Άπαντες στην Ευρώπη περίμεναν το ντεμπούτο του Τιερί Ανρί στο παιχνίδι της Μονακό απέναντι στη Στρασμπούργκ, για να δουν αν ο Γάλλος μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του Πριγκιπάτου να βγει από το αγωνιστικό της τέλμα. Μετά το τελευταίο σφύριγμα όμως, για ακόμα μια φορά, οι παίκτες της Μονακό αποχώρησαν από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι. Άραγε το πρόβλημα ήταν ο προπονητής;
Η απάντηση σαφέστατα δε μπορεί να δοθεί αμέσως μετά το πρώτο παιχνίδι του νέου προπονητή, παρ’ όλα αυτά, ορισμένα πράγματα δε χρειάζονται και ιδιαίτερη ανάλυση για να γίνουν αντιληπτά.
Οι καλοκαιρινές κινήσεις, ήταν κακές, καθώς αποχώρησαν οι Γκεζάλ, Μουτίνιο, Λεμάρ, Τραορέ και Φαμπίνιο. Στη θέση τους, αποκτήθηκαν μόλις 2 πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές, οι Νασέρ Τσαντλί και Αλεξάντερ Γκολόβιν. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είδε τη μηχανή του να χάνει τους ιδιαίτερα σημαντικούς Γκεζάλ, Λεμάρ και Φαμπίνιο, για να αποκτήσει δυο παίκτες «στοιχήματα», καθώς ο μεν Γκολόβιν έχει παρουσιάσει απλά ένα καλό Μουντιάλ, ενώ ο Τσαντλί είναι παίκτης με αρκετά σκαμπανεβάσματα.
Βεβαίως, δε χρειάζεσαι τον Γκεζάλ για να κερδίσεις τη Νίμ, ούτε τον Λεμάρ για να επιβληθείς της Ανζέ. Τι έκανε η Μονακό σε αυτά τα παιχνίδια; Μια ισοπαλία (Νιμ) και μια ήττα (Ανζέ). Για να μην πάρουμε τα παιχνίδια ένα-ένα, άλλωστε δεν έχει και αξία, ας μείνουμε στην ουσία. Πολλοί χαμένοι βαθμοί, σε θεωρητικά βατά, αν όχι εύκολα παιχνίδια.
Επίσης, ένα από τα χαρακτηριστικά της φετινής ομάδας, είναι τα πολλά νεύρα των παικτών, που γκέλα με την γκέλα μεγαλώνουν. Σκληρά μαρκαρίσματα, κίτρινές και κόκκινες κάρτες δίνουν και παίρνουν. Είναι χαρακτηριστικό πως στα παιχνίδια με Στρασβούργο και Ρεν οι Μονεγάσκοι τελείωσαν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο.
Το μεγάλο όπλο της Μονακό τα τελευταία τρια χρόνια, ήταν η σταθερή της άμυνα. Φέτος, είναι από τις μεγαλύτερες «πληγές» της, καθώς σε 10 παιχνίδι έχει δεχθεί 15 γκολ, κάτι που σημαίνει 1,5 γκολ ανά παιχνίδι.
Η άφιξη του Τιερί Ανρί στο Πριγκιπάτο, δεδομένα βοήθησε στην αλλαγή του κλίματος, όμως δεν αρκεί μόνο η παρουσία του στην άκρη του πάγκου. Οι παθογένειες της φετινής ομάδας είναι μεγάλες, με τον Τιτί να έχει μπροστά του ένα βουνό να ανέβει, για να καταφέρει να βελτιώσει την κατάσταση.
Μοιάζει πολύ δύσκολο η Μονακό να κινδυνέψει, καθώς υπάρχουν σαφώς χειρότερες ομάδες, με πολύ μικρότερο βάθος στον πάγκο τους. Παρ’ όλα αυτά, επειδή το Γαλλικό πρωτάθλημα είναι από τα πιο αμφίρροπα στον κόσμο, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος. Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή η Μονακό βρίσκεται στη 19η θέση (σε πρωτάθλημα 20 ομάδων), έχοντας μόλις 6 βαθμούς.
Συνοψίζοντας, είναι αρκετά δύσκολο για τη Μονακό να προλάβει να ανατρέψει την κατάσταση και να διεκδικήσει Ευρωπαϊκή έξοδο. Αντιθέτως, καλά θα κάνει να τελειώσει όσο γρηγορότερα μπορεί με την υπόθεση παραμονή, καθώς όσο προχωράει το πρωτάθλημα και ο εκνευρισμός μεγαλώνει, τόσο το έργο του Ανρί θα γίνεται δυσκολότερο. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν νέο προπονητή, που πρέπει να καταγράψει πολλά χιλιόμετρα, για να μπορέσει να θεωρηθεί «κανονικός» προπονητής. Η φετινή λοιπόν Μονακό, είναι η καλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσε να του δοθεί.
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις