Μπουφόν: «Μπορεί να σταματήσω και σε 10 χρόνια» | Sportsking.gr

Μπουφόν: «Μπορεί να σταματήσω και σε 10 χρόνια»

Σε συνέντευξη του στην «Equipe», ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές δεν παίζουν μόνο για τη δόξα και το χρήμα, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσε να αγωνίζεται ακόμη 10 χρόνια.

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν στην εφημερίδα «Equipe», μιλώντας κυρίως για πράγματα εκτός ποδοσφαίρου, υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή πως θα μπορούσε να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε 10 χρόνια.

Μεταξύ πολλών άλλων, ο Μπουφόν μίλησε ελάχιστα για ποδόσφαιρο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία 10 χρόνια έχω πάρει τόσα πολλά. Έγινα αρχηγός της εθνικής ομάδας και της Γιουβέντους, είχα πολλές ευθύνες στην ομάδα, αλλά είναι μια λογική εξέλιξη μιας σταδιοδρομίας μεταξύ 30 και 40 ετών. Όταν ήμουν νέος ήταν αλλιώς. Έκανα ότι ήθελα, ήταν πιο όμορφο και ευκολότερο, αλλά αν συμπεριφέρεσαι σαν 40 όταν είσαι 20, τότε έχεις πρόβλημα».

Για την επιλογή του να ακολουθήσει την Γιουβέντους και στη Serie B, ο Μπουφόν τόνισε πως: «Πρέπει να είσαι εκεί και στις δύσκολες στιγμές. Παίζουμε  για τη δόξα, τα χρήματα, τους τίτλους και για πολλά ακόμη πράγματα, αλλά παίζουμε κυρίως γι’ αυτό το αίσθημα που έχεις όταν είσαι εκεί στις δύσκολες στιγμές».

Όσον αφορά το μέλλον του όντας 40 ετών: «Έχω μάθει τα τελευταία χρόνια, ότι θα ήταν λάθος να τεθεί ένα όριο. Στα 32 νόμιζα ότι θα σταματήσω στα 35. Τότε, οι συνθήκες με οδήγησαν στο να συνεχίσω και αναθεώρησα λέγοντας πως θα σταματήσω στα 38. Όταν έφτασα στα 38 είπα για τα 40 και όμως είμαι ακόμη εδώ. Μπορεί να σταματήσω σε έξι μήνες, ένα χρόνο, δέκα, μη με ρωτάτε γιατί δε ξέρω. Είμαι σίγουρος ότι τα συναισθήματα, όταν όλα τελειώσουν θα είναι φυσιολογικά. Δε θα εκπλαγώ, ξέρω ότι όλα θα είναι εντελώς διαφορετικά από όσα συμβαίνουν μέχρι τώρα».
Σχόλια και τοποθετήσεις με υβριστικό περιεχόμενο, κατά των αρθρογράφων της ιστοσελίδας και κατά προσώπων, θα διαγράφονται. Όλα τα σχόλια περνούν από έλεγχο και οι συντάκτες του sportsking.gr, μπορούν να τροποποιήσουν ένα σχόλιο προκειμένου να εμφανιστεί στη παρούσα σελίδα.