΚ, γέμισε το γήπεδο νωρίς νωρίς! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Σάλκε

ΘΕΜΑ: Ειναι αλήθεια, η Ντόρτμουντ απειλεί ΞΑΝΑ τη Μπάγερν! (pics)

Η Ντόρτμουντ σκαρφάλωσε στην κορυφή της Bundesliga και το sportsking.gr πιστεύει ότι μπορεί να μείνει εκεί μέχρι το τέλος!

ΘΕΜΑ: Ειναι αλήθεια, η Ντόρτμουντ απειλεί ΞΑΝΑ τη Μπάγερν! (pics)

Πέρασαν κιόλας σχεδόν επτά χρόνια, από τότε που Ντόρτμουντ του μάγου Γιούργεκν Κλοπ, πανηγύριζε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και μάλιστα το back-to-back πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας ένα… μεγάλο ποδοσφαιρικό θαύμα.

Η απόλυτη κυριαρχία της Μπάγερν τα επόμενα έτη, με τους Βαυαρούς να φτάνουν και στην κορυφή της Ευρώπης, έχοντας συνεχή παρουσία στα ημιτελικά του Champions League, αποδεικνύει τη σπουδαιότητα εκείνης της τρελής παρέας, που είχε δημιουργήσει ο νυν προπονητής της Λίβερπουλ. Σχετική εικόνα

Είναι αλήθεια, πως η διαφορά στο οικονομικό status ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και στη Μπάγερν είναι χαώδης. Ως εκ τούτου, δεν είναι εύκολο οι Βεστφαλοί να ανταγωνιστούν τους Βαυαρούς, που λόγω του πορτοφολιού τους, έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν πιο ποιοτικούς και πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Μετά από καιρό, οι άνθρωποι της Μπορούσια, και συγκεκριμένα ο CEO Βάτσκε, φαίνεται πως εντόπισε τον κατάλληλο καπετάνιο για το κιτρινόμαυρο καράβι.Ο Λουσιάν Φαβρ, δεν έχει γεμάτη την τροπαιοθήκη του, κάθε άλλο. Ωστόσο, είναι… μανούλα στο να φτιάχνει ομορφες ομάδες, θελκτικές. Το έκανε πέρσι στη Νις, παλαιότερα στη Γκλάντμπαχ, πιο παλιά στη Χέρτα. Επομένως, έχει και το προσόν ότι γνωρίζει πολύ καλά τη Bundesliga. Αποτέλεσμα εικόνας για favre bvb

Ο Ελβετός κόουτς, ουσιαστικά κατασκεύασε τη δικιά του Ντόρτμουντ, από την αρχή! «Τελείωσε» τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που ήταν φανερό ότι πλέον δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων επιθετικών. Αντί αυτού, χρησιμοποιεί μια ταχύτατη αμυντική γραμμή, με εξαιρετικά μικρό μέσο όρο ηλικίας. Χακίμι (19), Ντιαλό (22), Ακαντζί (23) και Ζαγκαντού (19), είναι γρήγοροι και υπερβολικά ορεξάτοι. Το πάθος ξεχειλίζει και αυτό δεν κρύβεται. Η Μπορούσια έχει ίδια προσδωκόμενα γκολ κατά με τη Μπάγερν, και μέχρι στιγμής έχουν δεχτεί και οι δύο από 5 τέρματα.

Στο χώρο του κέντρου, ο Φαβρ έκανε και εκεί το μεγάλο κόλπο. Κατάφερε να πάρει τον τρομερό Άξελ Βίτσελ, που προέρχεται από τρομερό Μουντιάλ, και τον Τόμας Ντιλέινι από τη Βέρντερ. Η Ντόρτμουντ και τρέχει πολύ, και δημιουργεί, απειλεί από τον άξονα, με παίκτες που επιτέλους είναι ικανοί να κάνουν το κάτι παραπάνω. Πάντα, υπάρχει και ο Μάριο Γκέτσε, που παίζει λίγο πιο μπροστά αποτελεί τη διαφορετική νότα στη μεσαία γραμμή των Βεστφαλών. Ευλογία να έχεις τέτοιο κέντρο!

Από την πεντανόστιμη τούρτα του Φαβρ, δεν θα μπορούσε να λείπει το κερασάκι της επίθεσης. Τι να πει κανείς για τις επιλογές του 60χρονου τεχνικού. Πάκο Αλκάθερ και Λάρσεν ήρθαν δανεικοί, και ήδη προσφέρουν τα μέγιστα. Ο πρώτος, αν συνεχίσει έτσι, θα αποτελέσει απίστευτη λύση για τη Ντόρτμουντ. Από την αποτελεσματικότητά του, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αν η Μπορούσια θα αντέξει ως το τέλος. Στο πλάι του, έχει άξιο συμπαραστάτη τον Κρίστιαν Πούλισιτς, που τον θέλει η… ισή Ευρώπη και συνιστά τεράστιο prospect.

Επίσης, ο μικρός αλλά θαυματουργός Τζέιντον Σάντσο κάνει πράγματα που δεν περιγράφονται με λόγια. Όποτε παίζει, έστω και για λίγα λεπτά, προλαβαίνει να σκοράρει ή να δημιουργήσει. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή, είναι ο κορυφαίος στων τομέα των ασίστ σε ολόκληρη την Ευρώπη!

https://twitter.com/Sporf/status/1046349626033549312

Όλα όμως, γυρίζουν γύρω από τον μαέστρο μάρκο Ρόις, που όταν είναι υγιής, χαίρεσαι να τον βλέπεις. 4 γκολ και 4 ασίστ μετράει ήδη ο αρχηγός της Ντόρτμουντ, και όλοι εύχονται να σταθεί τυχερός και να μην πάθει και φέτος ζημιά στα ταλαιπωρημένα του πόδια. Ο Ρόις, έχει τα φόντα να πάρει από το χέρι τους Βεστφαλούς και να τους οδηγήσει στα αστέρια.

Η επίθεση της Ντόρμουντ τη φετινή σεζόν, είναι χάρμα ιδέσθαι. Εκπληκτικοί αυτοματισμοί, απειλές από παντού, τελειώματα άλλου επιπέδου, αλτρουισμός, ντρίμπλες, τα πάντα! Πραγματικά, οι αντίπαλοι, δεν ξέρουν από ποιόν να πρωτοφυλαχθούν. Παρά το γεγονός ότι Ντόρτμουντ και Μπάγερν έχουν σχεδόν ίσο αριθμό προσδωκόμενων γκολ υπέρ τους, η Μπορούσια έχει σκοράρει 7 παρπάνω φορές.  Η κλάση των κιτρινόμαυρων… μπροστινών, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και σε δύσκολες φάσεις, δείχνοντας υπέρ το δεόν αποτελεσματικότητα.

Πέρα από τα νούμερα και τη στατιστική, που λένε φυσικά πολλά πράγματα, η Ντόρτμουντ έχει το κάτι διαφορετικό.  Φαντασία, σβελτάδα, άπλετη ενέργεια, κάψα για τη νίκη, για τη μεγάλη υπέρβαση. Οι πιτσιρικάδες και οι μέντορές τους, διψάνε για αυτόν τον τίτλο. Βλέπουν τη Μπάγερν αν εξαρτάται από τους ξεζουμισμένους Ρόμπεν και Ριμπερί, και ελπίζουν ακόμη περισσότερο. Σίγουρα, οι Βαυαροί έχουν ποιότητα. Ωστόσο, η διαφορά φέτος δεν είναι μεγάλη. Κάθε άλλο.

Αυτό το εκρηκτικό μείγμα του Λουσιάν Φαβρ, που συνδυάζει εκτός ορίων πάθος με ποδοσφαιρική κλάση και μπόλικη δουλειά, κάνει όλους τους φίλους της Ντόρτμουντ αισιόδοξους, ότι έφτασε η ώρα να αποκαθηλώσουν τη σκουριασμένη Μπάγερν. Οι προσωπικότητες του Ρόις, του Βίτσελ, του Πάκο Αλκάθερ, μαζί με τους δαίμονες στα μετόπισθεν και στην εμπροσθοφυλακή, μοιάζουν το πιο αξιόπιστο σύνολο που αντιπαρέταξαν οι Βεστφαλοί κόντρα στους Βαυαρούς τα τελευταία πολλά χρόνια.

Η μάχη θα είναι σκληρή, αλλά η Μπάγερν δεν έχει φυλάξει τα νώτα της ως όφειλε στη μεταγραφική περίδο και τώρα… τρέμει. Προς το παρόν, η κορυφή έχει χρώμα και αυτό είναι κιτρινόμαυρο. Η επική ανατροπή στην έδρα της Λεβερκούζεν ύψωσε στα ουράνια το ηθικό στις τάξεις της Ντόρτμουντ. Τα πόδια των μικρών που φοράνε την ιστορική φανέλα της Μπορούσια είχαν ήδη φτερά, και σιγά-σιγά αυτοί χτίζουν και αυτοπεποίθηση, αποκτούν χαρακτήρα νικητή.

Στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ το πιστεύουν. Στο χορτάρι… πετάνε. Το λένε: Σέβονται τη Μπάγερν, δεν τη φοβούνται. Ολόκληρος ο οργανισμός Ντόρτμουντ, ζει και αναπνέει για να πετύχει το ακατόρθωτο, και θα αφήσει και την τελευταία του ικμάδα αντοχής για να ζήσει η πόλη σκηνές εποχής Κλοπ…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ