ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Ψεκάστε, σκουπίστε και… 3-0 η Σίτι! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν «ακαταμάχητη» στο Χάρκοβο και διέλυσε με 3-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ σ' ένα σκορ που πιθανόν αδικεί τους «πολίτες».

Ψεκάστε, σκουπίστε και… 3-0 η Σίτι! (vids)

Κυρίαρχη από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Σαχτάρ Ντόνετσκ (3-0). Με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος (30′-35′) κι ένα στο δεύτερο οι «πολίτες», που είχαν και δύο δοκάρια, έφυγαν νικητές από το Χάρκοβο και ανέβηκαν στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου του Champions League.\

Κυριαρχία από την αρχή για τους «πολίτες»

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, διατηρώντας υψηλά ποσοστά κατοχής και απειλώντας την εστία της Σαχτάρ όποτε της δινόταν η ευκαιρία.

Μόλις στο 3′, ο Νταβίντ Σίλβα έχασε μοναδική ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι, μετά από γύρισμα του Μεντί. Επτά λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Στέρλινγκ να «αγγίξει» το γκολ, με τον Πιάτοφ να αποκρούει το σουτ του Άγγλου εξτρέμ.

Οι «πολίτες» δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι και σε δύο περιπτώσεις έφτασαν μια ανάσα από το 0-1. Αρχικά στο 24′,  με τον Ρακίτσκιι να διώχνει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Μαχρέζ, κι έπειτα τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Νταβίντ Σίλβα να παίρνει την κεφαλιά και να σημαδεύει το δοκάρι του Πιάτοφ.

Το γκολ της «έλυσε» τα πόδια

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ισπανός στο 28, το πέτυχε μόλις δύο λεπτά αργότερα. Το σουτ που δοκίμασε ο Γκάμπριελ Ζεσούς κόντραρε, με τον Σίλβα να αντιδράει γρήγορα και με όμορφο διαγώνιο πλασέ να νικάει τον Πιάτοφ για το 1-0 της Σίτι. Το τέρμα του αρχηγού, ελάφρυνε τα πόδια των «πολιτών», που συνέχισαν να πιέζουν κυνηγώντας ένα δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε μόλις πέντε λεπτά αργότερα.

Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο ανενόχλητος Λαπόρτ με κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Πιάτοφ, πετυχαίνοντας το παρθενικό του τέρμα στο Champions League. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν σταματούσε να πιέζει και παραλίγο να φτάσει και σε τρίτο τέρμα, όμως το πλασέ του Ζεσούς στο 42′ πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το 2-0 του ημιχρόνου φανέρωνε επακριβώς την καθολική υπεροχή της Σίτι, η οποία τελείωσε το πρώτο 45λεπτο με 15 τελικές (5 στο στόχο) και 59% κατοχή!

Συνέχισε στο ίδιο τέμπο η Σίτι

Ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έπεσε αισθητά, με τη Σαχτάρ να προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την αδράνεια των παικτών της Σίτι. Ο Έντερσον, όμως, δήλωσε παρών αποκρούοντας το σουτ του Ισμαΐλι στο 51′, στην πρώτη τελική των γηπεδούχων στο στόχο.

Η ευκαιρία αυτή της Σαχτάρ σαν να «ξύπνησε» την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία έφτασε κοντά στο 3-0 στο 57′. Ο Σίλβα έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το συρτό σουτ του Μαχρέζ  πέρασε ελάχιστα άουτ.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Αλγερινός το πέτυχε ο Μπερνάρντο Σίλβα στο 70′. Μόλις 90 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του, αντί του Ντε Μπρόινε, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, που ξεκίνησε τη φάση κλέβοντας την μπάλα στη μεσαία γραμμή, δέχτηκε την πάσα του Μαχρέζ, συνέκλινε και με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα να «αναπαυθεί» στα δίχτυα του Πιάτοφ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα «πάγωσε» το ρυθμό από εκείνο το σημείο και μετά, καθώς είχε ουσιαστικά «κλειδώσει» την υπόθεση νίκη και επέλεξε να κάνει και μια μικρή συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι κόντρα στην Τότεναμ (29/10) για το πρωτάθλημα. Παρ’ όλη την χαλάρωση της η Σίτι έφτασε κοντά και σε τέταρτο τέρμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον «κεραυνό» του Στέρλινγκ να σταματάει στο δοκάρι του Πιάτοφ.

Το τελικό 3-0 έφερε τη Σίτι στην κορυφή του ομίλου της με 6 βαθμούς, ενώ η Σαχτάρ έμεινε στην τέταρτη και τελευταία θέση με δύο βαθμούς. Οι δύο ομάδες θα τα… ξαναπούν σε δύο εβδομάδες (7/11) στο «Έτιχαντ» αυτή τη φορά.

.Σαχτάρ Ντόνετσκ (Πάουλο Φονσέκα): Πιάτοφ, Ματβιένκο, Κρίβτσοφ, Ρακίτσκιι, Ισμαΐλι, Στεπανένκο, Μαϊκόν, Γουέλινγκτον Νεμ (69′ Μπόλμπατ), Κοβαλένκο (62′ Άλαν), Φερνάντο (85′ Ντεντίνιο), Μοράες.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Στόουνς (80′ Γουόκερ), Οταμέντι, Λαπόρτ, Μέντι, Ντ. Σίλβα, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε (69′ Μπ. Σίλβα), Στέρλινγκ, Μαχρέζ, Ζεσούς (87′ Φόντεν).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ