ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Της αμύνης τα παιδιά φέραν στην Ατλέτικο (προσωρινή) πρωτιά!

Με γκολ των Γκοντίν και Φιλίπε Λουίς η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε ένα άνετο τρίποντο κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-0) στο «Wanda Metropolitano» και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν, περιμένοντας το αυριανό Clasico, αλλά και το ματς της Αλαβές για να δει αν θα είναι μόνιμα.

Της αμύνης τα παιδιά φέραν στην Ατλέτικο (προσωρινή) πρωτιά!

Η φημισμένη άμυνα της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν αυτή που την «ξελάσπωσε» για ακόμα μια φορά. Όχι όπως νομίζετε, όμως. Αυτή τη φορά πέραν του ότι οι αμυντικοί της κράτησαν το μηδέν, πέτυχαν και τα δύο γκολ στη νίκη των «ροχιμπλάνκος» με 2-0 κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Γκοντίν και Φιλίπε Λουίς οι σκόρερ για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε που ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος και περιμένει να ολοκληρωθεί η αγωνιστική για να δει αν θα παραμείνει εκεί.

Γκολ με το… κλείσιμο του ημιχρόνου

Η Ατλέτικο ήταν αυτή που πλησίασε πρώτη στο γκολ, όμως το σουτ του Κορέα στο 3′ πέρασε λίγο εκτός εστίας. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά παρά το καλό ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Σοσιεδάδ.

Στο 25′ οι «ροχιμπλάνκος» έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως το γυριστό σουτ του Γκριεζμάν μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μογιά. Οι Βάσκοι απάντησαν στις ευκαιρίες έξι λεπτά αργότερα, με το σουτ του Θουρουτούθα να αφήνει «άγαλμα» τον Ομπλάκ, αλλά να περνάει ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι του. Ο ίδιος παίκτης απείλησε και στο 36′, αλλά το σουτ του είχε την ίδια κατάληξη.

Εντέλει η Ατλέτικο κατάφερε να ανοίξει το σκορ με την εκπνοή του ημιχρόνου. Ο Κορέα έκανε υπέροχη κίνηση και σέντρα, ο Νάβας δεν έδιωξε καλά και ο προωθημένος Γκοντίν έκανε το 1-0 σχεδόν με τη λήξη του πρώτου μέρους.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν και δεύτερο μέρος με το πόδι στο γκάζι και μόλις στο 47′ είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όμως το πλασέ του Κορέα μέσα από την περιοχή δεν ήταν καλό. Στο 61′ η Ατλέτικο πέτυχε τελικά το πολυπόθητο δεύτερο γκολ με καταπληκτικό τρόπο. Ο Φιλίπε Λουίς ταλαιπώρησε τον Γκοροσάμπελ και μ’ ένα φανταστικό σουτ, με το κακό του πόδι (δεξί) μάλιστα (!), έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Μογία, δίνοντας σαφές προβάδισμα νίκης στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε!

Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μια ευκαιρία να σκοράρουν, με τον Ντιέγκο Κόστα να φεύγει στην κόντρα και να ντριμπλάρει τον Ελουστόνδο και τον Μογιά να σταματάει την προσπάθεια του. Η Ατλέτικο κατάφερε να «παγώσει» το ρυθμό μέχρι το τέλος και να φτάσει στο πέμπτο εφετινό της τρίποντο και τους 19 βαθμούς, οι οποίοι την φέρνουν προσωρινά στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Βέβαια θα πρέπει να περιμένει το αυριανό (28/10) Clasico, αλλά και τα παιχνίδια των Αλαβές (27/10εντός με Βιγιαρεάλ) και Σεβίλλης (28/10 εντός με Ουέσκα) για να δει αν θα βρίσκεται στην κορυφή και στο τέλος της αγωνιστικής. Από την άλλη η Ρεάλ Σοσιεδάδ έμεινε 12 βαθμούς και απομακρύνθηκε από τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Αρίας. Σάβιτς, Γκοντίν, Ερνάντεζ (46′ Φιλίπε Λουίς), Κορέα (82′ Λεμάρ), Κόκε, Ρόντρι, Σαούλ, Κόστα, Γκριεζμάν

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ασιέρ Γκαριτάνο): Μογιά, Γκοροσάμπελ, Ελουστόνδο, Νάβας, Ροντρίγκες, Θουμπέλντια, Ιγιαραμέντι, Πάρδο, Σανγκάλι, Θουρουτούθα (59′ Ραμίρεθ), Γουίλιαν Ζοσέ (68′ Χουάνμι).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ