Τιμωρία με… Άουσβιτς για ρατσιστικά συνθήματα η Τσέλσι | Sportsking.gr

Τιμωρία με… Άουσβιτς για ρατσιστικά συνθήματα η Τσέλσι

Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς θέλει να ξεναγεί η Τσέλσι ορισμένους φιλάθλους της που επιδεικνύουν ρατσιστική συμπεριφορά.

Έναν πολύ ιδιαίτερο και εναλλακτικό τρόπο φαίνεται να λανσάρει ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, προκειμένου να εξαλείψει κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς από οπαδούς της ομάδας.

Ο Ρώσος μεγιστάνας, Εβραίος την καταγωγή, θα εφαρμόσει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό που διέπει ορισμένους φίλους της Τσέλσι. Αντί λοιπόν να λάβει το συμβατικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου των συγκεκριμένων φιλάθλων στο γήπεδο θα τους δίνει από εδώ και στο εξής την ευκαιρία να… ανοίξουν τα μάτια τους και να διαπιστώσουν οι ίδιοι το μέγεθος της θηριωδίας και των απάνθρωπων εγκλημάτων των Ναζί, που άνοιξαν τεράστιες πληγές στην ανθρωπότητα που ακόμα επουλώνονται.

O Πρόεδρος των «Μπλε», Μπρους Μπακ, είπε με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία: «Εάν απλά απαγορεύσεις στον κόσμο την είσοδο δεν θα αλλάξεις ποτέ την συμπεριφορά του. Αυτή η πολιτική τους δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τι έχουν κάνει, να θέλουν να συμπεριφερθούν καλύτερα».

«Στο παρελθόν, θα τους βγάζαμε από το πλήθος και θα τους επιβάλλαμε απαγόρευση μέχρι και για 3 χρόνια. Τώρα απλά τους λέμε ότι έκαναν κάτι λάθος και τους δίνουμε την επιλογή: Μπορούμε να σου απαγορεύσουμε την είσοδο ή να περάσεις λίγο χρόνο στο Άουσβιτς, να καταλάβεις τι έκανες λάθος. Είναι δύσκολο να δράσεις όταν μια ομάδα 50 ή 100 ατόμων φωνάζουν συνθήματα. Είναι σχεδόν αδύνατον να το αντιμετωπίσεις ή να τους σύρεις έξω από το γήπεδο, όμως αν έχουμε μεμονωμένα άτομα τότε μπορούμε να δράσουμε».

Σημειωτέον ότι το 2017, σε αγώνα της Τσέλσι μέσα στην έδρα της Λέστερ, οι «Μπλε» τα έχωσαν σε οπαδούς τους που τραγουδούσαν αντισημιτικά συνθήματα σε βάρος της Τότεναμ, ομάδας με μεγάλο κοινό με εβραϊκές ρίζες.
Σχόλια και τοποθετήσεις με υβριστικό περιεχόμενο, κατά των αρθρογράφων της ιστοσελίδας και κατά προσώπων, θα διαγράφονται. Όλα τα σχόλια περνούν από έλεγχο και οι συντάκτες του sportsking.gr, μπορούν να τροποποιήσουν ένα σχόλιο προκειμένου να εμφανιστεί στη παρούσα σελίδα.