ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Όταν η Σάντος του Πελέ κατατρόπωνε το απόρθητο κάστρο της Μπενφίκα (vid)

Νοέμβριος του 1962 και η Μπενφίκα του σπουδαίου Εουσέμπιο υποκλίνεται στο μεγαλείο του Πελέ και της Σάντος, βρισκόμενοι στο έλεος των Βραζιλιάνων στο ίδιο τους το σπίτι.

Όταν η Σάντος του Πελέ κατατρόπωνε το απόρθητο κάστρο της Μπενφίκα (vid)

Οι σύγκρουση των δύο αναμενόταν με έντονο ενδιαφέρον! Μπενφίκα και Σάντος τον Νοέμβριο του 1962 τέθηκαν αντιμέτωπες με δέλεαρ την κατάκτηση του όπως γνωρίζουμε σήμερα Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Από την μία η ακαταμάχητη στην Ευρώπη και αήττητη στην Πορτογαλία Μπενφίκα του μαγικού Εουσέμπιο και από την άλλη η λάτιν «παρέα» εκπληκτική Σάντος του Πελέ.

Η συνάντηση των δύο ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα προσέφερε σπουδαίες στιγμές, όμως η εικόνα των Πορτογάλων στις 11 Νοεμβρίου του 1962, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τους Βραζιλιάνους ήταν κάτι που σαφώς και δεν αναμενόταν. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα κρινόταν σε δύο αναμετρήσεις η κάθε μία στην έδρα της κάθε μονομάχου με την αρχή να γίνεται στο Μαρακανά και την Βραζιλιά, εκεί όπου σε μια ομηρική μάχη οι οικοδεσπότες επικράτησαν βραχεία κεφαλή 3-2 των Πορτογάλων περνώντας την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αγωνιζόμενοι πλέον ακόμη και για την ισοπαλία.

Το απόρθητο φρούριο των «Αετών» στην Λισσαβόνα εκείνη την εποχή τρόμαζε κάθε αντίπαλο, τόσο εντός των τειχών όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την Μπενφίκα να κατασπαράζει τους πάντες διατηρώντας ένα εκπληκτικό σερί μη γνωρίζοντας την ήττα. Με την ψυχολογία στα ύψη οι Ίβηρες ανέμεναν πως η ομάδα τους ή με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα κατάφερναν ακόμη μία επιτυχία, κατακτώντας την κορυφή του κόσμου. Ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο, βασικά χωρίς τον «μύθο» Πελέ.

Ο -κατά πολλούς κορυφαίος όλων των εποχών – Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε από το χεράκι την ομάδα του και συστήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ευρωπαϊκό κοινό φιλοδωρώντας με τέσσερα τέρματα την εστία της Μπενφίκα μπροστά σε 73.000 θεατές που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν από την βραζιλιάνικη μηχανή παραγωγής φάσεων. Ο Πελέ με δύο προσωπικά του τέρματα έφερε από το πρώτο ημίχρονο σε δυσμενή θέση τους «Αετούς», με τον Κουτίνιο λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους να βάζει οριστική ταφόπλακα στα όνειρα των Πορτογάλων για ανατροπή του εις βάρους τους σκηνικού.

Στο 77′ ο δείκτης του σκορ είχε ανέλθει σε 0-5 με τους Πορτογάλους θεατές να μην μπορούν να κρατήσουν τα δάκρυά τους βλέποντας την αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας τους. Εουσέμπιο και Σαντάνα λίγο πριν το φινάλε «μάζεψαν» όσο το δυνατόν περισσότερο την ντροπιαστική ήττα από τους Βραζιλιάνους, με το τρόπαιο να πηγαίνει φυσιολογικά και απολύτως δίκαια στο απόλυτο πρωταγωνιστή, τον απόλυτο Πελέ! Η ημέρα αυτή θα μείνει για πάντα χαραγμένη τόσο στους φίλους της Μπενφίκα και στην υπόλοιπη Ευρώπη που είδε για πρώτη φορά σε συλλογικό επίπεδο από κοντά τον Έντσον Αράντες Ντε Νασιμέντο, κατά κόσμον Πελέ!

Ένα μικρό δείγμα του σόου που παρουσίασαν οι Βραζιλιάνοι στην Λισσαβόνα

https://twitter.com/SantosFC/status/918224522041585664

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ