Μουρίνιο: «Ο Σο αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο στην κριτική μου»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποθέωσε τον Λουκ Σο, μετά την ανανέωση του συμβολαίου ως το 2023, τονίζοντας ότι ο Άγγλος μπακ δούλεψε σκληρά και έδειξε εκπληκτικά ψυχικά αποθέματα.

Η είδηση της ανανέωσης του συμβολαίου του Λουκ Σο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόνο έκπληξη δεν ήταν, καθώς ο Άγγλος μπακ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν.

Μάλιστα, ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», Ζοσέ Μουρίνιο, που στο παρελθόν είχε επικρίνει τον 23χρονο ποδοσφαιριστή για την κακή φυσική κατάσταση και τους συχνούς τραυματισμούς, τώρα τον αποθέωσε.

«Οι παίκτες είναι διαφορετικοί και αντιδρούν διαφορετικά σε κάποιες περιστάσεις και ο Λουκ αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο. Σε κάποιες στιγμές, όταν δεν ήταν στις επιλογές μου ή δεν έπαιζε συχνά έλεγε όλη την ώρα: ‘Θέλω να παίξω για σένα, για τη Γιουνάιτεντ. Θα τα καταφέρω και θα γίνω ο παίκτης που όλοι θέλετε να γίνω», είπε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός και συμπλήρωσε:

«Και τα κατάφερε. Αντιμετώπισε τις δυσκολίες με γενναιότητα. Ξεκίνησε να δουλεύει πριν ακόμα αρχίσει η σεζόν, καθώς στις διακοπές του πήρε μαζί του προπονητή για φυσική κατάσταση και επέστρεψε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλους παίκτες που στις διακοπές τους διασκέδαζαν και ξεκουράστηκαν».

Στη συνέχεια ο Μουρίνιο αναφέρθηκε και στην βελτίωση του Σο στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού: «Στον τομέα τις τακτικής απορρόφησε όλη τη δουλειά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Έγινε πιο δυνατός ψυχολογικά και το γεγονός ότι η θέση βασικού ήταν δική του, καθώς και η επιστροφή του στην εθνική ομάδα τον έκαναν πολύ χαρούμενο. Ήταν μια συσσώρευση παραγόντων».

Τέλος, ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την ανανέωση του συμβολαίου του Άγγλου μπακ τόσο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και για τον ίδιο. «Είναι σημαντικό για την ομάδα ότι τον κράτησε, αλλά και για τον ίδιο γιατί είναι αυτό που θέλει και εγώ θέλω πάντα οι παίκτες μου να είναι χαρούμενοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μουρίνιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ