Σαν σήμερα το ποδόσφαιρο μπήκε σε μια νέα εποχή, αυτή του Λιονέλ Μέσι

Πριν ακριβώς 14 χρόνια το ποδόσφαιρο «μη γνωρίζοντας» μπαίνει σε μια νέα τροχιά, με τον 17χρονο Λιονέλ Μέσι να του αλλάζει πολλά από αυτά που γνωρίζαμε.

16 Οκτωβρίου 2004! Η Μπαρτσελόνα αναμετράται με την Εσπανιόλ εκτός έδρας στο ντέρμπι της αγωνιστικής για το ισπανικό πρωτάθλημα. Οι «Μπλαουγκράνα» προηγούνται βραχεία κεφαλή χάρις το τέρμα του Ντέκο, με τον Ράικαρντ να διαχειρίζεται την αναμέτρηση ελπίζοντας πως η ομάδα του στο τέλος θα πανηγυρίσει την νίκη μαζεύοντας ακόμη τρεις βαθμούς στην πλούσια συγκομιδή της.

Ο Ολλανδός τεχνικός έμελλε να είναι αυτός που θα δώσει το έναυσμα της νέας εποχής! Στο 82ο λεπτό της συνάντησης ο Ντέκο θα αφήσει την θέση του στον μόλις 17 ετών και 3 μηνών Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό να πατά το χορτάρι με το «30» στην πλάτη. Μόλις δέκα λεπτά, όμως αρκετά στο να προκαλέσει την πρώτη θετική αίσθηση στο κοινό, με γηπεδούχους και φιλοξενούμενους να αναζητούν πληροφορίες βλέποντάς τον να κάνει μαγικά με την μπάλα στα πόδια.

Οι δεξιότητες του Αργεντινού μάγου έγιναν με την πρώτη του επαφή αντιληπτές, με τους Ράικαρντ και Τεν Κάτε να χαμογελούν στην εικόνα αυτή, γνωρίζοντας πως ο Μέσι έχει το ταλέντο να αναστατώσει ανά πάσα στιγμή ένα ολόκληρο γήπεδο. 14 χρόνια μετά και ο 31χρονος πλέον Λιονέλ συνεχίζει ακάθεκτα την παραμονή του στην κορυφή σπάζοντας το ένα ατομικό ρεκόρ μετά το άλλο, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα εκ του ασφαλούς σε έναν επιτυχημένο δρόμο με τρόπαια και διακρίσεις.

Ένας είσαι Μέσι και θαυμαστά τα έργα σου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ