Μάζεψαν 75.000€ για άγαλμα του Κρόιφ οι οπαδοί του Άγιαξ! (pic)

Σε μια τρομερή κίνηση προχώρησαν οι οπαδοί του Άγιαξ, οι οποίοι συγκέντρωσαν 75.000 για να ανεγερθεί άγαλμα του Γιόχαν Κρόφι έξω από το γήπεδο της ομάδας.

Ο Γιόχαν Κρόιφ είναι de facto ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έχει αναδείξει ο Άγιαξ, αλλά και το ολλανδικό ποδόσφαιρο γενικότερα και οι οπαδοί του «Αίαντα» αποφάσισαν να συγκεντρώσουν χρήματα για να αναγείρουν ένα άγαλμα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή τους, που έφυγε από τη ζωή στις 24 Μαρτίου του 2016 σε ηλικία 68 ετών.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε τον Αύγουστο και μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες οι οπαδοί του Άγιαξ έχουν συγκεντρώσει 75.000 ευρώ και το μόνο που απομένει είναι αποφασιστεί σε ποιο σημείο έξω από το γήπεδο, που φέρει επίσης το όνομα του, θα τοποθετηθεί το άγαλμα του Γιόχαν Κρόιφ.

«Είμαστε περήφανοι που τόσοι οπαδοί έδωσαν χρήματα για το άγαλμα του Κρόιφ, του κορυφαίου που παίκτη που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Άγιαξ και της εθνικής Ολλανδίας. Είμαστε επίσης εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι τα χρήματα μαζεύτηκαν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο στόχος μας να έχουμε έτοιμο το άγαλμα σε δύο χρόνια θα επιτευχθεί», δήλωσε ο Χεριάν Πουλέν, εκπρόσωπος των οπαδών του Άγιαξ, στην ιστοσελίδα «dezemanverdienteenstandbeeld.nl».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ